Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Aşılama tedavisi nedir, nasıl yapılır?

Uzun bir süredir gebe kalmayı deniyor ancak başarılı olamıyor musunuz?

Haberin Devamı

Genel bir muayene ve bu esnada alınan kan tahlilleri sonucu nasıl bir tedavi uygulanacağına doktorunuzla birlikte karar vermelisiniz. Bu tedavi yöntemlerinden biri de aşılamadır.


AŞILAMA NASIL YAPILIR?

Tedaviye adetin 2 ya da 3. günü başlanır. Yapılacak muayene ve kan tahlilleri sonucu yumurta büyütme ilaçları kullanılmaya başlanır. 10-14 günlük tedavi, ultrason ile takip edilir. Yumurtanın istenilen boyuta gelmesi ile çatlatma iğnesi uygulanır. Çatlatma iğnesinden 36 saat sonra aşılama yapılır.

 [webtv=30360]


AŞILAMANIN AMACI NEDİR?

Aşılamada alınan spermler arasından en sağlıklı ve hareketli olan sperm seçilerek plastik bir kanül yardımı ile rahim içine verilir. Aşılamada amaç, sağlıklı ve hareketli spermlerin doğru zamanda rahim içerisine enjekte edilerek yumurtaya ulaşmasını sağlamaktır.

Haberin Devamı

Aşılama tedavisi nedir, nasıl yapılır


AŞILAMA TEDAVİSİ AĞRIYA NEDEN OLUR MU?

Ağrısız ve acısız bir işlemdir. Olumsuz aşılama tedavileri sonrası tüp bebek tedavisine geçiş yapılabilir.

Aşılama tedavisi nedir, nasıl yapılır


AŞILAMANIN BAŞARI ORANI NEDİR?

Aşılama tedavisinde gebe kalma ihtimalinin yüksek olduğunu hayal eden çiftler olumsuz cevap aldıklarında hayal kırıklığına uğrarlar. Aşılamada gebe kalma ihtimali %18’dir.

Aşılama tedavisi nedir, nasıl yapılır


AŞILAMA KAÇ KERE UYGULANABİLİR?

Genç çiftlerde aşılama 6-8 defa uygulanabilir. Başarısız aşılama tedavisi sonrası çiftler psikolojik olarak yıpranmakta ve umutlarını yitirmektedirler. Bu yüzdendir doktorlar, aşılama tedavisinin yanı sıra çiftlere psikolojik destek sağlamayı da amaçlar.

Aşılama tedavisi nedir, nasıl yapılır

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN