Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
  • BEBEK GELİŞİMİ (AY)
  • ÇOCUK GELİŞİMİ (YAŞ)
ÇOCUK GELİŞİM CETVELİNİZİ TAKİP EDİN

ÇOCUĞUNUZ 6 YAŞINDA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Çocuğunuz 6 yaşında

PSİKOMOTOR GELİŞİM

Kas gücü ve koordinasyonu artar. Dans etme, basket topuyla atış yapma, piyano çalma gibi kompleks hareketleri yapabilir. Resimleri detaylıdır. İnsan figürü çizerken kafa, gövde, kol ve ayaklar çizebilir. Enerjiktir. Ev dışında oynanan oyunları sever.

BİLİŞSEL VE DİL GELİŞİMİ

Akıcı ve anlayarak okumayı öğrenebilir. İki yüze kadar sayabilir. Tek ve çift sayı kavramı belirmiştir. Kelime dağarcığı çok gelişmiştir. Yabancı bir dil öğrenmeye heveslidir.

SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM

Kazanmayı sever. İlgi odağı olmak ister. Övülmeye bayılır. Ebeveynlere karşı hassastır. Özellikle ebeveynlerden gelen eleştiriye çok üzülür. Çocuklar arası sürtüşmelerin sık olduğu dönemdir.

BESLENME

Okulda geçirilen sürenin uzadığı birçok çocuğun sabah çok erken saatte okula başladığı bu dönemde en sık yapılan hata kahvaltı öğününün atlanılmasıdır. Çocuğun yumurta, süt, peynir gibi bir öğünle güne başlaması beslenmenin temelini oluşturur. Bu dönemde çocuklar çok hareketli oldukları için enerji ihtiyacının besin piramidine uygun olarak sağlanılması gerekmektedir. Çocuklarda çok sık görülen sebze yemeklerini reddetme durumunda sebzenin çiğ olarak verilmesi veya yemek sosu olarak kullanılması ile problem aşılabilir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Semra Akkuş Akman