Ana sayfa
Hürriyet Aile'yi Facebook'tan takip edinHürriyet Aile'yi Twitter'dan takip edin

Köz biber çorbası

Köz biber çorbası
Közlenmiş kırmızıbiber, doğal tavuk suyu ile birleşince çok lezzetli bir çorba oluyor. Farklı bir çorba yapmak isteyenler için çok lezzetli bir tarif.

Malzemeler

  • 6 adet közlenmiş kırmızı çarliston biber
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet minik arpacık soğan
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 50 gr rendelenmiş taze kaşar

Hazırlanışı

Biberleri közleyin ve kabuklarını ayırın. (Bu işlemi bir tost makinesinde de yapabilirsiniz.) Rendelenmiş kaşar haricindeki bütün malzemeler ile birlikte yaklaşık 20–25 dakika kaynatın ve sonra blenderdan geçirin. Tekrar kısık ateşte 5 dakika ısıtın. Sıcak servis yaparken kızarmış ekmek ve kaşar rendesi ile ikram edin.

Afiyet Olsun

 
 

Tarif Sihirbazı

 

Malzemeleri aralarına virgül koyarak yazın.
Örnek; kıyma, yumurta, patates, salça...

Yorumunuzu Yazın

www.hurriyetaile.com web sitesindeki yazarların, katkıda bulunanların, soru soranların, yorum yazanların, iletişim platformu ile bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir.

2 Okuyucu Yorumu

  • filiz gümüş

    19.01.2012

     
    değişik bir tarif en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum

  • fidan oylum

    17.01.2012

     
    Bunu çok merak ediyorum, deneyeceğim bir gün.