Hap ile zayıflamak sadece, "güzel bir hayaldir"

Hap ile zayıflamak güzel ve kocaman bir hayaldir. Bu nedenle, zayıflama ilaçlarını reçetesiz ve doktor tavsiyesi olmadan kullanmak doğru değildir.

Haberin Devamı

Yaz aylarına adım adım yaklaşırken fazla kiloları olanlar kara kara düşünmeye ve sonucu vahim olacak kararlar almaya başlıyor. Bu gruba girenlerin bu günlerde hiç olmazsa birkaç kilocuk vermek için eczanelere gidip ilaç aradıklarını öğreniyoruz!

Evet, bu tablo her yaz tekrarlanıyor. Ne yazık ki bazı insanlar alışkanlıklarını değiştirmeden kilo vermenin kolay yollarını ararlar. Örneğin her yediklerini kusmak için çaba gösterirler. Kimileri ishal olmaktan medet umarlar. Bazıları ise zayıflama ilaçlarını rastgele kullanırlar. Bunların hiçbirini onaylamak mümkün değildir.

Kapınızda bekleyen tehlike, Bulumia

Özellikle gençler, canlarının istediği her şeyi yedikten sonra kusarak yediklerinin yağa dönüşmesine engel olmaya çalışırlar. Bu alışkanlık sindirim sistemini mahveder. Sonunda Bulumia adı verilen son derece tehlikeli, ölümcül bir hastalığa dönüşmesi şaşırtıcı olmaz ama çok üzücüdür.

Haberin Devamı

İshal ile kilo vermek mümkün değildir

Aktarlarda satılan ot karışımları veya eczanelerden reçetesiz alınabilen, müshil etkisi olan ilaçlarla kilo vermeye çalışmak çok sakıncalıdır. Bu yöntem hem sindirim sistemini bozar hem de vücudun susuz kalmasına yol açar. Bir yandan da bağırsaklarda emilen gıdalardan yoksun kalınmasına neden olur.

İlaç son çaredir

Zayıflama ilaçları önemlidir ama sıradan durumlar veya herkes için değildir. Bazı durumlarda, kilo vermek o kadar hayati bir önem taşır ki, doktor kontrolünde ilaç kullanılması gerekli olabilir. Örneğin önemli bir ameliyat aşırı yağlanma nedeniyle erteleniyorsa veya hasta şişmanlıktan yürüyemeyecek hale gelmişse, kalbi onu taşıyamıyorsa, bir yarar ve zarar hesabı yapılarak, zayıflama ilaçları tavsiye edilebilir. 

Hap ile zayıflamak "güzel ve kocaman bir hayaldir"

Doğrusunu isterseniz, günde birkaç hap alarak veya belli bazı sıvıları içerek zayıflamak çok hoş bir hayaldir. Bu amaçla ilaç sanayi birçok ürün geliştirmektedir. Bazı doğal ürün dizilerinin de günde birkaç bardak içmek için hazırlanmış diyet mamaları pazarlanmaktadır. Ama bu yapay yöntemlerin tümü beraberinde, şişmanlıktan daha iyi olmayan bazı riskleri getirir. Bu nedenle, zayıflama ilaçlarını reçetesiz ve doktor tavsiyesi olmadan kullanmak doğru değildir. Yarardan çok zarara yol açabilir.

Birkaç kilo vermeye ihtiyacınız varsa, bu tip ilaçların yan etkilerini göze almanıza hiç değmez. Sorununuz bundan ibaretse, kendinize egzersizle diyetten başka bir yol aramayın!

Yazarın Tüm Yazıları