Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Karaköy mekanlarına yenileri ekleniyor

Karaköy’ün enerjisine yetişmek imkansız, bu yüzden kaçırdığınız birçok mekan olabilir. İşte hazırladığım bu liste Karaköy meraklıları için ideal olacağa benziyor.

Haberin Devamı

Daha önce “Karaköy’de gidilecek en iyi 5 kafe” isimli yazımı hatırlayanlar vardır (hatırlamayanlar için tık tık!). İşte bu 5 kafe yeterli olmadı ve listeye birçok şahane mekan daha eklemem gerekti. Karaköy, sürekli değişim gösterdiğinden aslında yetişmek çok zor ama Karaköy hayranı olan biri olarak elimden geldiğince beğendiğim birkaç mekanı daha sizlere tanıtmaya çalışacağım. Öncelikle bu yazıda çok şık mekanlardan bahsetmeyeceğim daha kafe tadında, rahat edebileceğiniz yerleri sizlere tanıtacağım bilginiz olsun. Haydi, başlayalım o zaman…

PİM KARAKÖY & PATISSERIE

Karaköy mekanlarına yenileri ekleniyor

Pim Karaköy, diğer Karaköy mekanlarına göre çok geniş ve ferah. Yüksek tavanı ve şahane dekorasyonuyla içeriye girer girmez kendine hayran bıraktırıyor. Kendine has bitki çayları ve yemek olarak pitalar muhteşem. Hele tatlıları, anlatılmaz yaşanır! Çünkü Pim’in hemen yanında, görür görmez aşık olacağınız turkuaz ve sarı renkli, masal diyarını anımsatan Patisserie ona ait. Leziz mi leziz pastalar, macaronlar ve hayatımda yediğim en değişik ve hafif tiramisu burada!

Haberin Devamı

Adres: Kılıç Alipaşa Mescidi Sok. No:18, İstanbul

DANDİN BAKERY

Lezzetli tatlıları, kahveleri ve sade dekorasyonuyla dikkat çeken mekan Karaköy’ün en yenilerinden! İncirli fındıklı ekmek ve kurabiyeleri leziz mi leziz! Atmosferi ise şahane, burada rahat etmemeniz imkansız. Duyduğum kadarıyla özel davetlere de ev sahipliği yapıyormuş bu şirin mekan.

Adres: Kemankeş Mah. Kılıçalipaşa Mescidi Sokak No:17/A Beyoğlu-İstanbul

MUMS

Karaköy Fransız Geçidi’nin girişinde, Ops’un hemen karşısında yer alan bu mekanda tatlılar çok çeşitli, kahveler ise bir şahane! Mekanın dekorasyonu ve çalışanların güler yüzü ise buraya gitmeniz için en büyük sebep!

Adres: Kemankeş Mah., Fransız Gç Sk No:1 D:16-17, Karaköy/İstanbul

BALTAZAR

Canınız hamburger mi çekti? İşte burada bir sürü çeşidini hem de en lezzetlilerini bulacaksınız. Et ve burger adresi olan bu mekanda yemeklerin yanında servis edilen baharatlı patates kızartması da oldukça lezzetli. Asma yapraklarının ve rengarenk ışıklandırmaların altında oturacağınız bu küçük ve genelde oldukça kalabalık olan mekana gitmek için erken davranın.

Haberin Devamı

Adres: Kılıç Ali Paşa Mescidi No. 12/A Karaköy, İstanbul

KOMODOR

Şimdi de canınız pizza mı çekti? Baltazar’ın hemen karşısında yer alan bu küçücük mekanın dikkatinizi çekmemesine imkan yok. Lezzetli pizzalarında mozarella yerine Ödemiş keçi peyniri ve çeçil peyniri kullanılıyormuş. Küçük bir yer olduğundan hemen ye, iç, kalk anlayışı için ideal!

Adres: Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak 11/A, Karaköy, Beyoğlu

MUHİT

Kahvaltısı, çayı, kahvesi ve kekleri için tercih edilen bir mekan. Rahat ortamı ve sizi sıkmayan çalışanlarıyla keyifli bir yer.

Adres: Kemankeş Mah., Kılıç Ali Paşa Mescidi Sk No:9 D:1/a, Karaköy

WOM

Bu mekanın özellikle iç tasarımına hayran kalmamak elde değil. Rengarenk sandalyeleri, masalardaki çiçekleri, yüksek tavanı, duvarındaki bisikleti ve aydınlatması oldukça dikkat çekici. Mekanın dışarısı da çok şirin. Yemek konusunda ise etli quesadillası dillere destan.

Haberin Devamı

Adres: Kemankeş Mah., Rıhtım Cad./Yuva Sk No:4, Karaköy

Bİ NEVİ

Karaköy’ün son zamanlarda en popüler mekanlarından biri. Kışın soğuğunda hemen kendinizi bir kafeye atıp bitki çayı ya da kahvenizi yudumlarken bir yandan da arkadaşınızla sanki evdeymiş gibi sohbet etmek mi istiyorsunuz? O zaman doğru adrestesiniz. Bi Nevi’nin özel tatlısı pişmaniyeli cheesecake olan ‘Bi Nevi Saçmalık’ı da mutlaka deneyin.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mh., Karanlık Fırın Sokak (Arapoğlan Sk.) No:5, Karaköy