Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 27. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 27. hafta

Hamileliğinizin 27. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bu hafta bebeğiniz neredeyse 900 gram ağırlığında yani bir karnabahar büyüklüğündedir ve uzunluğu 34-35 cm’dir. Belirli aralıklarla uyuyup uyanıyordur, gözlerini açıp kapatıyor ve belki de parmaklarını bile emiyordur!

Bebeğinizin beyni gelişiyor

Daha fazla beyin hücresinin oluşumuyla birlikte, bebeğinizin beyni artık daha aktiftir. Akciğerleri hala tam gelişemediğinden fonksiyonel değildir. Bebeğinizin hıçkırıklarından dolayı hissedeceğiniz gıdıklanmaları takip edin. Bu dönemden sonra daha da yaygın olabilir. Sadece birkaç dakika sürecektir ve bebeğinizi rahatsız etmeyecek bir durumdur. Endişelenmeyin ve gıdıklanmanın tadını çıkartın!

Not: Her bebeğin uterustaki gelişmesi farklılık gösterir. Bu bilgiler bebeğinizin gelişimi ile ilgili genel bir bilgi edinmeniz içindir.

Bu dönemde bacaklarınıza kramp girebilir

Vücudunuz yeni belirtiler göstermeye başlamış olabilir. Mesela bacak kaslarınıza kramp giriyor olabilir. Bacaklarınız daha fazla ağırlık taşıyor ve rahminiz damarlarınıza basınç uyguladığından kan dolaşımınız etkileniyor. Maalesef kramplar hamileliğiniz gelişmeye devam ederken daha da artabilir. Bacak krampları çoğu hamilede gün içerisinde de görülür. Kramp girdiğinde, giren kası esnetmeniz ve hafif masaj yapmanız, biraz olsun rahatlamanızı sağlayacaktır. Ayaklarınızdan, kaval kemiğinize doğru nazikçe masaj yapın. Birkaç dakika yürümeniz de size rahatlık sağlayabilir. Şu an size daha zaman var gibi gelebilir ama aile planlamanızı yapmanız için çok da erken değil. Bebeğiniz doğmadan önce bazı kararlar vermeniz gerekiyor. Doğumla ilgili kararlarınızı alırken doktorunuza danışabilirsiniz.

HAMİLELİĞİN 21-27 HAFTALIK DÖNEMİ

 


ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