Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Astroloji yine yalan söylemedi!

2014 yılı boyunca dünya siyasetindeki hareketlilik daha sert ve etkili bir şekilde devam edecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Astroloji, tüm dünyada önemini her geçen gün artırarak insanlığa rehberliğini hükümetler ve kişisel bazda sürdürürken Takiyüddin Rasid, Müneccimbaşı Ahmed Tahir Efendi, Osman Kamil efendi, Gıyaseddin Cemşid, Ali Kuşcu, Seydi İbrahim, Hüseyin Hilmi efendi, Mustafa Asım bey, Bibi müneccime, gibi birbirinden değerli müneccim ve müneccimbaşıları dünya astroloji tarihine geçmiş ve halen astrolojiye eserleri ve çalışmaları ile yön vermeye devam etmektedir. Ayrıca Hüseyin Hüsni Efendi tarafından ‘’Mekteb-i Fenni İlmi Nucm’’ adı ile ilk resmi astroloji okulu yine Osmanlı döneminde kurulmuş vefat edene kadarda onun sorumluluğunda hizmet vermiş, sonrasında ise Sadullah efendinin yönetimine geçmiştir.

Bu denli büyük bir astroloji kültüründen gelmiş olmamıza rağmen, bugün ülkemizde astroloji üniversitelerinin olmaması, yeterli ve doyurucu kaynak eksikliği daha doğrusu Osmanlı’da çok değer görmüş ve bugün tüm dünyanın faydalandığı sistem ve bilgi birikiminin tozlu raflar arasında kalması sebebi ile astrolojiye ilgi duyan bir çok insanın da yeterince yararlanmasını engellemekte ve hiç bir ilgisi olmamasına rağmen bir inanç sistemi gibi değerlendirilmektedir. Astroloji fen bilimleri olan Astronomi'den faydalanan tüm dünyada üniversitelerde lisans ve lisansüstü eğitimleri verilen sosyal bir ‘’BİLİM’’ dalıdır. 14. yüzyıl başlarında başlayıp 18. yüzyıl sonuna kadar Osmanlı döneminde bulunan Müneccimbaşı sisteminin önemini yeniden hatırlatabilmek ve dönemin padişahları tarafından devlet ve kendi yaşamlarında önemli kararlar alınırken danıştıkları bu etkili sistemin derinliğini sizlerle paylaşabilmek için gökyüzünün rehberliğinde astrolojinin insan kaderi ile ülke kaderleri arasındaki paralelliği göstermesi konusunda 2014 yılı başında ve sonrasında bize işaret ettiği olayları bir bir gözden geçirelim.

Haberin Devamı

Halen eski Osmanlı sistemindeki pek çok kurum ve uygulamayı benimseyen ABD ayrıca Başkanın danışmanı olarak astrolojiyi de kullanmaktadır. Astroloji sadece insanların mutluluğu için ortaya çıkmamıştır. Eski Horary (Gökyüzü Zamanı Astrolojisi) çağında en fazla devletlerin selameti için kullanılmıştır. Bu nedenle astroloji öğrenmek madde ve canlılar için Tanrının dilini kavramaktır diyerek gökyüzünün yanılmadığını ve yanıltmadığını hep birlikte görelim…

Haberin Devamı

2014 Türkiye ve dünya yorumumdan

2014 yılı boyunca dünya siyasetindeki hareketlilik daha sert ve etkili bir şekilde devam edecek gibi görünüyor. Hükümet ve yönetimler ile ilgili beklenmedik gelişmeler, yeni yapılanmalar için verilecek şiddetli mücadeleler sürecin yansımaları arasında. Sanatçılar ve toplumsal barışı simgeleyen kişiler, siyasi konularda aktif bir şekilde yer alabilir, seslerini güçlü bir şekilde dünyaya yansıtabilirler.

“Salgın hastalıklar tüm dünyada artış gösterecek”

Diğer bir etki de tüm dünyada etkili olacak salgın hastalıklardaki artış. Hastalıkların hızla yayılacak olması, bu anlamda yeni arayışları ve tıpta önemli gelişmeleri de beraberinde getirebilir. İklimsel değişiklik, hava taşıtlarında gerçekleşecek kazalar, özellikle havadan ve sudan gelecek zararlar tüm dünyada etkili olacak. Depremler ve doğa olayları ile zorlayıcı mücadele gerektiren bir sürecin içerisindeyiz.

Haberin Devamı

01.01.2014 tarihli yazımı okumak için tıklayın!

ÇİN YAVAŞLAMASI KORKUTUYOR

2014 Çin'de üretim sektörü altı ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Ayrıca hizmet sektöründe son beş yılın en düşük büyüme rakamı açıklandı. 

