Kolajen içerek gençleşmek mümkün mü?

Kolajen, tüm bu vücut parçalarını bir arada tutmaya yarayan güçlü bir yapıştırıcı gibidir.

Haberin Devamı

Vücudumuzun ⅓ ‘ü kolajenlerden oluşur. O yüzden bu protein vücudumuzun en ücra noktalarında bile bolca bulunur. Deri, kemikler, kaslar, tendon, bağ dokuları gibi bir çok noktada farklı ve önemli görevleri yerine getirirler. Aklınızda canlanması için kolajeni tüm bu vücut parçalarını bir arada tutmaya yarayan güçlü bir yapıştırıcı olarak düşünebilirsiniz. Kelimenin anlamı da zaten bu benzetmemizi doğrular.

Çok sayıda kolajen türü bulunmaktadır ama 4 tipi ana unsur olarak kabul edilmektedir.

- Birinci tip: Vücutta bulunan kolajenin %90’nı kapsar. Deri, kemikler, tendonlar, bağ dokuları ve dişlere şekil verirler.
- İkinci tip: Eklem ve kıkırdaklarda bulunanlardır.
- Üçüncü tip: Kas, organlar ve damarlarda bulunurlar.
- Dördüncü tip: Derinin alt katmanlarında bulunurlar ve filtreleme görevinde bulunurlar.

Haberin Devamı

Oral yolla alınan kolajen tam olarak ne yapar?

- Tüm vücutta kolajen artışı,
- Kırışıklıklarda azalma,
- Ciltte elastikiyet ve nem artışı,
- Selülit azalımı,
- Daha güçlü ve dolgun saçlar,
- Daha güçlü parlak tırnaklar sağlar.

Kullanım şekline bağlı olarak 3-6 hafta içerisinde gözle görülür değişim sağlar. Dışarıdan etki eden kremler ve serumların aksine yaşlanma sürecini beslenme yoluyla da yavaşlatmak mümkün. ‘’Collagen Lift’’ klinik olarak kırışıklıkları %50 oranında azalttığı, cildin esnekliğini ve hidrasyonunu arttırdığı kanıtlanan içeceklerdendir. Günde bir ampul kolajeni bir bardak su veya meyve suyu ile birlikte içerek bu sürece dahil olmanız mümkündür.

Kolajen içerek gençleşmek mümkün mü

CİLT BAKIMINA ETKİSİ NELERDİR?

30 yaşından itibaren kolajen üretimi giderek azalmaya başlar ve menopozla bu kayıp yılda yaklaşık %2’lere ulaşır. Ve menopozun ilk dönemiyle ciltteki kolajen kaybı %30’ları aşan bir sürece yaklaşır. Özellikle cilt yüzeyinde uygulanan yüz kremleri, derinlere yeterince nüfuz edemediğinde cilt elastikiyetinde istenen pozitif gelişme görünemeyebilir. Oral yollarla alınan kolajenlere eklenen vitamin ve mineraller sayesinde, doğrudan vücuda takviye edici gıdalar da alınmış olur. Cilt güzelliğinde sıkça kullanılan yosun gibi ürünler içecekler içine de eklenerek faydalı şekilde yararlanılır. Özellikle yosunun amino asit, kalsiyum, magnezyum ve çinko bakımından zengin yapısı etkiyi artırır.

Haberin Devamı

KİLO ALIR MISINIZ?

1.000’den fazla kadın üzerinde yapılan klinik çalışmalarda oral yolla alınan kolajenin kilo aldırdığına rastlanılmamıştır. Özellikle kolajenin temel unsuru olan protein yapısı tokluk hissi yaratarak detoks-diyet konusunda da yardımcı bir ürün olma etkisi göstermektedir. Sabahları kahvaltıdan yarım saat önce alınan kolajen, sizi gün boyunca tok tutmada da yardımcı olacaktır.

Kolajen içerek gençleşmek mümkün mü

HAMİLE YA DA BEBEKLİ ANNELER KULLANABİLİR Mİ?

Oral yolla alınan kolajeni hem hamile hem de bebekli annelere önermemekteyiz. Hali hazırda bu konuda test ve çalışmalar hala yapılmakta ve sonuçlandırılmamıştır.

ORAL YOLLA ALINAN KOLAJENİN YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

Yeni bir ürün olması nedeniyle araştırmalar hala devam etmekte bugüne kadar kayıtlara geçmiş bir yan etkisi bilinmemektedir. Sadece özellikle deniz yosunlu ürünlerde bulunan iyot nedeniyle, iyoda alerjisi bulunan kişilerin dikkat etmesi gerekmektedir.

Yazarın Tüm Yazıları