Ringin patronu sizsiniz

Ringlerin kralları boksörlerdir. Şiddeti izlemeyi büyük çoğunluk olarak sevmeyiz. Yumruklar, havada uçuşan laflar ve morluklar... Bazı kadınların büyük derdi de göz etrafında oluşan morluklardır.

Haberin Devamı

Ringlerin kralları boksörlerdir. Şiddeti izlemeyi büyük çoğunluk olarak sevmeyiz. Yumruklar, havada uçuşan laflar ve morluklar... Bazı kadınların büyük derdi de göz etrafında oluşan morluklardır. Kimisi dönemsel olarak ortaya çıkarken, kimisi bize ailemizden kalan bir mirastır. Böyle durumlarda sokakta sanki ringi az önce terk etmiş bir sürü kadın görürüz. Göz altlarımız yüzümüzün en hassas bölgelerinden biridir. Dış görünüşümüzde oluşan böyle bir sıkıntı bizde moral olarakta negatif bir etki yaratır. Yorgun, hasta ve kötü görünmemize sebep olur. Aslında ringlerin patronları sizlersiniz...

Göz çevremiz neden morlaşır?

Göz çevresinin koyu renkli bir görüntüye sahip olmasının sebebi en çok genetiktir.

Göz altları ile ilgili sorun yaşayan kişilerin, anne ve babasında da bu durum vardır. Genlerle kişiye aktarılmış olabilir. Ancak ailesinde bu sorun ile hiç karşılaşılmamış olmasına rağmen de ortaya çıkabilir. Beyaz tenlilere göre koyu tenli kişilerde daha yaygın olarak görülmektedir. Sıklıkla sadece gözün alt kapağında oluşabileceği gibi bazen kirpiklerden kaşa kadar tüm üst kapağı da kapsayabilir.

Haberin Devamı

Kılcal damarların kan sızdırması

Yapılan dermatolojik araştırmaların birçoğu gösteriyor ki; göz çukurundaki kılcal damarlar, kanı sızdırarak sızan kanın oksijene maruz kalmasına yol açıyor. Bu sızıntıyla meydana gelen oksidasyon göz çevresinin mor hatta siyah renge bürünmesine neden oluyor.

İlaç kullanma

Bazı ilaçların uzun süre kullanılması, ince göz altı cildinin altındaki damarların genişlemesi de, bu bölgenin koyu renkli görünmesine yol açabilir.

Alerjiler, astım ve egzama

Gözlerinizin kaşınmasına ve sulanmasına neden olan tüm durumlar, göz altlarında da halkalar belirmesine yol açabiliyor. Alerjiler, astım ve egzama gibi hastalıklar nedeniyle gözlerinde problem yaşayan kişiler genellikle bunların devamında göz altı halkalarından da şikayetçi oluyor.

Güneş ışınlarına maruz kalma

Koyu tenli kişiler yaz aylarında, koruyucu kullanmadan güneş ışınlarına maruz kalmaları halinde göz altlarında hiper pigmentasyon denilen durum ortaya çıkar. Bu durumda göz altlarında fazla miktarda melanin pigmenti salgılanır, böylece o bölge koyu bir renk alır.

Uykusuzluk

Haberin Devamı

Uykusuz ve yorgun olmak, tüm yüzün daha soluk görünmesine neden olur. Böylece göz altındaki halkalar daha belirgin hale gelir. Bu durumun sevindirici yanı geçici olmasıdır.

Yaşlanma

Göz altlarında morluk olan kişilerin yaşlanma ile birlikte daha ciddi sorunlar yaşadığını görüyoruz. Bu bölgedeki, pigmentasyon lekeleri, kırışıklar ve torbalanmalar da morluk ve halkaları belirginleştiriyor.

Dengesiz beslenme

Doğru beslenme vücudumuzun olmazsa olmazlarından. Dengesiz beslenme yeterli vitamin ve mineral alınmamasına dolayısıyla göz altlarında renk değişikliği meydan gelir.

Göz altı morluklarından kurtulmak mümkün mü?

Tedavi şekli ve vücudun tedaviye verdiği cevap hastadan hastaya değişmektedir. Kozmetik ürünler, bu bölgede dolaşımı hızlandırıcı, hücre yenileyici çözümler önermektedirler. Bunlar kısmen koyu renkli halkaların giderilmesine yardımcı olsa da, geçici çözümlerdir. Uzun vadede etkili olamazlar.

Haberin Devamı

Aslında tedavinin başarılı olması nedene yöneliktir. Alerjiye bağlı bir morluk varsa, alerji tedavisinden sonra bol miktarda günlük nemlendirici kullanılmalı ve devam ettirilmelidir. Genetik etkenlere bağlı olan morluklarda biz hekimler olarak belli aralıklarla göz atrafını peeling yapmayı öneriyoruz. Eğer peeling süreklilik göstermezse morluklar eskiye döner. Göz altlarınızda çökmeler oluşmuşsa dolgu veya PRP önerilir.

Bazı tedavi yöntemleri

  • Göz altı morluklarına salatalık ya da patates halkalarının veya çay kompreslerinin iyi geldiğini çoğumuz biliyoruz.Size tavsiyem bu malzemeleri poşetle değil taze olarak ve buzdolabında soğutarak uygulayın.
  • Dolgu tekniği ile göz altını hafifçe kalınlaştırdığımız zaman morluklar ortadan kalkıyor, görünüm düzeliyor.
  • Radyo frekansı ile yapılan yüz gençleştirme seansları hem zahmetsiz hem de gayet etkilidir.
  • Özel bir teknikle yapılan göz altı mezoterapisi de son derece güzel sonuçlar veriyor.
  • K ve C vitamini içeren göz çevresi kremleri kullanın.
  • Birçok durumda lazer peeling göz altı morluklarını hafifletir. Ancak biraz sıkıntılıdır.
  • Lazer (çok küçük delikler açan bir cihaz) ile göz altı morluklarında harika sonuçlar alınabiliniyor. İyileşme süreci çok daha kısa olan bu yeni lazer tekniği ile yaklaşık 3 seansta göz altı morlukları büyük ölçüde hafifletilebiliniyor.

Aslında hiçbir tedavi şekli tek başına çözümü getirmiyor. Sürekli, hepsinden doğru ve gerekli olan morluklara uygulandığında gerçek sonuca yaklaşıyoruz. Dış görünüşümüzü değiştiren bu kusurlar tedavisi olmayan sorunlar değil, sorun kafamızın içinde başlayıp çevremizi sarıyor. Biz hekimlere ulaştığında çoktan sizi yıpratmış oluyor. Biz size yol gösterici ve sürdürücü oluyoruz o kadar.

Haberin Devamı

İyi haftalar, sağlıklı günler...

Yazarın Tüm Yazıları