Makyajda fondöten ve kontürleme

Kontürleme öncesi cildinizi fondöten ile koyu tonlarda gölgelendirmelisiniz.

Haberin Devamı

Makyaj malzemelerimiz, kadınların yanından ayırmadığı en önemli araçlarındandır. Durum bu kadar önemli hale gelince insanın kullandığı araçların olumlu, olumsuz, yararlı ve yararsız yönlerini bilmesi en önemli avantajlarından biri haline geliyor.
Fondöteni, kimi kadınlar bir makyaj malzemesi olarak kabul etmez yine de makyaj öncesinde cilde uygulanarak, cildin renk düzeyini eşitleyen ve makyajın daha kusursuz görünmesini sağlayan önemli güzellik araçlarımızdan biridir.

Makyajda fondöten ve kontürleme

NE İŞE YARAR?

Cildinizdeki ufak sorunları kapatarak sizi makyaja hazırlayan fondöten, belirgin lekelerin kapatılmasını olanaklı hale getirerek, cildin tüm yüzeyinin aynı şekilde görünmesini sağlar. Cildinizdeki kırmızı lekeler, güneş lekeleri, akne problemleri, makyaj öncesinde mutlaka fondöten kullanılarak rahatlıkla kapatılabilir. Fondötenin sadece lekeli ve kapatılması gerekli kusurların bulunduğu ciltlerde uygulanması gerektiğini de düşünmemelisiniz. Amacımız cilt tenimizin rengini her yerde eşitlemektir. İşte cilt tipinizi bilebilirseniz fondöten seçiminde o kadar başarılı olursunuz.

Haberin Devamı

FONDÖTEN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ!

Fondöten alırken ilk başta teninize uygun renkte olanı seçmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bunun için de almayı düşündüğünüz fondötenin renk denemesini bilek ya da kolunuzun iç kısmında yaparak test edebilirsiniz. Bu alanlarda renk testini yapmamamızın sebebi renklerinin boyun rengimize yakın olmasından kaynaklıdır. Eğer hala renk konusunda emin olamıyor ve almayı düşündüğünüz fondöteni yüzünüzde denemeyi istiyorsanız, elinize bir ayna alarak güneş ışığına çıkmalı ve renk denemesini o şekilde gerçekleştirmelisiniz. Ürünü aldığınız yerde yapacağınız testler sizi yanıltabilir, malum mağaza ışıkları bu işi kolay yapmanızı engeller. Bunları yaptığınız halde hala bazı şüpheleriniz varsa fondöten koyu olacağına bir ton açığını almak sizin için daha doğru olacaktır.

Fondöten alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alan bir diğer detay da, renk denemesi yaptığınız ürünün kuruması için en az bir dakika beklemeniz gerektiğidir. Bu şekilde yapmazsanız düşündüğünüz rengin, eve geldiğinizde farklı olduğunu görmeniz hiç de sürpriz olmayacaktır! Bu nedenle önce fondöteni sürün, sonrasında biraz zaman harcayın. Eğer fondötenin nerede olduğunu bulamıyorsanız, doğru rengi seçmişsiniz demektir. Diğer kolay yöntemse tester küçük fondötenleri alıp, kullanıp, deneyimleyip, sonrasında o rengi almak isteyip istemediğinize karar vermektir.

Haberin Devamı

Makyajda fondöten ve kontürleme

KONTÜRLEME NEDİR?

Kontürleme; yüz hatlarının makyaj ile ön plana çıkartılması, renklerle gölgeler oluşturulması ve bu gölgelerin yüz tipine uyarlanmasıdır.

KONTÜRLEME YAPILIRKEN NELER KULLANILIR?

Kontürleme işlemini gerçekleştirirken bulunması zor malzemelere ihtiyacınız olmayacaktır. Her kadının kurtarıcısı olan bronzer ve kapatıcı, gece makyajı yapılacaksa cildinizden en az iki ton koyu fondöten ve kremsi yumuşak ürünler… Eğer gündüz makyajı uygulanacaksa bu sefer de cildinizden en az iki ton açık fondöten, kıyafetinize uygun renkte far, açıcı ve cilt tipinize uygun pudra fondötenler kullanmak yeterli olacaktır.

KONTÜRLEME NASIL YAPILIR?

  • Kontürleme öncesi cildinizi fondöten ile koyu tonlarda gölgelendirmelisiniz.
  • Yüz şeklinizi bilmeniz bu noktada size çok faydalı olacaktır. Çünkü yüz şeklinize uygun bir kontürleme bu işin olmazsa olmazlarındandır.
  • Gölgelendirmeyi, elmacık kemikleri, alın ve çenenin alt bölgelerini yaparak başlayabilirsiniz.
  • Yüzünüzün sizce en göze batmasını istediğiniz bölümünü iki ton açık ürünler kullanarak aydınlatmaya çalışın.
  • Yüzünüzde; burun üstüne, elmacık kemiklerine, alına, göz altlarına ve çene bölgesine açık ton uygulamayı unutmayın.
  • Ve en son olarak olarak yüzdeki kontrast farklılığını yuvarlak fırça hareketleri ile gidermeyi ihmal etmeyin.
Yazarın Tüm Yazıları