Hamilelikte genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmanın sakıncası var mı?

Hamileliğin son döneminde yapılan lazer epilasyonu erken doğuma neden olur mu?

Haberin Devamı

Hamilelikte genital bölgeye lazer epilasyonun etkisinden önce, lazer epilasyonun genel anlamda deriye bir zararı var mı onu anlatmak istiyorum.

Epilasyonda kullanılan lazerler derinin üst kısmında yer alan melanin pigmentini hedef alırlar. Bu pigment deriye ve kıla rengini veren maddedir. Bu madde ne kadar fazlaysa lazer epilasyonuna verilen yanıtta doğru orantılı şekilde artacaktır. Yani koyu bir kıla sahipseniz alacağınız sonuçta sizi daha fazla mutlu edecektir. Lazer melanin pigmentini hedef aldığı için ve vücudumuzda bu pigment deri ve gözümüzün dışında başka yerde olmadığından, doğrudan başka organlara zarar gibi bir konu söz konusu değildir. Ayrıca lazerlerin dalga boyları derinin orta tabakası ya da en fazla yağ tabakasına kadar işlemektedir. Bu yüzden deri dışında başka hiçbir organımızı etkilemez.

Haberin Devamı

GENİTAL BÖLGEYE LAZER EPİLASYON YAPILIRSA KISIR OLUNUR MU?

Hamilelikte genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmanın sakıncası var mı

Genital bölgeye yapıldığında kısırlık, yumurtaya zarar verir mi gibi sorularla sık karşılaşıyoruz. Buna şu şekilde bir cevap vermek doğru olacaktır.

Lazerin yumurtalığa kadar gelmesi mümkün değildir. Dünyada 20 yıldır bu lazer epilasyonlar uygulanmaktadır ve herhangi bir kanserojen ya da ciddi yan etkiler tespit edilmemiştir. Oluşabilecek yan etkiler derinin üst tabasıyla sınırlıdır. Yanık, leke gibi beklenmedik durumlar görülebilir. Bu tarz istisnayı yan etkilerde derinin kendini sürekli yenilemesi nedeniyle zamanla yok olmaktadır.

SADECE GENİTAL DEĞİL TÜM LAZER EPİLASYON UYGULAMALARI HAMİLELİKTE NASIL OLMALIDIR?

Hamilelikte genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmanın sakıncası var mı

Bu açıklamanın ışığında hamilelikte uygulanacak epilasyon ile ilgili şunları söyleyebilirim. Hamilelik döneminde herhangi bir ilaç almaktan ya da tıbbi bir işlem yaptırmaktan kaçınmak gerek. Lazer epilasyon ile ilgili hamilelikte yapılmış özel çalışma ve araştırmalar bulunmuyor. Çünkü sağlıksal yönden ziyade durumun etikselliği daha önemlidir. Bazı tıp insanları lazer epilasyonun rahatlıkla uygulanabileceğini söylerken bir kısmı ise hamilelik döneminde hem genel hem de genital bölgeye lazer uygulama yapılmamasını söylemektedir. Yapılmaması gerektiğini söyleyen tıp insanlarının düşüncesi, hormonal olarak fazla değişikliğin olduğu bir dönemde yaşanabilecek başka bir sorunun bile bu lazer uygulamaya bağlanma ihtimalidir.

Haberin Devamı

HAMİLELİKTE NEDEN YAPILMAMASI GEREKİYOR?

Hamilelikte genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmanın sakıncası var mı

Özellikle hamileliğin son döneminde yapılacak bir lazer epilasyonun bazı riskleri vardır. Örneğin genital bölgeye yapılan uygulamada oluşacak etkiler kasılmaları tetikleyip erken doğuma sebep olabilir. Önerim kişinin doğumu yapar yapmaz lazer epilasyonu rahatlıkla yaptırabileceğidir. Emzirme döneminde bile rahatlıkla yaptırabilir, çünkü lazerin emzirmeye etkisi yoktur.

LAZER EPİLASYON ÇEŞİTLERİ

Lazer uygulamasında çok fazla çeşit bulunmaktadır. Bunlardan en popüler 3 tanesini sayabiliriz. Ndyag, Diode ve Alexandrite gibi...

Ndyag Lazer Epilasyon: Koyu cilt tipleri için geliştirilmiş bir sistemdir. Oldukça ağrılı olması ve diğer iki lazere oranla bir avantajının olmaması, bu lazerin kullanım alanını kısıtlar. Nadir olarak kullanılan bir lazerdir.

Haberin Devamı

Diode Lazer Epilasyon: İstenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer’in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir.

Alexandrite Lazer Epilasyon: Pratik ve etkili bir yöntem olan Alexandrite lazer, teknik özelliklerinden dolayı daha çok açık cilt tiplerde kullanılabilmektedir. Tüylerin işlem sonrası yüzeyden hemen uzaklaşması, uygulama sonrası memnuniyeti arttırmaktadır. 

       Hamilelikte genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmanın sakıncası var mı       

GENİTAL BÖLGEYE NASIL EPİLASYON YAPILIR?

Genital bölgeye yapılacak uygulama 15-20 dakika kadar sürer. Daha sonra kızarıklık ve biraz şişlik görülebilir. Bu etkiler yatıştırıcı kremler ile azaltılır.

Yazarın Tüm Yazıları