Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile

ANNE-BEBEK BULUŞMALARININ İLK DURAĞI ADANA'YDI!

Anne-bebek buluşmalarının ilk durağı Adana'ydı!
  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız

Bebelac Çocuk Devam Sütleri ve Hürriyet Kitap İş birliği ile hayata geçirilen anne bebek buluşmalarının ilki Dr. Ender Saraç’ın katılımıyla Adana’da gerçekleşti.

Adanalı anneler ile bir araya gelen Dr. Ender Saraç bebeklerin bilişsel gelişiminde beslenmenin önemine dikkat çekti. Dr. Saraç annelerin sadece bebeklerinin boy ve kilosuna odaklanmaması; bunun yanında “görünmeyen sağlığı” yani bebeğin bilişsel ve sosyal gelişimine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Dr. Ender Saraç “1 yaş altındaki bebekleri meyve sularıyla, pirinç unuyla beslemek, köfteyi blenderdan geçirmek doğru değil. Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için anne sütü son derece önemli, sütünüz yeterli değilse devam sütü en doğru seçenek” dedi.

Nutricia Türkiye Pazarlama Direktörü Pelin Aydoğdu ise panelde kendi annelik deneyimlerini ve Bebelac Çocuk Devam Sütleri’nin annelik yolcuğundaki desteğini Adanalı annelerle paylaştı. Aydoğdu, Bebelac Çocuk Devam Sütleri olarak Avrupa Kalite Standartları’na göre 90 farklı kalite testinden geçerek üretilen ve hiçbir koruyucu madde içermeyen devam sütleriyle 20 yılı aşkın süredir tüm annelerin yanında olduklarını vurguladı.

                          

Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde, Hürriyet Gazetesi Aile Çocuk Yazarı Ömür Kurt moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Dr. Ender Saraç aileleri bilgilendirirken, Nutricia Türkiye Pazarlama Direktörü Pelin Aydoğdu ise kendi annelik yolculuğunu ve deneyimlerini paylaştı.

DR. ENDER SARAÇ: “ANNE SÜTÜ YETERLİ DEĞİLSE, DEVAM SÜTÜ EN DOĞRU SEÇENEK”

Panelde konuşan Dr. Ender Saraç, bebek beslenmesinin anne karnında başladığını ve bebeğin 2 yaşına kadar aldığı gıdalar ile gösterdiği gelişimin tüm hayatını şekillendirdiğine dikkat çekti.

Dr. Ender Saraç, ailelerin sadece bebeklerinin boy ve kilosuna odaklanmamasını; bunun yanında “görünmeyen sağlığı” yani bebeğin hızlı öğrenmesini, kavrama yeteneğini, çevresini anlaması ve sosyalleşmesini sağlayan bilişsel gelişimine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için başta demir olmak üzere, A, B12, C, D vitaminleri, folik asit, prebiyotik bileşenler ve kalsiyum gibi mineralleri alması gerektiğini belirten Dr. Ender Saraç “Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için anne sütü son derece önemli, sütünüz yeterli değilse devam sütü en doğru seçenek” dedi. Emzirme döneminde annelerin bebeklerini doğru beslemesi için bol su içmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Ender Saraç, “Emziren anne yoğurt, kefir, tarhana çorbası, şalgam suyu gibi mayalı gıdalar tüketmeli. Sütünüzün yeterliliğine doktorunuz karar vermeli. İhtiyaç halinde ise, devam sütü alırken içerisinde mutlaka prebiyotik, demir ve folik asit olmasına çok dikkat edilmeli, bu besinler bebeğin bilişsel ve sosyal gelişimi için son derece önemli” şeklinde konuştu.

DR. ENDER SARAÇ: “ÇOCUĞUNUZ TATLI, ŞEKERLİ ASİTLİ İÇECEKLERİ BİLMEDEN BÜYÜMELİ”

Dr. Ender Saraç, ebeveynlerin bebeklere şekerli ve asitli içecekler ya da unlu ve hamurlu gıdalar vererek onların bağırsak florasını bozduklarına işaret ederek “Çocuğunuz belirli bir döneme gelene kadar tatlı, şekerli asitli içecekleri bilmeden büyümeli. 1 yaş altındaki bebekleri meyve sularıyla, pirinç unuyla beslemek, köfteyi blenderdan geçirmek doğru değil. Çünkü gelişme çağında bağırsaklarda doğru bakteriler olması, bebeğin sadece ruhsal ve bağışıklık sistemi gelişimine değil, bilişsel gelişimine de büyük katkı yapıyor” dedi.
Dr. Ender Saraç Türkiye’de 1 yaş altı bebeklerde hayvansal süt tüketiminin oluşturduğu tehlikenin de altını çizerek şunları söyledi: “Hayvansal sütlerde bulunan demirin emilimi düşüktür bu sebeple demir eksikline sebep olur ve bilişsel gelişimi olumsuz etkiler. Ayrıca bu sütler bebeğin vitamin ihtiyacını karşılamaz, bu da gelişim geriliğine ve büyümede yavaşlamaya yol açar.”

PELİN AYDOĞDU: “ANNELERİMİZDEN İLHAM ALARAK SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Panelde kendi annelik deneyimlerini paylaşan Nutricia Türkiye Pazarlama Direktörü Pelin Aydoğdu, kendisinin de bir anne olduğunu ifade ederek, “Bebek beslenmesi konusundaki 121 yıllık uzmanlığımızla, sağlıklı nesiller yetiştirmek için onları her daim destekleyen annelerden ilham alıyoruz. Bilişsel gelişimde, bir diğer ifadeyle beyin gelişimi ve zekânın işleyişiyle ilgili tüm süreçlerde bebeklerin ihtiyaçları olan tüm besinleri almaları için çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bir çocuk kolay yetişmiyor ve onun için en iyisini annesi bilir” diye konuştu. Aydoğdu, Bebelac Çocuk Devam Sütleri olarak sağlıklı nesiller yetiştirmek için büyük bir hassasiyet, özveri ve gururla çalıştıklarını, Avrupa Kalite Standartları’na göre 90 farklı kalite testinden geçerek üretilen ve hiçbir koruyucu madde içermeyen devam sütleriyle 20 yılı aşkın süredir tüm annelerin yanında olduklarını vurguladı.

Panelin sonunda konuşmacılar Adanalı ailelerin sorularını da yanıtlayarak, tüm katılımcılara Hürriyet Gazetesi Aile - Çocuk Yazarı Ömür Kurt’un editörlüğünde yayımlanan ve Hürriyet Kitap’tan çıkan “200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi” hediye edildi.

“Bebelac Çocuk Devam Sütleri ile Anne - Bebek Buluşmaları’nın bir sonraki durağı: Bursa!

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte için 21 Haziran saat 11:00’de Bursa - Ördekli Kültür Merkezi’ne tüm anneler davetlidir.

Sponsorlu içerik

Yayın tarihi: 10.06.2019