GeriÇocuk Sağlığı Çocukta ateş nasıl düşürülür?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocukta ateş nasıl düşürülür?

Çocukta ateş nasıl düşürülür?

Ateşi olan çocuğun üzerini örtmek yanlış!

ILIK DUŞ ALDIRIN

Çocukta ateş nasıl düşürülür

Verdiğiniz ilaçlara rağmen çocukta ateş düşmüyorsa başını ıslatmadan ılık bir duş aldırmak vücut ısısının düşmesine yardımcı olacaktır. Düşmeyen ve tekrarlayan yüksek ateşte birkaç kez duş aldırmayı deneyebilirsiniz. Çocukta ateşi ılık bi duş ile kontrol altına alabilirsiniz.

ÜZERİNİ ÖRTMEYİN

Çocukta ateş nasıl düşürülür

Ateşi olan çocuğun üzerini örtmek yanlış bir uygulama. Çocuğun üzerini örterek vücut ısısını daha da artırıp havale geçirmesine neden olabilirsiniz. Bunun yerine onun vücut ısısını düşürmeye çalışmak daha doğrudur.

ILIK BEZ KULLANABİLİRSİNİZ

Çocukta  ateş karşısında kasık bölgesi, koltuk altı ve alnını ılık bezle silebilirsiniz. Bu işlemi sık sık tekrarlamak ateşin düşmesini kolaylaştıracaktır. 

İNCE VE BOL KIYAFETLER TERCİH EDİN

Çocukta ateş nasıl düşürülür

Ailelerin sık yaptığı hatalardan biri de ateşi olan çocuğa kalın kıyafetler giydirmektir. Bu, çocuğun üzerini örtmekle eş değer bir durumdur. Çocuğun vücut ısısını düşürmek gerekiyorken kalın kıyafetler ateşini düşürmek yerine ateşin yükselmesine neden olur. Her ne kadar üşüdüğünü söylese de ince ve bol kıyafetler ateşi olan çocuklar için ideal bir tercih olacaktır. Çocukta ateşi ince kıyafetler ile kontrol altına almayı kolaylaştırabilirsiniz.

BEBEKLERDE ATEŞ SINIRI NEDİR, ATEŞ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

SIVI TÜKETİMİNE ÖZEN GÖSTERİN

Çocukta ateş nasıl düşürülür

Hasta çocuğunuz bir şeyler yemeyi ve içmeyi reddediyor olabilir ancak özellikle çocukta ateşin yüksek olduğu zamanlarda sıvı tüketimi ihmal edilmemelidir. Su, çorba gibi içecekler sıvı ihtiyacını karşılayacaktır.

Ateş yükselmesinin, hastalık belirtisi olarak vücudun verdiği bir tepki olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsemin Güloğlu, "Ortam sıcaklığını klima veya hava sirkülasyonu ile 20 derece civarına sabitlemelisiniz. Ateşini kesin sonuç vermesi için makattan ölçmeli, 39-39.5 C’yi geçerse (özellikle 2 yaş altında) ateşli havale riski vardır. Bu nedenle, hiç olmazsa 38 - 38.5 derece civarına düşürmeyi amaç edinmelisiniz" dedi.

False