Hidroksiapatit'in V şeklindeki yüze sahip olmada etkisi

Yaşlanma ile azalan yüz ve el hacimlerini geri kazanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Medikal estetik sektörüne farklı soluk kazandıran yeni jenerasyon dolgu Hidroksiapatit Türkiye’de yaklaşık 3 yıldır (dünyada 1990’ların başından beri) kullanımda olup son derece iyi sonuçlar vermektedir.

Diğer dolgu maddelerinden farklı olarak derideki kolajen miktarını artırmaktadır. Kolajen derimize esneklik ve dolgunluğu veren yapı taşıdır. Radiesse kolajenin yeniden oluşumunu tetiklemektedir. Böylece vücudumuzda tetiklenen yeni kollajen oluşumu ile doğal bir yeniden yapılanma sağlanır. Bu sayede diğer dolgu maddelerine oranla daha doğal bir görünüm kazanılmış olunur.

Yapılan klinik çalışmalara bakıldığında Hidroksiapatit'in üst düzeyde güvenilir bir ürün olduğu ortaya çıkmıştır. 2004 yılında "CE" ve 2006 yılında "FDA" onayı alan bu ürün, klinik ve güvenlik çalışmalarında yaklaşık 25 yıllık bir veriye sahiptir.

Haberin Devamı

Hidroksiapatit'in deneyimli hekimler tarafından uygulanması son derece kolay ve ağrısız olup yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Öğlen arası uygulamalar olarak bilinen bu tarz uygulamalar, çok ince uçlu iğneler ile yapılıp sonuçlar anında görülmektedir. Kişinin yüzünde 5-10 yıllık gençleşmeler ile sonuçlanmaktadır. Ayrıca ürün doğal kolajen oluşumunu sağlayarak sonuç verdiği için kişinin mimiklerini ve doğal görünümünü herhangi bir şekilde etkilememektedir. Hidroksiapatit hakkında genel bir giriş yaptıktan sonra şimdi de ayrıntılı olarak inceleyelim...

"V etkisi"

Pek çok kadın sorunun farkında: Cildinizi genç tutmak için çok özenli davrandınız ama artık günlük kremler, düzenli egzersizler, sağlık diyetleri, içilen litrelerce su yetersiz kalmaktadır. Makyaj da artık yaşlanma izlerini ortadan kaldırmaya yetmemektedir.

Cildin yenilenmesini sağlayan hücre bölünmesi yirmili yaşlarımızın sonlarına doğru yavaşlar. Cilt nemini ve esnekliğini kaybeder. İlk olarak göz ve ağız etrafında ince çizgiler belirmeye başlar. Artık yüz eskiden olduğu gibi gergin ve pürüzsüz değildir.

Bilimsel araştırmalar bu soruna bir çözüm sunuyor: Hidroksiapatit etkinliği klinik olarak kanıtlanmış çift etkili dermal dolgu ürünüdür. Dolgu maddesi kırışıklıkları anında pürüzsüz hale getirir. Daha sonra, güçlü kolajen uyarımı cildin kendini yenilemesine yardımcı olur. Bu etkiyi “V etkisi" olarak adlandırıyoruz.

Haberin Devamı

Genç yüz ”V” şekline sahiptir

Yüz ne kadar genç görünürse, deri o kadar sıkıdır ve konturları belirgindir. Genç kişilerde yüz simetrik görünüme sahiptir, “V” şeklindedir. Yaşlanma ile birlikte ”V” şekli tersine döner. Genleriniz ne kadar iyi olursa olsun, her cilt tipi sonunda düzgün yapısını kaybeder. Yüz oranları bozulur ve yüzün hacmi azalır. Yanaklar aşağı doğru sarkar, dudak çeneye doğru ve yüz aşağıya doğru genişler.
Sonuç: Genç “V” yavaş yavaş tersine döner ve kendinizi ne kadar genç hissederseniz hissedin, yaşınız görünür bir hal alır.

Hacim ve konturlar için "Hidroksiapatit"

Kırışıklıkların tedavisi için kullanılan yöntemler ve ürünler çoğu kez genç ve canlı görünümü geri kazanmak için yeterli olmaz. Yerçekimine karşı gelmek ve genç bir görünüme yeniden kavuşmak için yüz, gerçek hacime ihtiyaç duyar. Hidroksiapatit'in, uygunlandığı bölgelerdeki hacimi eski haline getirir. Derin kırışıklıklar, çökük ya da sarkık yanaklar yok olur ve doğal yüz konturları geri döner.

Haberin Devamı

Yaşlanma ile azalan, yüz ve el hacimlerini geri kazanın

Deride yaşa bağlı nem eksikliği ve hücre yenilenmesindeki yavaşlama, esneklik ve ton düzensizliklerine yol açar. Bunun sonucunda başta burun ve ağız etrafında, bazen de yanakta derin kırışıklıklar ortaya çıkar. Aynı zamanda, derinin gerginlik ve düzgünlüğünü sağlayan deri altındaki ince yağ tabakaları yavaş yavaş parçalanır. Bu hacim kaybı özellikle elmacık kemikleri ve yanakta belirgindir. Sonuçta daha doğal görünüme sahip canlı bir yüz ortaya çıkar. Derimiz gerginliğini kaybettikçe, çene hattı sarkmaya başlar.Bu durum deri altındaki yaş dokusunun kaybıyla ilintilidir. Kaybın giderilip bölgenin doldurulması, çene hatlarını yeniden belirginleştirir ve yüze yeniden genç ve güzel bir şekil verir.

Haberin Devamı

Yağ değişimi olarak "Hidroksiapatit"

Alt deriyi koruyan tabakadaki kalınlığın incelmesi yeni bir şey değil. Yağ transferi uzun yıllardır alt deriyi koruyan tabakanın tedavisinde kullanılıyor. Kalan yağ tabakası tartışılabilir, ve bu bir güç gerektirir – ki bu da vücudunuzun başka bir bölümünü de içine alan bir çeşit operasyon demektir. Pahalıdır ve zaman alır.

Hidroksiapatit temelinde kalsiyum bulunan şekil vermesi kolay yoğun bir dolgu malzemesidir. Bu uzun süredir ortopedide kullanılan ürünle aynıdır. 12 ile 24 ay süresince uygulandığında, el yapısına uyum sağlar ve hemen etkisini görürsünüz. Lifler ve damarlar arasındaki çukurlar tekrar doldurulur böylece hem kemikli görünüm hem de damar çıkıntıları (ve damarların koyu renkli görünümü) azaltılır, ellerinize gençliği simgeleyen daha yumuşak, dolgun bir görünüm verir.

Haberin Devamı

Hidroksiapatit hem etkinlik hem de uzun süreli etkisinden dolayı güvenli, etkili ve oldukça popülerdir. Yumuşaklığı ve dayanıklılığı, onu kolayca enjekte edilebilir yapar. Tamamen doğal bir görünüm sağlayan operasyonsuz bir nakil ile yanak ve çene bölgesine de enjekte edilebilir. Ayrıca burundaki asimetrik görüntüyü düzeltirken ve genizde köprüsündeki yassılıktan kaynaklanan kemerli burnu düzeltmek için kullanılan malzemedir.

Hidroksiapatit hangi bölgelerde etkilidir?

  • Kaşlarınızı kaldırıp gözlerinizin tüm güzelliğini ortaya çıkarır.
  • Çökük şakaklar hidroksiapatit ile doldurulabilir. Böylece yüzünüz daha sağlıklı, daha az üzgün bir görünüm kazanır.
  • Yanak kemiği dolgunluğu yüzün "V" şeklini güçlendirir ve genç görünüm sağlar.
  • Dolgun ve düzgün kulak memeleri, görünüşünüze güzellik katar.
  • Burun ve ağız kenarı arasındaki kıvrımlar can sıkıcı derinlikte olurlar. Bunlar hidroksiapatit ile kolaylıkla doldurulur. Böylece anında, canlı ve genç görünüme kavuşursunuz.
  • Çökük yanaklar etkili biçimde doldurulur.
  • Dudak kenarı çizgileri doldurulduğunda üzgün veya endişeli yüz ifadesi kaybolur, daha genç ve doğal bir ifade ortaya çıkar.
  • Alt çenedeki konturların belirgin hale getirilmesi, genç "V" şeklinin sürdürülmesine yardımcı olur.
  • Burun kemerindeki küçük çıkıntılar ve düzensizlikler hidroksiapatit ile doldurulur ve burun daha düzgün hale getirilir.
  • Çoğu kez erkelerde görülen çökük çene hidroksiapatit ile doldurulur, böylelikle çene güçlü bir görünüme kavuşur.
  • Düz çene yapısı yüzünüzü daha az ifadesiz gösterir. Çenenizdeki küçük çıkıntılar istenmeyen bir ifade verir. Doğal görünümlü çene düzeltmesi için kullanılır.
  • Yaşlanmayla birlikte eldeki kemikler ve damarlar daha görünür bir hal alır. El sırtınız hacim kaybettiğinde hidroksiapatit size yardımcı olur.

Hidroksiapatit otorite sağlık kurumları tarafından test edilip onaylanmış mıdır?

Hidroksiapatit, Avrupa Birliği otoriteleri tarafından 2004’de onaylanmıştır. Güvenirlilik konusunda Avrupa Birliği standartlarına uygunluk anlamına gelen "CE" sertifikasına sahiptir ve aynı zamanda bu sertifika ürünün bağımsız kuruluşlar tarafından incelendiğini gösterir.

Tedavi prosedürü nasıldır?

Yeterli dolgunluk etkisi için yalnızca bir randevu yeterli olacak ve bu da yaklaşık 30 dakikanızı alacaktır. Enjeksiyondan hemen sonra etki gözlenecektir.

Hidroksiapatit ağrıya neden olur mu?

Hastaların büyük bir kısmı göreceli olarak tedaviyi ağrısız bulmaktadır. Doktorunuzla anestezi seçeneklerini görüşebilirsiniz. Reçetesiz ilaçlar dahil olmak üzere kullandığınız bir ilaç varsa doktorunuza bildiriniz. Aspirin gibi kanı sulandıran veya ağrı kesici ilaçlar istenmeyen morluklara neden olabilir.

Yan etkiler görülür mü?

Enjeksiyonlara karşı ciddi olmayan bazı bölgesel reaksiyonlar meydana gelebilir. Hafif şişme, ağrı, kaşıntı, morarma veya renk bozukluğu görülebilir. Fakat, bu etkiler birkaç saat ya da gün içinde kaybolur.

Hidroksiapatit'in etkisi ne kadar devam eder?

Bireysel sonuçlar yaş, cilt tipi, yaşam tarzı, metabolizma ve tedavi edilen bölgeye göre değişir. Genelde hastaların büyük bir kısmında etki bir yıldan fazla sürer. Dolgu maddeli yeni tedavi yöntemi hidroksiapatit elin üst yüzeyinin derisini tekrar doldurur. Dolgu, kemiklerde bulunan kalsiyum hidroksiapatit partiküllerinden oluşur, yani herhangi bir alerjik tepkinin olması mümkün değildir. Derinin altına enjekte edilmesi sonucu uygulama yapılan bölge anında dolgunlaştırılır. Vücutta bulunan kolajen zamanla bu maddenin yerini alır. Eller sadece daha kırışıksız değil aynı zamanda daha dolgun ve genel olarak daha genç bir görünüme kavuşur.

Uygulama, kullanılan travmatik künt kanüller ve eklenen lokal anestetik sayesinde ağrısızdır. Tedavi süresi 30 ila 60 dakika sürer. Uygulamanın gerçekleştirildiği gün eller yorucu faaliyetlerden sakınılmalıdır. Sosyal faaliyetler en fazla 1 ila 2 gün süreyle etkilenir.

Diğer ürünlerle birlikte kullanılabilir mi?

Daha önce kalıcı bir dolgu maddesi enjekte edilmişse önerilmez. Bu durumda, lütfen doktorunuzu bilgilendirin.

Deri altında hissedilebilir mi?

Uygulamadan sonra kısa bir süre enjekte edilen dolgu materyalini cildinizin altında hissedebilirsiniz. Materyal zamanla vücut ile bütünleşeceğinden artık hissedilmeyecektir.

Tedavi maliyeti nedir?

Uygulama bölgesine göre maliyet değişkenlik gösterir. Doktorunuz tedavi maliyeti hakkında sizi bilgilendirecektir.

  • Hidroksiapatit'in avantajları
  • Hızlı ve anında etkilidir,
  • Kolajen uyarımı sayesinde uzun süre etkilidir,
  • Tek bir uygulama ile dolgunluk sağlanır,
  • Güvenli ve kolay bir uygulamadır,
  • Alerji testine ihtiyaç yoktur,
  • 4 Milyondan fazla hastada kullanılmıştır. 
Yazarın Tüm Yazıları