Frotoks, botoksa rakip olarak mı geliyor!

Frotoks kırışıklık tedavisi sadece alında ve iki kaş arasında oluşan çizgilere uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

Teknolojik yenilikler sadece hayatımızı kolaylaştırmakla kalmıyor. İnsanın değişmez sorunu ve emeli olan "yaşlanmayı ertelemeyi" de çözmeye çalışıyor. Hal böyle olunca alanımdaki değişiklikleri yakinen izlemek sonrasında ilk uygulayıcılardan olmak önemli duruma geliyor. İşte "Frotoks" da böyle bir kavram...

Dr. Yannis Alexandrides, Londra’da bir klinikte uyguladığı frotoks yöntemiyle, kırışmış bölgelere sıvı azot enjekte ederek kırışmalara sebep olan kasları kontrol eden sinir uçlarını dört aylık gibi bir süreliğine uyuşturdu. Botoksla mukayese edilen frotoks etkisini hemen göstermesiyle ve ağrı tedavilerinde de kullanılabilecek olmasıyla şimdiden diğer tedavilerin alternatifi olma yolunda ilerliyor ama hala test aşamasında olan bir uygulama. Amerikan Sağlık Örgütü'nün (Food and Drug Adminiation - FDA) onayladığı bir uygulama değil o yüzden frotoksa şüpheyle yaklaşmalısınız...

Haberin Devamı

Frotoks, botoksa rakip olarak mı geliyor

FROTOKS NEDİR?

Frotoks kırışıklıkları gidermede kullanılan botoks gibi ancak içeriği bakımından farklı olan bir sistemdir. Botoksta olduğu gibi bakteri değil sıvı azot kullanılıyor. Ayrıca yanlış bilinenin aksine botoksta yılan zehri değil, Clostridium Botulinum adlı bakteri vardır. Kasların sıvı nitrojen oksitle dondurulan ince iğneler yardımıyla gevşetildiği bu yöntemde, ilk olarak temizlenen bölgeye lokal anestezik etkili krem uygulanıyor. Ardından belirli ısıya kadar dondurulmuş olan uygulama başlığı cilt dokusuna temas ettiriliyor. Hastaya sadece hafif bir karıncalanma hissi yaşatan uygulama yaklaşık 30 dakika sürüyor.

KULLANIM ALANI

Frotoks kırışıklık tedavisi sadece alında ve iki kaş arasında oluşan çizgilere uygulanmaktadır. Botoks etkisini 3- 4 gün sonra gösterirken frotoksun etkisi ise 15 dakika ile 30 dakika arasında ortaya çıkıyor.

GÜVENİLİR MİDİR?

Dünyada henüz kesinleşmiş bir kırışıklı giderici tedavisi olmamakla birlikte deneme çalışmaları devam etmektedir. Bazı ülkelerde uygulamalar yapılmış ve gayet iyi sonuçlar elde edilmiştir.

Haberin Devamı

FROTOKS, BOTOKSA ALTERNATİF MİDİR?

Güzellik alnındaki kullanım alanı genişledikçe bu sorunun cevabını daha doğru verme şansımız olacak. Bugünkü verilerle değerlendirerek büyük yanlışlara düşmemek gerek. Özellikle her yeni uygulama gibi bilinmeyene açılan bir kapı aslında, frotoks. Bu sizler kadar bizleri de heyecanlandırıyor. Ama tedbirler alınmadan gelişigüzel uygulanmamalıdır.

En nihayetinde botoks bugün dünya üzerindeki otorite kurumlar tarafından testleri tamamlanmış bir uygulamadır. Bu noktada frotoks hala emekleme evresindedir.

Gelişmeleri sizler kadar ben de takip ediyorum. Uygulamanın doğruluğu ve kullanım alanları genişledikçe ve özellikle cilde enjekte edilen "Azot"un yan etkilerinin olmadığı bilimsel olarak ortaya konulduktan sonra içimiz rahat kullanabiliriz.

Haberin Devamı

Önce bekleyeceğiz, sonra göreceğiz...

Yazarın Tüm Yazıları