GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte 40. hafta
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte 40. hafta

Hamilelikte 40. hafta

Hamileliğinizin 40. haftasında bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz.

Hamileliğinizin 40. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

40. haftada bebeğiniz doğum için hazırdır. Cildi pembe-kırmızı bir renktedir. Bebeğinizin tam olarak ne kadar ağırlıkta ve uzunlukta olduğunu söylemek biraz zordur ancak yeni doğmuş bir bebeğin ortalama ağırlığı 3400 gram, boyu ise 50 cm civarındadır.

Bebeğiniz doğuma hazır!

Doğum anı başladıkça rahim ağzı yavaş yavaş açılmaya başlar. Bu açıklık yaklaşık 10 cm’ye ulaştığında doğumun ilk evresi tamamlanmış olur. Bundan sonra bebeğin anne karnında geçirdiği zamanla 41. haftayı doldurmuş olur.

Küçük bebeğinizi kucağınıza almanın vakti geldi

Normal doğuma karar verildiğinde ultrason ve NST ile bebeğin iyi olduğu gösterilmek kaydı ile MDT geçmesine rağmen doğurmayan gebeler 10–14 gün daha bekleyebilirler. Bu süre sonunda da doğum olmazsa önce suni sancı denenir. Suni sancı da başarısız olursa bebek sezeryan ile doğurtulur. Küçük bebeğinizi kucağınıza almak için daha fazla beklemenize gerek kalmayacaktır. Fakat eğer doğum tarihiniz gelir ve geçerse paniklemeyin, doğumlar da bu dönemin aşılmasında normal bir durumdur. Bu bir terslik olduğunun göstergesi olmayabilir.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False