Sonbahar depresyonunu spor ile atlatın!

Spor yapmayan kişiler kendilerine devamlı bahaneler üretip vücutlarını sevmezler.

Haberin Devamı

Sporu hayatının ortasına koyan insanların daha enerjik olmaları tesadüf olabilir mi? Ya da hayata bakış açılarının daha pozitif olması…

Sanılanın aksine spor yapmak bedeni yorar ama bu yorgunluk bitkinlik halinde olmaz. Şaşırtıcıdır ki geceleri güzel bir uyku çekerken gün içinde daha aktiftirler. Ayrıca aktif bir spor yaşantısı, fiziksel görünümlerine olumlu katkı sağladığı için öz güvenli duruşları diğer insanlara göre ciddi fark yaratır. Özetle spor yapmayan kişiler kendilerine devamlı bahaneler üretip vücutlarını sevmezler.

SPOR YAPMANIN BİR KURALI VAR MIDIR?

Her işin olduğu gibi spor yapmanın da yazılı veya yazılı olmayan bazı kuralları vardır. Aslında bu kurallar tamamen sporu yapan kişinin sakatlanmaması üzerine kuruludur. İlk başlarda spor eğitmeni kontrolünde yapılmayan antrenmanlarda kas ağrıları, eklem sakatlıkları, bel ve boyun problemleri sıkça karşılaşılmaktadır. Isınma hareketleri olmadan başlanılan ve soğuma (stretching) ile sonuçlanmayan çoğu sporda bu sonuç kaçınılmazdır.

Sonbahar depresyonunu spor ile atlatın

HER YAŞA UYGUN SPOR PİLATES OLABİLİR Mİ?

Pilates;

Haberin Devamı

- Günlük hayatta karşılaşılabilecek sakatlıkların engellenmesine yardımcı olur.
- Vücudun kas yapısını dengeli bir şekilde güçlendirerek kişinin daha ince bir görünüme sahip olmasını sağlar.
- Vücudun esnemesi ve omurgaların açılmasını,
- Stresten kaynaklanan boyun ağrılarına çözüm olur.
- Metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
- Kronik bel ve sırt ağrılarını sağlıklı bir şekilde çözümler.
- Duruş bozukluklarını çözümler ve oluşabilecek bozuklukları engeller.

Bu faydalarını görünce insan neden uygun olmasın diye soruyor. Özellikle; bel, boyun fıtığı, lordoz, kifoz, skolyoz, postür bozukluğu başta olmak üzere bu tarz rahatsızlıkları olan kişiler olumlu anlamda ciddi sonuçları görebilirler.

ÖZELLİKLE OFİS ÇALIŞANLARI NEDEN SPOR YAPMALIDIR?

Masa başı iş yapanların farkında olmadan yaptıkları en büyük hata hareketsiz kalmalarıdır. Gün boyunca masadan kalkmadan bilgisayar başında aynı şeyleri yapmaları en büyük sorundur. Bu tarz bir çalışma şekline sahipseniz güne başlamadan önce yapacağınız 5 dakikalık egzersiz ve en azından yarım saatte bir masadan kalkıp en uzak yerden alacağınız içecek ile bir nebze hareket etmiş olursunuz.

Haberin Devamı

SPOR YAPMAK NEDEN İNSANI MUTLU EDER?

Düzenli olarak spor yapanlar, daha çok endorfin salgıladıkları için, yaşamdaki küçük şeylerden daha fazla keyif alırlar. Arkadaşlıklardan, kedilerinden, yemeklerinden, hobilerinden ayrı haz duyarlar. Ayrıca düzenli egzersiz yapıldığında ‘’serotonin’’ adı verilen mutluluk hormonunun salgılanması artar. Böylece hayattan daha fazla keyif almaya başlarlar.

Sonbaharın renksiz, kapalı havası sizin keyfinizi bozmasın. Kapalı mekanlara kendinizi hapsetmeyin, yürüyüşünüzü hafta sonu etkinliklerinizi yapmaktan kaçınmayın.

Yazarın Tüm Yazıları