GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte 37. hafta
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte 37. hafta

Hamilelikte 37. hafta

Hamileliğinizin 37.haftasında bebeğiniz gelişimini tamamen tamamlar.

Hamileliğinizin 37. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğiniz artık gelişimini tamamladı

Tebrikler! Bebeğiniz artık gelişimini tamamladı! Bu demek oluyor ki, eğer şu anda bile doğum yapsanız bebeğinizin sağlıklı doğma ihtimali çok yüksek ve dış dünyaya kolaylıkla uyum sağlayabilecek. Bebeğiniz yaklaşık 46 cm’in üzerinde ve 3kg’a yakın bir ağırlıkta. Yani gelişmiş, tamamen sağlıklı bir bebek görünümünde! Bebeğiniz saçlı doğarsa sakın şaşırmayın. Hatta bazı koyu renk saçlı çiftler; sarışın veya kızıl saçlı bebekle, dümdüz saçlı olanlar; “Elvis” gibi kıvırcık saçlı bebeklere bile sahip olabilirler.

Not: Her bebeğin uterustaki gelişmesi farklılık gösterir. Bu bilgiler bebeğinizin gelişimi ile ilgili genel bir bilgi edinmeniz içindir.

Kasılmalarınız artık daha uzun sürüyor

Kasılmalarınız artık daha sık ve daha uzun sürüyor. Ayrıca vajinal akıntılarınız oluyor. Eğer kanlı akıntılarınız oluyorsa, doğumunuz muhtemelen birkaç gün sonra gerçekleşebilir. Ama akıntılarınız çok yoğun ve uzun sürüyorsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Artık geceleri uyumanız iyice zorlaşmıştır. Uykunuzu gün içerisinde de almaya çalışın. Böylece bebeğiniz doğmadan önce kendinizi dinlendirebilirsiniz. Ayrıca rahatsız uyuma, rüyalar görme de çoğu hamilelerde bu dönemlerde görülen bir durumdur. Doğum yaklaştıkça endişeleriniz de artar. Rahatlamaya çalışın ve endişelerinizi sevdiklerinizle paylaşın.

Bebeğinizin hareketlerini izleyin

Bebeğinizin hareketlerini izlemeniz, saymanız, bu dönemde rahatlamanızı sağlayabilir. Böylece hem onun sağlığından emin olacak hem de onun varlığını hissedeceksiniz. Eğer bebeğinizin hareketlerinde ciddi bir azalma görüyorsanız doktorunuza haber vermelisiniz.

HAMİLELİĞİN 28-37 HAFTALIK DÖNEMİ

 [video=hurriyetaile_video/hamileligin2837haftasi.flv]

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False