Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 35. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 35. hafta

Hamileliğinizin 35. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğinizin takla atacak yeri pek kalmadı

Bebeğinizin artık taklalar atmaya pek yeri kalmadı çünkü yaklaşık 43 cm ve 2400 gram oldu. Yani artık bir kavun kadar! Karnınızda artık çok fazla yeri kalmadığı için size kendini hatırlatmak için yaptığı manevralar yerini tekmelere bıraktı. Böbrekleri artık tamamen oluştu, karaciğeri ise bazı besinleri işlemden geçirebilecek kadar gelişti. Bebeğinizin temel fiziksel yapısı hemen hemen tamamıyla oluştu. Geri kalan haftalarını kilo almak için kullanacak.

Not: Her bebeğin uterustaki gelişmesi farklılık gösterir. Bu bilgiler bebeğinizin gelişimi ile ilgili genel bir bilgi edinmeniz içindir.

İdrara daha sık çıkma ihtiyacı duyabilirsiniz

Eğer bu dönemde karnınızın içerisine bakabilseydiniz, bebeğinizin tamamını görebilirdiniz. Şişen uterusunuz, diğer organlarınıza da baskı yaptığı için daha sık idrara çıkma, mide yanması ve gaz problemleriniz olabilir. Eğer bu problemleriniz sıklaşmamışsa ve sizi rahatsız etmiyorsa çok şanslı bir hamilelik geçiriyorsunuz!

Doğum için planlama yapma zamanı

Artık doktorunuzu daha sık görmeniz gereken bir dönemdesiniz. Bu zamanlarda GBS kontrolü yapmak isteyebilir. Merak etmeyin tamamen acısız bir uygulamadır ve bebeğiniz için gereklidir. Aynı zamanda artık doğumunuz için ciddi bir planlama yapmanız gerekir. Doktorunuzla ve ailenizle doğumla ilgili beklentilerinizi, nerede ve nasıl doğum yapmak istediğinizi, doğumdan sonra nerede kalmak istediğinizi konuşmalısınız. Doğum genelde planlı bir zamanda gerçekleşmez. Yaptığınız planlar çoğu zaman tamamıyla doğru çıkmaz fakat seçeneklerinizi öğrenmenizde de fayda vardır.

HAMİLELİĞİN 28-37 HAFTALIK DÖNEMİ

 

HAFTA HAFTA GEBELİK