Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 30. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 30. hafta

Hamileliğinizin 30. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğiniz yaklaşık 38 cm boyunda

Bebeğiniz yaklaşık olarak 38 cm boyunda, 1350 gram ağırlığındadır. Bebeğinizin çevresinde amniyotik sıvı olacak fakat bu sıvının hacmi bebeğiniz büyüyüp rahimde daha çok yer kaplamaya başladığında azalacaktır.

Görme duyusu gelişiyor

Görme duyusu gelişmiş fakat hala çok keskin değildir. Doğduktan sonra bile gözlerini belli bir süre kapalı tutacaktır. Gözlerini açtığında ışık farklılığına cevap verecek fakat 20/400 görme yetisine sahip olacaktır. Bu da demek oluyor ki, sadece yüzünden birkaç cm uzaklıktaki cisimleri seçebilir (Normal yetişkin görüşü i20/20).

Not: Her bebek rahimde bile biraz farklı gelişir. Bizim amacımız size bebeğinizin gelişimine dair genel bilgi vermektir.

Kendinizi yorgun hissedebilirsiniz

Bu günlerde, özellikle uyku probleminiz varsa kendinizi biraz yorgun hissedebilirsiniz. Aynı zamanda kendinizi her zamankinden daha sakar görmeniz de oldukça normal bir durumdur. Sadece daha ağır değilsiniz, aynı zamanda da ağırlık merkezinde de değişiklikler var. Buna ek olarak, hormonal değişikliklerden dolayı bağlarınız, eklemleriniz daha gevşek olur. Aslında kasların gevşemesi ayaklarınızın yayılmasına sebep olur. Bu yüzden biraz büyük ayakkabılar almakta yarar var.

Duygusal anlar yaşayabilirsiniz

Hamileliğinizin ilk dönemlerini, ruh halinizin çalkantılı olduğu zamanları bir hatırlayın. Hormonal değişiklikler ve rahatsız edici semptomlar ruh halinizi etkileyip, duygusal anlar yaşamanıza sebep olur. Ne tür görevlerinizin olacağına ya da iyi bir anne olup olamayacağınıza dair kuşkularınızın olması doğaldır. Fakat bu tür duygularınız aşırıya kaçarsa doktorunuza başvurmalısınız. Hamilelik döneminde depresyonla savaşan 10 anne adayından 1’i olabilirsiniz. Aynı zamanda çok sık endişeli olduğunuzu da doktorunuza belirtmeniz gerekir.

HAMİLELİĞİN 30. HAFTASINDA NELER OLUYOR?

                            

HAFTA HAFTA HAMİLELİK