Parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmanın 9 yolu

Fazla bakım kremi sürmek, saçı çok yıkmamak ya da taramak onu yıpratır. Peki, ama saçlarınızın doğal parlaklığına kavuşması için neler yapmalısınız?

Haberin Devamı

Saçlarımıza özen göstermenin yolunu eşlerimiz bize daha iyi anlatıyor aslında. Onlardan daha fazla kuaföre gideriz, onlardan fazla saçlarımıza bakarız. Çünkü onlar için “saç” olan şey bizler için bir estetik ve sağlık göstergesidir. İşte aslında burada başlıyor parlak ve sağlıklı saçlara ulaşmanın yolu… Çünkü saçlarımıza bakmak adına çoğu zaman zarar veriyoruz. Fazla bakım kremi sürmek, saçı yıkamak ve taramak çoğu zaman yıpratıyor. İşte bu yazıda parlak saçlara ulaşmanın yolunun sürekli bakarak değil, doğallıkla kazanabileceğini anlatmaya çalışacağım.

1- Alkollü ürünlere dikkat

Alkol ve hava kirliliği saçlarınızın doğal parlaklığını kaybettirir. Ayrıca kullanılan saç köpüklerinin içinde alkol bulunur. Bu yüzden saçlarınız kuruysa köpük değil, krem ya da serum kullanmanızı öneririm.

Haberin Devamı

2- Soğuk su

Sıcak suyla saçlarınızı yıkamamaya çalışınız, hatta soğuk suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Soğuk suyla yıkanan üst deri kapanır ve yumuşak, parlak bir yüzeye ulaşırsınız. Zaten saçlarınızı kuruturken verdiğiniz soğuk hava da aynı etkiyi gösterir.

3- Doğallık her zaman iyidir

Doğallık yolunda ilk işiniz plastik fırçanızı atıp yerine doğal kıllardan yapılmış bir fırça alarak başlayabilirsiniz. Bunlar saçlarınızı fırçaladığınızda yağları eşit olarak dağıtır ve parlaklık kazandırır.

4- Saçlarınızın kıvırcıklaşmasını önleyin

Saçlarınız gözenekli bir yapıya sahiptir. Böyle olunca havadaki nemi emer ve saçlarınızın kıvırcıklaşmasına neden olur. Eğer gün içinde kıvırcıklaşmasını istemiyorsanız kesinlikle evden saçlarınız ıslak çıkmayınız.

5- Doğru şekilde yıkamak

Sık yıkamak saçlarınızı temiz yapmaz sadece yıpratır. O yüzden haftada birkaç defa yıkamak yeterli olacaktır. Eğer her gün yıkamadığınızda rahatsız oluyorsanız kremi önce saçlarınıza sürün sonra saçları durulamadan saç diplerini şampuanlayın ve durulayın.

6- Isıyı doğru kullanmak

Isının saçlarımızı kuruttuğumuzu düşünürüz, fakat doğru kullanılan ısı saça parlaklık verir. Kuaföre az giden, hayatı yoğun olan kişilerdenseniz, saçınıza ayda bir maske ya da sıcak yağ bakımı yapın. Ürünleri saça sürdükten sonra saçlarınızı sıcak havluyla sarmayı unutmayın.

7- Silikonlu ürünleri tercih etmek

Silikonlu ürünler saç derisinin üstünde kalarak deriyi dış etkenlere ve kullanılan aletlere karşı korur. Çünkü sürtünmeyi azaltır ve sıcağın az zarar vermesini sağlar. Tabi bu ürünleri dozunda kullanmalısınız, fazla kullanıldığında saçlarınızı birbirine yapıştırır, uzaktan yağdanlık gibi görünürsünüz.

Haberin Devamı

8- Doğuştan dalgalı saçların bakımı

Saçlarınız dalgalıysa her altı veya sekiz haftada bir uçlarından biraz kestirmeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca nemlendiricili krem ve şampuan kullanmanız gerekir.

9-İyonlardan yararlanın

Saç üzerine yapılmış maşa ve kurutucular sadece saçların kabarması ya da elektriklenmesini önlemek için değil saçlarınızın sağlığı için de gereklidir. Özellikle iyonlu seramik aletler saçların kırıklarını önleyen negatif iyonlar üflerler. Böylece saçlarınızın güçlenmesini ve parlaklık kazanmasını sağlarlar. 

Saçınıza parlaklık katacak kuru maya maskesi

Evde hazırlayabileceğiniz saçlarınıza parlaklık katacak küçük bir maske tarifi de vermek istiyorum.

4 kaşık toz kuru mayayı bir bardak ılık suda eritin Saç diplerine masaj yaparak yedirin. Birkaç dakika bekletin ve bol su ile durulayın.Saçlarınızın parladığını göreceksiniz. Haftada bir kez yapacağınız bu doğal maske ile saçlarınız sağlıklı ve parlak görünecek.

Yazarın Tüm Yazıları