Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile

VAJİNAL AKINTILARLA İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN 3 YANLIŞ

Vajinal akıntılarla ilgili doğru bilinen 3 yanlış
  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız

Vajinal akıntılar hemen hemen her kadının başına gelen, tıbbi olarak normal kabul edilen ve hatta sağlıklı bir bedenin habercisi olarak görülen bir hadise olmasına karşın, toplumda birçok yanlış anlaşılmaya da sebep oluyor. İşte doğru bilinen o yanlışlar!

YANLIŞ: Günlük vajinal akıntılar normal değildir.

DOĞRU: Beyaz, şeffaf günlük akıntılar tıbbi açıdan tamamen normal kabul edilir; hatta sağlıklı bir bedenin de habercisidir.

YANLIŞ: Pedler günlük vajinal akıntıya sebep olur

DOĞRU: Günlük pedler vajinal akıntıya neden olmaz. Aksine vajinal bölgenin temiz ve ferah kalmasını sağlar. Vajinal akıntıların artmasının başlıca sebepleri, sentetik iç çamaşırları giymek, vajinal duş yapmak, tuvalet sonrası vajinayı arkadan öne doğru temizlemek, temizliğe özen göstermemek, yüzde yüz pamuk olmayan pedler kullanmak ve pedleri uzun süre değiştirmemektir.

YANLIŞ: Bütün vajinal akıntılar aynıdır.

DOĞRU: Eğer kokusunda ve şeklinde bir farklılık görüyorsanız ve bu farklılık adet dönemi dışında gözlemleniyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanızda fayda var.


 

Genital hijyen, kadın sağlığı açısından çok önemli bir konu. Günlük pedlerin genital hijyene olumsuz etki yaptığına dair ön yargılar çok sık duyulabiliyor ancak günlük kullanım için özel olarak tasarlanmış bu pedler genital bölgenin temizliği açısından çok önemli bir işleve sahip. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu vajinal akıntıyla ilgili soruları cevapladı.

VAJİNAL AKINTI NORMAL MİDİR?

Vajinal Akıntı genital organlar tarafından üretilen, vücudun sağlıklı olduğunu gösteren ve her kadının yaşadığı tamamen normal bir durumdur. Vücudumuz vajinanın nemli ve temiz kalabilmesi için bazı sıvılar salgılar. Bu akıntılar, hormonal olarak meydana gelir ve floranın, sağlıklı olduğunun işaretidir.

VAJİNAL AKINTILARLA NASIL BAŞA ÇIKABİLİRİM?

Tamamen normal olan vajinal akıntılar gün içinde, iç çamaşırının kirlenmesine sebep olur, temiz ve ferah hissetmeni engeller. Bu da sizleri günün yoğun temposunda rahatsız hissettirir. Bu akıntılar ile başa çıkmanın en pratik yolu günlük ped kullanmaktır. Günlük kullanım için özel olarak tasarlanmış bu pedler genital bölgenin temizliği açısından çok önemli bir işleve sahiptir.

İHTİYACIN NEYSE ORKİD GÜNLÜK HEP YANINDA

Incecik ve nefes alan yapısıyla, temiz ve rahat hissetmenize yardımcı olan Orkid Günlük ailesi, her an temiz iç çamasır giymis duygusu yasamanızı saglıyor. Orkid Günlük ailesinde, ihtiyaçlarınıza yönelik birçok günlük ped çeşidi bulunuyor.

• Orkid Yaprak Ince Multiform,
• Orkid Günlük Koruma
• Orkid Extra Koruma ile diledigin ferahlık hissine kavusabilirsin.

Unutmadan! Orkid Günlük Koruma'nın tekli paketleriyle, günlük pedinizi gittiginiz her yerde yanınızda tasıyabilir ve gün boyu ferah kalabilirsiniz.

Orkid Günlük ailesi her an sizinle!

Yayın tarihi: 11.06.2018