Göz altı morluklarının çözümleri nelerdir?

K vitamini göz altı morluklarına çare olabilir mi?

Haberin Devamı

Göz altı morluklarının sebepleri ve çözümü üzerine sizlerden sıkça soru gelince arka arkaya iki yazı yazmanın faydalı olacağını düşündüm. Bu noktada geçen hafta sebeplerine değinmiştik bu hafta da çözümlerine değinmeye çalışacağım.

Göz altı morluklarına salt kozmetik bir sorun olarak bakmak eksik bir yaklaşımdır. Sağlığınızla ilgili her türlü ihtimalin üzerine gitmeniz ve tedavi olmanız gerekir. Geriye kalanlar da kozmetik olarak çözümlenebilir veya en azından daha kötü olması engellenebilir. Basit olarak bugün bunları yapmaya başlayabilirsiniz.

- Yeteri kadar su için.
- Sabah yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.
- Gözlerinizin altına 30 faktör bir güneşten koruyucu sürmeden sokağa çıkmayın.
- Uykunuzdan fedakarlık etmeyin.
- Göz altı için kullanabileceğiniz doğal malzemeleri daima soğutun. Çayları gazlı beze koyun ve soğuk olarak uygulayın. Hazır çay poşetleri o kadar etkili değildir.
- Fazla tuz tüketmeyin.
- Göz çevresine K vitamini içeren kremler sürün.
- C vitamini kullanın. Bu değerli antioksidan damar duvarlarının güçlenmesini sağlar.
- Üzüm çekirdeği özü ve çam kabuğu ekstresi de damarları güçlendiren cilt dostu gıdalardır. Yaban mersini, çilek, çay, Frenk üzümü, soğan, maydanoz da göz altına iyi gelen antioksidanlar içerir.

Haberin Devamı

DOĞUNUN YILDIZ ÜLKESİ ÇİN’DEN NELER ÖĞRENEBİLİRİZ?

Geleneksel Çin tıbbına göre, göz altındaki morarmalar böbrek enerjisinin dengesinde bozulma olduğunun belirtisidir. Bu nedenle ona uygun gıdalar ve yaşam tarzı önerilir.

Örneğin, “Sabah kalkınca oda sıcaklığında su için” derler. Sonra “Meditasyon yapın veya dua edin, kahvaltıda yoğurt ile yaban çileği yiyin, sadece deniz tuzu kullanın, böbrek biçimindeki tahılları tüketin, ıslak, suya ilişkin gıdalar alın, arada bir gazete okumayın ve televizyon seyretmeyin” gibi tavsiyelerde bulunurlar.

K VİTAMİNİ GÖZ ALTI MORLUKLARINA ÇARE OLABİLİR Mİ?

K vitamini kanın pıhtılaşmasındaki en önemli etkenlerden birisidir. Eksiklik durumunda kanamaya eğilim artar, pıhtılaşma süresi uzar. Kılcal damarlar üzerindeki bu etkisi nedeniyle K vitamini göz altı morluklarına iyi gelir. Bazı ciltler en küçük bir çarpmada veya travmada morarırlar. Onların da dermanı K vitaminidir. Cildin gözeneklerinden derinin alt katmanlarına doğru iner ve hasar görmüş kan damarlarını onarır, sızıntıların kapanmasını sağlar, dokunun kendi kendini toparlamasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

KOZMETİK ÇÖZÜMLER NELERDİR?

- Dolgu tekniği ile göz altı hafifçe kalınlaştırıldığı için zamanla morluklar ortadan kalkar ve görünüm düzelir.
- Napaj adı verilen, son derece yüzeysel bir enjeksiyon tekniğiyle yapılan göz altı mezoterapisi başarılı sonuçlar verir.
- Birçok durumda lazer peelingi göz altı morluklarını hafifletir. Ancak biraz sıkıntılı bir uygulamadır.
- Radyo frekansı kolajen dokuyu artırır. Hem zahmetsiz hem de gayet etkilidir.
- Fraksiyonel lazer ile göz altı morluklarında harika sonuçlar alınıyor. İyileşme süreci çok daha kısa olan bu lazer tekniği ile yaklaşık 3 seansta göz altı morlukları büyük ölçüde hafifletilebilinir.
- Co2 lazer ve Nd yağ lazer de göz altı morluklarına karşı iyi sonuç veren uygulamalar arasında yer alır.

Yazarın Tüm Yazıları