GeriHamilelik Hazırlığı Hamilelik hesaplaması nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelik hesaplaması nasıl yapılır?

Hamilelik hesaplaması nasıl yapılır?

Hamile kalmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir? Hamilelik haftası nedir? Hamilelik toplamda kaç hafta sürer? Kaç aydır hamileyim? Tahmini doğum tarihim ne zaman? Hamilelikte bebek kilosu nasıl hesaplanır? Hamilelik hesaplaması nasıl yapılır? Çin takvimi ile hamilelik hesaplama ne kadar güvenilirdir? Kaç haftalık hamileyim? Bebeğimin kilosu ne? Bebeğimin boyu ne kadar? Hamilelik ile ilgili aklınıza takılan her şeyin cevabı burada.

HAMİLELİK NEDİR?

Döllenme ile doğum arasında geçen süreye hamilelik adı verilmektedir.

HAMİLELİK HESAPLAMA

Yumurtlama (ovulasyon), her adet döneminin ortasında yumurtalıkta döllenmeyi bekleyen olgunlaşmış yumurtaların döl yatağından serbest kalması ve çatlaması ile meydana gelir. Bu döneme yumurtlama (ovulasyon) dönemi denir.

HAMİLE KALMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Yumurtlama dönemi hamile kalmak için en uygun zamanlardır. Hamile kalmak isteyenler için yumurtlama (ovulasyon) döneminin hesaplaması bu yüzden çok önemlidir. Bu tarihlere yakın günlerde bulunulan cinsel ilişki sonucunda hamile kalma ihtimali daha yüksektir.

Adet döngüsü düzenli olan bayanlarda yumurtlama, adet kanaması başlamadan 14 gün önce başlar. Yani adet döngüsü 28 günde bir gerçekleşen kadında yumurtlama adetin 14. günü gerçekleşir.

Pratik bir şekilde yumurtlama dönemi bu şekilde tespit edilir ancak adetleri düzensiz olanlarda yumurtlama gününü tahmin etmek biraz daha zordur.

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

HAMİLELİK HAFTASI NEDİR?

Hamile bayanlar bebeklerinin gelişimini hafta hafta takip etmektedirler. Bu nedenle gebelik haftası hesaplama hamile bayanlar için büyük önem.

HAMİLELİK HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Hamilelik hesaplama aracı önce ovulasyon tarihinizi buradan da hamileliğinizin diğer süreçlerinin başlangıç ve bitiş tarihlerini hesaplar. Tüm bu hesaplamalar yapılırken ülkemizdeki ortalamalar göz önünde bulundurulur.

HAMİLELİK TOPLAMDA KAÇ HAFTA SÜRER?

Hamilelik süresi ortalama olarak 9 ay 10 gündür. Hafta olarak ise bu süre 40 haftaya denk gelmektedir.

KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?

• 4-5 haftayı doldurmuş gebelikler 1 aylık
• 8-9 haftayı doldurmuş gebelikler 2 aylık
• 12-13 haftayı doldurmuş gebelikler 3 aylık
• 17-18 haftayı doldurmuş gebelikler 4 aylık
• 21-22 haftayı doldurmuş gebelikler 5 aylık
• 25-26 haftayı doldurmuş gebelikler 6 aylık
• 30 haftayı doldurmuş gebelikler 7 aylık
• 34-35 haftayı doldurmuş gebelikler 8 aylık
• 38-39 haftayı doldurmuş gebelikler 9 aylık
• 40 haftalık gebelikler 9 ay 10 günlük süreyi doldurmuşlardır ve doğum ya gerçekleşmiş ya da her an gerçekleşebilir durumdadır.

Kaç haftalık hamileyim sorusu, kaç aylık hamileyim sorusundan daha önemlidir. Çünkü hamileliğin her aşaması hafta hafta takip edilmektedir. Yine aynı şekilde bebeğin gelişimi aylık bazda değil hafta hafta takip edilir.

TAHMİNİ DOĞUM TARİHİ NE ZAMAN?

Gebelik hesaplama aracımızı kullanarak bebeğin tahmini doğum tarihini öğrenebilirsiniz. Gebelik hesaplaması sonucunda size bebeğin doğum tarihi olarak verilen tarih kesin bir tarih değildir. Genellikle bebeğin doğum tarihi verilen bu tarihten 15 gün kadar önce ya da sonra olabilmektedir. Bu gayet doğaldır.

BEBEĞİN DOĞUM TARİHİNİ HESAPLAMA

HAMİLELİKTE BEBEK KİLOSU HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Anne karnındaki bebek kilosunu hesaplamak için gebelik hesaplama aracımızı kullanabilirsiniz. Gebelik haftası hesaplama aracımızla bebeğinizin kilosuna ek olarak anne karnındaki boyunu da öğrenebilirsiniz.

Hesaplama aracımız tarafından sunulan bebeklerin boy ve kilo verileri dünya ortalamaları kullanılarak hesaplanmaktadır. Örnek olarak anne karnındaki 24 haftalık bir bebeğin başı ve ayağı arasındaki uzunluk yaklaşık olarak 30 cm, kilosu ise yaklaşık 600 gram olacaktır.

BEBEĞİM ŞU ANDA KAÇ KİLO

ÇİN TAKVİMİ İLE HAMİLELİK HESAPLAMA NE KADAR GÜVENİLİRDİR?

Çin takvimi ile hesaplama yaparak hamile kadınların bebeklerinin cinsiyetini doğumdan önce öğrenebilecekleri gibi yaygın bir kanı vardır. Yine aynı yöntem kullanılarak belli bir cinsiyetteki bebeğe sahip olmak çin takvimine göre hamile kalmaya çalışan kadınlar da bulunmaktadır. Ancak çin takvimi eğlence amaçlı oluşturulmuş ve hiçbir bilimsel yönü olmayan bir hesaplama yöntemidir.

ÇİN TAKVİMİ İLE CİNSİYET BELİRLEME

Normal bir insanın hiçbir bilgiye sahip olmadan yapacağı cinsiyet tahmini ile çin takvimi hesaplaması sonucunda ortaya çıkan cinsiyet tahmininin gerçekleşme olasılığı aynıdır. Bu nedenle çin takvimi ile yapılan cinsiyet hesaplamalarına itibar edilmemelidir.

False