Yorgun ayaklarınıza nasıl bakım yapmalısınız?

Rahat ayakkabı giymek çok önemlidir.

Haberin Devamı

Ağrımız, sızımız yokken biz tüm insanlar sağlığımızın farkında olmuyoruz. Ne zaman tökezleme başlıyor o zaman günlük yaptığımız yanlışlara, iç dünyamıza dönerek sorgulamaya başlıyoruz. Nasırlarımız çıkmaya başladıysa, varislerimiz belirginleştiyse, kemiklerimiz deforme olduysa işte o zaman ayağımda bir sorun mu var acaba diyoruz!

BİR BÜTÜN İÇİNDE AYAKLARIMIZ

Ayaklarımız; derisi, kemik yapısı ve tırnaklarıyla bir bütündür. Bir yerlerde başlayan sorunlar, diğerlerinin bozulmasına da yol açar. Tırnak batması yüzünden ayağınızı uzun bir süre düzgün bir şekilde basamazsanız, giderek kemik yapısı deforme olur. O yüzden rahat ayakkabı giymek çok önemlidir.

SORUN YAŞAMAMAK İÇİN BAŞTAN NE YAPILMALIDIR?

Ayaklarınızı sürekli temiz ve kuru tutmak önemlidir. Çok fazla terleyen bir ayağınız varsa aynı zamanda çoraplarınız bir mikrop ve bakteri yuvası olabilir. Ayakları yıkamak kadar onları kurulamakta önemlidir. Engelleyemediğiniz, sizi üzen bir terleme sorununuz varsa derinde yatan büyük sorunlara dikkat edilmelidir. Sorunlarınız daimi ve çözümsüzse yardımınıza botoks gelebilir. Botoks sayesinde 6-12 ay arası terleme sorunundan kurtulmanız mümkündür.

Haberin Devamı

Yorgun ayaklarınıza nasıl bakım yapmalısınız

AYAKLARINIZ AĞRIYORSA GÜN SONUNDA NE YAPABİLİRSİNİZ?

1- Bir su bardağı ceviz içi, birer tatlı kaşığı karabiber otu ve kafuru iyice ezerek toz haline getiriniz. Sıcak su ile masaj yaparak ağrıyan bölgelerinize uygulayınız.

2- Bir su bardağı kuşüzümü ve bir çay bardağı sedef otunu karıştırarak kaynatınız. Ilık hale getirdiğiniz suyu sorunlu bölgelere sürünüz.

3 - Ayaklarınızı içine yeterli miktarda kaya tuzu ve bir çorba kaşığı adaçayı kattığınız suda en az 10 dakika bekletiniz. Bu sayede hem ayağınızdaki yorgunluğu hem de kokuyu azaltacaksınız.

4 - Üç su bardağı zambak ince ince kıyıldıktan sonra, zeytin­yağı dolu bir kavanoza koyarak ağzını kapatınız. 2 hafta sonunda güneşte dinlendirdikten sonra kaynar su ile pişirin. Dinlendirmeye bıraktığınız suyu tülbent ile süzün ve ortaya çıkan bu yağı ağrılı bölgelerinize uygulayın.

Haberin Devamı

YOGA DURUŞU İLE ESNETME

Yoga duruşları, ayak ve parmakları esnetmeye çok önem verir. Siz de ayakta durarak parmaklarınızı yelpaze gibi açmaya çalışın. Sağ ve sol ayağınıza ayrı ayrı olmak üzere, bir süre parmak uçlarına, bir süre topuklarınıza ağırlık vererek ayak ve parmak kaslarınızı çalıştırmaya gayret edin. Bu egzersizler ayaklarınızı güçlendirirken hem de ağrılarınızı azaltacaktır.

KÜÇÜK TIRNAK SORUNLARINIZA NE YAPABİLİRSİNİZ?

Tırnak enfeksiyonları; antifungal ya da antibakteriyel krem ya da losyonların düzenli ve uzun süreli kullanımı ile tedavi edilebilirler. Bu tedavi en kısa 6 en uzun 12 ay içinde sonuca ulaşacaktır. Ayağınızın bazı noktalarında çatlamalar varsa bu tiroit sorunlarına işaret ediyor olabilir. Eğer böyle bir probleminiz yoksa en yakın zamanda bir doktora görünmeniz yararınıza olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları