Mat ve yorgun ciltlere çözüm

Cilde nem veren maddelerin kaybı; kuruluk, mat görünüm ve kırışıklıklara yol açar.

Haberin Devamı

Cilt tedavisinde yaygın olarak kullandığımız ve hızlı çözüm olarak hastalarımıza önerdiğimiz ‘’dolgu’’ son yılların yükselen trendlerinden. Çeşitli dolgu türleri piyasada bulunuyor. Hyaluronik asit kaynaklı olanlar vücutta alerjik durumlar yaratmadığı için en sık tercih edilenlerden. Gerek sentetik olanı gerekse hayvansal içerikli olanı vücut tarafından kolayca kabul edilebilmektedir. Bugün size ‘’saten dolgu’’yu yani sentetik içerikli Hyaluronik asiti anlatmaya çalışacağım.

SATEN DOLGU NE İŞE YARAR?

Modern yaşam tarzımızda çevre kirliliği, yeme alışkanlıkları, stres gibi birçok faktör cildimizi olumsuz etkiler, cildimizin yumuşak ve parlak görünümüne zarar verir. Cildimizin zaman içerisinde pürüzlü hale geldiğini fark ederiz. Nemli bir cildin parlaklığını özleriz. Cildimizin elastikiyetini kaybettiğini hissederiz. Akne izlerini, güneşin cildimize verdiği hasarları azaltmayı arzu ederiz. Cilt kalitesini artıran ve uzun süreli etkiye sahip bir çözüm sunan ‘’saten dolgu’’ etkisi zaman içerisinde artarak devam eder. Bu madde NASHA adı verilen özel bir teknoloji ile üretilmiştir. İçeriğindeki hyaluronik asit maddesi daha stabil bir formda bulunmaktadır. Bu stabil form cilt altına enjekte edildiğinde uzun süre kalır ve etkisi aylarca devam etmektedir. Cildin kendi yapısında da bulunan ve yaşa bağlı olarak azalan hyaluronik asit (HA), cilde nem kazandırmak için üretilmiştir ve uygulama alanına bağlı olarak cilt kalitesinde 12 aya varan iyileşme sağlar.

Haberin Devamı

Mat ve yorgun ciltlere çözüm

SATEN DOLGUYU KİMLER YAPTIRABİLİR?

Cilde nem veren maddelerin kaybı; kuruluk, mat görünüm ve kırışıklıklara yol açar. Saten dolgu içeriğindeki özel formülasyona sahip hyaluronik asit ile cilde kaybettiği nemi geri kazandırır. Bu dolgu otuzlu yaşlardan itibaren herkese uygulanabilir.

NASIL UYGULANIR?

Saten dolgu, cildin orta tabakalarına enjeksiyonlar şeklinde uygulanmaktadır. Uygulama alanları yüz, boyun, dekolte ve ellerin üst kısımlarıdır. İçeriğinde anestezik maddeler olduğu için uygulama çok ağrılı değildir ve kolay uygulanır. Cildin durumuna ve yaşa göre 2-3 seans yapılabilir. Seans aralıkları 1 aydır. Saten dolgunun etkisi 7-10 günde ortaya çıkar. Ciltte parlaklık, cildin esnekliğinde artış, ince kırışıklıklarda azalma görülür. Bu etki 12 aya kadar sürmektedir. Yapılan bilimsel çalışmalar bu verileri desteklemektedir.

Haberin Devamı

UYGULAMA NE KADAR SÜREDE YAPILIR?

Uygulama yapılacak olan bölgeye ve hekimin uygulama tecrübesine göre 15-20 dk. sürmektedir. İşlem enjeksiyon olduğu için uygulamadan sonraki bir saat makyaj yapılmaması gerekmektedir.

YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

Hyaluronik asit (HA), cildimizin orta tabakasında bulunan ve cilde destek veren bir maddedir. Dolayısıyla saten dolgunun herhangi bir alerjik reaksiyon riski yoktur. Son 12 yıldır kullanılmakta olup bugüne kadar herhangi bir yan etki görülmemiştir.

BENZER UYGULAMALARDAN FARKI VAR MIDIR?

Saten dolgu yüze hacim veren, yüzü şişiren bir madde değildir. Ciltteki hyaluronik asit maddesini destekleyerek cilde kaybettiği nemi geri kazandırmaktadır. NASHA adındaki özel teknoloji ile üretildiği için yüze hacim vermez, herhangi bir alerjik reaksiyon yapmaz. En önemli fark ise etki süresinin benzer uygulamalara göre daha uzun olmasıdır.

Yazarın Tüm Yazıları