Estetik operasyon yaptırmaya hazır mısınız?

Estetik yaptırmaya karar vermeden önce bilmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Kişileri ruhsal olarak, estetik operasyonlara hazırlamak bir süreçtir. Onlarla konuşmak ve akıllarında oluşan sorulara cevaplar vermek önemlidir. Ayrıca doktor ile hasta aynı şeyleri düşünemez, bu noktada hastanın ne istediğini tam olarak anlamak önemlidir. Ve hastanın her beklentisi doğru değildir, bu anlamda onu ikna etmekte bu sürecin içinde önemli bir kısımdır. Özellikle kadın hastalar vücudundaki bir yeri düzelterek tüm hayatının değişeceğini zannederler. Oysa ki bir yerimizi değiştirerek tüm hayatımızı kökten değiştirip düzeltemeyiz.

Estetik operasyon yaptırmaya hazır mısınız

Estetik yaptırma konusunda belirsiz ve kararsız hastalarla karşılaşıldığında doğrudan bir müdahalede bulunmak yerine, doktorun bu hastalarda detaylı bir şekilde konuşması gerekir.

Haberin Devamı

HANGİ HASTALARA ESTETİK OPERASYON ÖNERİLMEZ?

Estetik operasyon yaptırmaya hazır mısınız

Psikolojik değişkenleri olan tutarsız hastalara bir operasyon yapmaktan kaçınırız. Bunun yanında,

  • Kalp
  • Şeker
  • 18 yaşından küçük
  • 80 yaşından büyük hastalara estetik operasyonlar yapılmaz.

Ayrıca ‘’Body Dysmorphic Disorder’’ denilen rahatsızlığa sahip kişilere de estetik operasyon yapılmaz. Bu hastalar kendi vücudunda bazı bölgelere saplantı derecesinde takarlar. Siz o bölgeyi tedavi etseniz bile bu sefer başka bölgesine takarlar ve süreci sonlandırmazlar.

DOKTOR ESTETİK YAPTIRMAK İSTEYEN HASTASINI REDDEDEBİLİR Mİ?

Estetik operasyon yaptırmaya hazır mısınız

Hastasını ve işini seven doktorlar her estetik isteyen hastasına müdahale etmez, etmemelidir de. Hastasıyla konuşan, derdini anlayan doktor zaten hemen estetik ameliyatı önermeyecektir. Bu konuşmalar aynı zamanda hastanın ruhsal olarak iyi olup olmadığını anlama konusunda da çok yardımcı olacaktır. Doğru hareket psikolojik olarak hazır olmayan hastaların hazırlanması ya da bir psikologdan yardım alınmasıdır. Eğer doktor hastanın estetik müdahaleye gereksinim olmadığına karar verirse, yapmamalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları