Radyofrekans ile güzelleşmek artık çok kolay

Güzellik temasıyla rodyofrekansın hayatımıza girmesi aslında aşamalı bir gelişme ve geçişinde göstergesidir.

Haberin Devamı

Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin son istatistikleri bize, son yıllarda ameliyatsız yöntemlerin uygulanmasındaki artış hızının, ameliyatlı yöntemlere göre 8-9 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Buradaki artışın en önemli nedeni, tekniklerin etkinliğinin kanıtlanmış olması kadar iyileşme süreçlerinin hızlı oluşundaki yüksek paydır.

RADYOFREKANSIN GELİŞEN TARİHİ

Güzellik temasıyla rodyofrekansın hayatımıza girmesi aslında aşamalı bir gelişme ve geçişinde göstergesidir. Her ay yeni uygulamalar ile hayatımızın tam ortasına doğru evrimini sürdüren radyofrekansın kısa tarihi bazı aşamalarında bilinmesini zorunlu kılmaktadır.

MONOPOLAR RF

Radyofrekanslar önce monopolar RF olarak karşımıza çıktılar. Monopolar RF sistemleri içerisinde ilk geliştirilen “Thermage ThermaCool”dur. Bu ilk sistemde hasta şikayetlerinin yüksek olması ve yetersiz klinik sonuçları (yağ dokusunda istenmeyen atrofiler gibi) nedeni ile kullanımı sınırlı kalmıştır. Dışarıdan yapılan tedavi ile ultrason jelinin uygulanmasıyla deri altına giden dalgalar cildin alt tabakasını ısıtıp sıkılaştırıyordu. Ancak, ciltteki sıkılaşma zaman ile ortaya çıkıyordu. Monopolar olarak dermatolojiye giren RF zamanla aşama aşama gelişti. Bipolar, Tripolar gibi uygulama şekilleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BİPOLAR VE TRİPOLAR RF

Bipolar cihazların tedavisinde derinlik az olur. (6 mm kadar) Bu yüzden yüzde ve ince, hassas bölgelerde uygulama bipolar ile yapılır. Tripolar ise cilt dokusunun dört katmanına etki eden bir sisteme sahiptir. Böylece bizlere üst deride, deri altı tabakasında, deri altı yağ tabakasında ve adele dokusunda çalışma imkânı verir. Bu tedaviyle istediğimiz derinliğe, arzu ettiğimiz ölçüde ve güvenli bir şekilde ulaşırız, bu da vücudun kendi onarım mekanizmasının harekete geçirilmesini sağlar.


İsteklerin ve arzuların sınırı yok. Hastalara daha kolay ve başarılı uygulamalar yapmak için teknolojik ürünler kendilerini yenilediği gibi, biz doktorların da uygulama bakış açısı günden güne gelişiyor.

FRAKSİYONEL RF

FRAKSİYONEL RF geçtiğimiz yıllara kadar hastalarımızın gözbebeğiydi. Bu uygulamada, cihaz üzerindeki 25 tane mikroiğne ile cilt altına verilen ısı ile kolajenleri harekete geçirerek ince kırışıklıklarda düzelme sağlanması hedefleniyor. İşlemde fraksiyonel radyo frekans dediğimiz 25 tane mikro iğne ile cilt altına uygulama boyunca toplam 1000 kez ısı verilir. Bu sayede ciltte gözle görünmeyen yaklaşık 25.000 adet mikro kanallar açarak yüz cildinin her sahasının taranması sağlanır.

Haberin Devamı

CANNULLA RF

Ve radyofrekans teknolojisi bugün daha sık kullandığımız cannulla RF’yi bizlerin hizmetine sundu. Çapları; 18, 20, 21 ve 22 mm geçmeyen bu incecik sonda ya da kanallar sayesinde en derin nokatalara kadar radyofrekanslar uygulanabiliyor. Uzunlukları 20 cm geçmeyen bu tel görünümlü ince kanallar ile kolejenler harakete geçiriliyor. Gıdı gibi büyük ve derin sarkmaların toparlanmasında başarılı sonuçlar alınıyor.

Radyofrekans tedavilerinin temelinde ulaşılmak istenilen hedef, ameliyatsız güzelliği sağlamaktır. İşte deri altına cerrahi müdahale yapılmadan kolajenleri harekete geçirmek en büyük hedeftir. Geçtiğimiz aylarda ‘’Altın iğne (İğneli fraksiyonel radyofrekans) size neleri vadediyor?’’ başlıklı bir yazı yazmıştım. Orada genel bilgileri size vermiştim. Bu yazıya da bir gözatabilirsiniz...

Yazarın Tüm Yazıları