Ortamına göre makyaj yapmayı biliyor muyuz?

Bulunduğunuz ortam, yaşımız, kişiliğimiz, stilimiz, yüz hatlarımız veya gözlük kullanıp kullanmadığınız, yapacağımız makyajı doğrudan etkiler.

Haberin Devamı


Makyaj cilt tipine ve en uygun cilt-saç-göz rengine uygun malzemelerle yapılır. Bulunduğunuz ortam, yaşımız, kişiliğimiz, stilimiz, yüz hatlarımız veya gözlük kullanıp kullanmadığınız, yapacağımız makyajı doğrudan etkiler. Kuşkusuz, kişiliğinize ve ortama uygun olmayan veya abartılı bir makyaj, pek başarılı sonuçlar vermez ve insanı eninde sonunda güç durumda bırakır!


SPORA GİDERKEN NASIL MAKYAJ YAPILMALI? 

Ortamına göre makyaj yapmayı biliyor muyuz

Fondöten, eye liner veya göz kalemi kullanılmaz. Çünkü terlediğiniz zaman bu malzemeler sorun yaratır. En iyisi kirpiklerinize suya dayanıklı bir rimel sürmek, dudaklarınızı korumak için de bir parlatıcı ile yetinmektir. Bu hafif makyaj akmaz, bulaşmaz ve size taze bir görünüm kazandırır.


İŞE GİDERKEN NASIL MAKYAJ YAPMALISINIZ? 

Ortamına göre makyaj yapmayı biliyor muyuz

Bakımlı olmak çok önemlidir ancak bu halinizi bütün gün korumanız da kolay değildir. Bu nedenle size öncelikle kaliteli bir fondöten ve toz pudra sürmenizi öneririm. Böylece cildiniz gün boyunca düzgün ve mat görünür. Allık sürerken, pastel renkleri tercih edin. Göz makyajı için hafif bir far ve rimel yeterlidir. Rujunuzun düzgün ve kalıcı olması için, dudak çevresini kalemle belirginleştirmeyi ihmal etmeyin.


ÖNEMSEDİĞİNİZ GECE MAKYAJINI NASIL YAPMAK GEREKİR? 

Ortamına göre makyaj yapmayı biliyor muyuz

Gece çıkarken, suni ışıkları ve gölgelerin etkisini hesaba katmalısınız. Bu nedenle gece makyajı yaparken, kuvvetli tonları ve parlak renkleri seçmeniz gerekir. Suni ışık ve gölgelerin etkisini azaltmak için açık ve koyu renkli fondötenleri birlikte kullanabilirsiniz.


ARTIK GENÇ DEĞİLSENİZ, NASIL BİR METOT UYGULAMAK GEREKİR? 

Ortamına göre makyaj yapmayı biliyor muyuz

Olgun yaşlarınıza geldiyseniz, sade bir makyajla yüzünüzdeki izleri kısmen örtebilirsiniz. Örneğin göz kenarından yukarıya doğru dik bir şekilde toz far sürülmesi, göz kenarındaki ince çizgileri gizler ve düşük göz kapaklarını gergin gösterir. Gözlerinizin altındaki çizgiler fazla ise, sadece üst kirpiklerin rimellenmesi yeterlidir. İlerleyen yaşlarda, pembe - kayısı tonlardaki allıklar çok yakışır. Ancak allığı sadece elmacık kemiğinin en üst bölgesine uygulamak gerekir. Böylece hem çizgilerin içine allık dolmasına engel olursunuz hem de yanaklardaki çöküntüyü kamufle etmiş olursunuz.


GÖZLÜK YA DA LENS KULLANANLAR NE YAPMALI? 

Ortamına göre makyaj yapmayı biliyor muyuz

Öncelikle, gözlük camlarının renklerin yüzde 50’sini yok ettiğini dikkate almak gerekir. Miyop gözlükler; gözleri olduğundan daha küçük gösterir. Bu nedenle makyaj yaparken, açık ve kuvvetli renkte farlar seçilir; sürülürken kaşlara kadar yayılır ve şakaklara doğru uzatılır. Göz kalemi veya eye-liner, kirpiklerin dış kenarından çekilir ve kirpikler rimelle vurgulanır. Böylece gözler, miyop gözlüklerin arkasından bile iri ve anlamlı görünür.

Hipermetrop gözlük; camları ise, gözleri “kocaman” gösterir. Bu nedenle, gözleri irileştiren bir makyajdan kaçınılır. Hipermetrop gözlük kullanıyorsanız, kirpiklerinizi güzelce rimelleyin ama göz kalemi veya eye liner kullanmayın. Far kullanırken de silik tonları tercih edin.

Kontakt lens kullananlar ise biraz daha dikkatli olması gerekir. Örneğin toz far kullanmak tehlikelidir. Silikonlanmış kompakt pudra şeklindeki farlar daha emniyetlidir. Kullanacağınız rimellerin de suya dayanıklı (water proof) olması ve rimelin lens takılmadan önce sürülmesi gerekir. Makyaj temizlenmeden önce lenslerin çıkarılması da önemli bir tedbirdir.


KALICI BİR GÖZ MAKYAJI MÜMKÜN MÜ?

Ortamına göre makyaj yapmayı biliyor muyuz

Kalıcı göz makyajı çalışan kadınlar, spor yapanlar, miyop gözlük ve lens kullananlar için çok kullanışlıdır. Ne kadar çok ayrıntı, ne kadar çok özel durum var değil mi? Makyaj ve cilt bakım ürünleri satan yerlerin gittikçe daha görkemli dükkanlara dönüşmesi boşuna değil! Eskiden kadınlar bir pudra, bir ruj sürüp sokağa çıkarlarmış. Artık gündelik makyaj bile bir sanat haline geldi.

Yazarın Tüm Yazıları