1 Mayıs'ta Güney Kore'de yaşanan deniz kazası haberini okumak için tıklayın.

Bodrum ve Şile'de deniz kazalarındaki artış haberi

Rusya & Ukrayna krizi

23 Nisan 2014'te meydana gelen “Büyük Kare” kombinasyonu dünyayı nasıl etkiledi?

"Büyük Kare"nin etkleri ile ilgili yazımı okumak için tıklayın! 

Ender oluşan bu kombinasyon 2013’ten bu yana belli dönemlerde oluşmuş dünyada ve bireysel anlamda etkisi oldukça çarpıcı bir şekilde tezahür etmiştir. 23 Nisan’da gerçekleşecek olan bu kombinasyon yönetim, hükümetler ve siyasiler için fazlası ile önem taşımakta. Pek çok ülkede idari yönetimlerin ani değişimi, siyasi krizler, etnik köken ayrılıkları, dini ideolojilerin farklılığına bağlı ayaklanmalar, hükümetler ve halkları karşı karşıya getiren çatışma ortamlarının oluşumunu tetikleyebilir.

Haberin Devamı

Dünya genelinde işsizlik büyük bir artış gösterebilir. Ayrıca tüm dünyada doğal afetlerde artış, deprem ve volkanik patlamalar, denizde ve havada yaşanacak olumsuzluklar korkutucu düzeyde seyredebilir. Uçak ve trafik kazaları dikkatsizlik sonucu trajedilere neden olabilir. Havadan gelecek olan zararlar ve hastalıklar bu dönemde son derece etkili olacak gibi görünmekte.

Ukraynada düşen uçak haberini okumak için tıklayın!

Çocuk felcinde Suriye alarmı haberi için tıklayın!

IŞİD’in musula girmesi ile ilgili haber için tıklayın!

24 Mayıs 6.4 şiddetinde Çanakkale'de yaşadığımız deprem haberi için tıklayın!

Marmara'da yaşanan hortum haberini okumak için tıklayın!

Haberin Devamı

Astrolojik yorumlarımda öngördüğüm olaylardan bazılarını linkleri ile sizlerle paylaştım.

Üstad Nostradamus,un "Altın Çağla" ilgili söylemini sizlere hatırlatmak istiyorum. ‘"Altın Çağ insanoğlunun yaşamdan aldığı dersleri bilinçli bir şekilde dünyaya yansıtması emek ve mücadelesi ile şekillenecektir. İnsanlığı afetler değil kendi yaptıkları seçimleri ya yıkacak ya da yeniden yapılandıracaktır" der Nostradamus’.

Şimdi gelelim 24 Ağustos'ta yaşanacak ender gerçekleşen gökyüzü konumuna.

24 Ağustos günü yıldızların öğretmeni Satürn ve savaşın, cesaretin temsilcisi Mars Zodyak’ın en gizemli burcu Akrep'in tam ortasında birleşecekler. Gezegenler 17 derece Akrep burcunda ve 18 ve 15 derece Güney deklinasyonda olacaklar. Aynı anda sabit yıldız "ZUBEN ELGENUBİ" 16 derece Güney deklinasyonda ve 15 derece Akrep burcunda yer alacak. Astronomik olarak Satürn ve Mars Sabit Yıldız Zuben Elgenubi ile kavuşumdadır ve bu durum çok ender olacak bir gökyüzü işaretidir. Zuben Elgenubi aslında Akrep burcunda yerleşen çift yıldızdan oluşan Güneş’ten daha parlak bir alfa yıldızıdır. Bir diğer adıda ‘’Kuzey Pençesi’dir. 

Eski Babil'de astrologlar tarafından Horary yorumlarında kullanılmıştır. Ptolemy'e göre yıldızın karakteri Mars ve Satürn özellikleri taşır. Robson’un yorumlarına göre yıldızın etkileri kötü niyet, tıkanıklık, affedilmezlik, şiddet, hastalık, yalan, suç, utanç, zehir ve tehlikelere neden olur. Mars ile kavuşumu acı veren olaylar, kan ve ölüm demektir. Satürn ile kavuşumu onursuzluk, kişisel huzursuzluk, adaletten kaçmak ve zarar görmek, kıskançlık ve asabi ruhluluk anlamına gelir.

24 Ağustos 2014 günü gökyüzünde gerçekleşen bu nadir kombinasyon, siyasi gerginliklerin çok daha ciddi boyutlara ulaşmasına skandallar ve akıl tutulması diye adlandırabileceğimiz olaylara neden olabilir.

Zuben Elgenubi- savaş ve cesaretin temsilcisi Mars yıldızların öğretmeni Satürn üçlüsünün Türkiye'nin Mundane horoskopunda 5.evindeki VENÜS üzerinden geçmeleridir. Natal Venüs deklinasyonu ise 16,42 derece Güney olması da başka bir şaşırtıcı işarettir…

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun…