Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 16. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 16. hafta

Hamileliğinizin 16. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğiniz bir armut büyüklüğüne geldi!

Bu hafta bebeğiniz bir gelişim sıçraması gösterecek. Önümüzdeki haftalarda bebeğinizin boyu ve kilosu tam iki katına ulaşacak. Şu anda bebeğiniz bir armut büyüklüğünde ve boyu da başından poposuna kadar yaklaşık 14-13 cm. uzunluğunda. Bacakları daha bir gelişti, kafasını eskisine nazaran daha fazla dik tutabiliyor ve gözleri de yüzüne doğru iyice yakınlaştı. Kulakları da olması gereken yerine geldiler. Ayak tırnakları bile oluşmaya başlasa da içeride oluşacak daha çok şey var.

Not: Her bebek rahimde bile farklı bir gelişim gösterebilir. Bu bilgiler, bebeğinizin gelişimi hakkında size genel bir fikir vermesi amacıyla verilmiştir.

Ani duygu değişimleri artık seyrekleşiyor

Rahminizin baş kısmı şu anda kasık kemiğiniz ve göbeğinizin tam ortasında duruyor ve bunu destekleyen yuvarlak bağlar da karnınız büyüdükçe kalınlaşıyor ve esniyor. Büyük ihtimalle bu aralar kendinizi bir nebze daha iyi hissediyorsunuzdur. Daha az mide bulantıları, daha seyrekleşen ani duygu değişimleri ve daha canlı bir cilt görünümü, eminiz sizi daha iyi hissettirmeye yetiyordur.

Bebeğinizin kıpırdanmalarını hissetmeye hazır olun

Çok kısa bir süre içerisinde hamileliğinizin en mükemmel deneyimlerinden birini yaşamaya hazır olun, bebeğinizin kıpırdanmalarını hissedeceksiniz! Bazı kadınlar 16. hafta içinde veya öncesinde bebeğinin hareketlerini hissederken, birçok kadın da 18. hafta ya da daha sonrasında bile bu tepkileri hissedemiyor. (Gerçi bu sizin ilk hamileliğiniz ise endişelenmeyin, birçok anne adayı 20. hafta sonrasında bebeğin tepkilerinin farkına varabiliyor.) İlk hareketlenmeleri de zaten sanki içinizde bir kuş kanat çırpıyor ya da içinizde mısır patlıyor gibi hissedersiniz. İlerleyen haftalarda ise bu tepkiler daha güçlenir ve siz bunu hem daha sık hem daha kuvvetli hissetmeye başlarsınız.  

Amniyosentez yaptırmanın zamanı geldi

Amniyosentez, gebeliğin 16 ile 20. haftası arasında yapılan bir testtir. İçinizde gelişen bebeğinizde down sendromu gibi kromozomsal bozuklukların olup olmadığını tespit etmeye yarayan amniyosentez, genellikle yüzde 99 oranında doğru sonuç verir. Bu test, aynı zamanda yüzlerce genetik bozukluluğu da ortaya çıkarabilir.

Birçok uzman hamileliğin birinci ve ikinci dönemlerinde alınması gereken opsiyonel testlerin yaptırılmasından yana. Doktorunuz da bu testlerin avantajlarını ve dezavantajlarını sizinle paylaşacaktır ancak yine de bu testler tamamen sizin kararınıza kalmıştır.

HAMİLELİĞİN 15-20 HAFTALIK DÖNEMİ

 

HAFTA HAFTA HAMİLELİK