Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 39. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 39. hafta

Hamileliğinizin 39. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğiniz bir karpuz büyüklüğünde

Bebeğiniz artık dış dünyayla ve sizinle tanışmayı bekliyor! Doğduğunda yaklaşık 50 cm uzunluğunda ve 3000-3400 gram ağırlığında olacak. Yani küçücük bir karpuz kadar… Doğuma en yakın olan bu dönemde, bebeğinizin derisinin en üst katmanı soyuluyor ve yeni deri formu ortaya çıkıyor.

Not: Her bebeğin uterustaki gelişmesi farklılık gösterir. Bu bilgiler bebeğinizin gelişimi ile ilgili genel bir bilgi edinmeniz içindir.

Doktorunuzla doğum zamanını netleştirin

Artık doktorunuza her yaptığınız ziyarette; doktorunuz, bebeğinizin durumunu ve pozisyonunu görmek için gerekli tetkikleri yapacaktır. Aynı zamanda rahminizi muayene edecek ve bir açılma olup olmadığını kontrol edecektir. 40. haftadan sonra ise hamileliğin devam edip etmemesi gerektiği bazı testler ve muayeneyle belli olacaktır. Eğer doğum kendi kendine gerçekleşmiyorsa, doktorunuz doğum için en uygun zamanı belirleyecektir.

Doğumu beklerken, bebeğinizin hareketlerini kontrol edin. Herhangi bir azalma söz konusu ise doktorunuza haber vermeniz gerekir. Doğum günü yaklaşırken bebeğiniz daha aktifleşebilir. Hareketlerindeki azalma da bir problemin habercisi olabilir. Eğer suyunuzun geldiğini hissediyorsanız, bir an önce doktorunuza haber verin. Bazı durumlarda doğum başlıyor olabilir, bazı durumlarda ise hafif akıntı ya da sızıntı olarak görülebilir. Ama sızıntınız olsa bile, kendi kendinize teşhis koymaktan vazgeçip doktorunuza danışmalısınız.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK