Erkek için sakal ne kadar önemlidir?

Erkeklerin sakal bakımı hakkında bilmeleri gerekenler...

Haberin Devamı

Sakal, genellikle erkeklerin çene, yanak, boyun ve üst dudak kısımlarında büyüyen kıllara verilen addır. Erkeklerde ergenlik çağından itibaren gözlenmeye başlayan sakal, hirsutizm rahatsızlığı olan kadınlarda da görülebilmektedir. Bir erkek için saçları kadar sakalları da önemlidir. Çünkü sakallar, saçlarla birlikte erkek yüzünün en önemli aksesuarıdır. Bu nedenledir ki, erkeklerin ergenliğe adım attıkları günden itibaren kendi vücutlarında ilk dikkatlerini çeken unsur sakalları olmaktadır. Kısacası saçlarından ziyade sakallarını erkek olmanın şartı olarak gördükleri için daha fazla önemserler ve sık sakallara sahip olmak için ellerinden geleni yaparlar.

TIRAŞ, SAKALLARIN GÜÇLENMESİNDE EN UZUN SÜRELİ ÇÖZÜMDÜR

Erkek için sakal ne kadar önemlidir

Haberin Devamı

Erkekler genel olarak en iyi sakal gürleştirme yönteminin sık sık tıraş olmaktan geçtiğini düşünseler de bu inanış kısmen doğru olsa bile yanlıştır. Sakallarım seyrek çıkıyor düşüncesinde olan erkeklerin sakal gürleştirmek için uygulayacağı tek yöntem tıraş olmak değildir. Kaldı ki, tıraş olarak sakal gürleştirmek çok uzun zaman gerektiren bir yol olmakla beraber, tıraş olarak sakal köklerine müdahale edemezsiniz. Tıraş olarak sadece yüzünüzde uzayan kılların boyunu kısaltabilirsiniz. Sakallarım seyrek çıkıyor diye düşünüyorsanız tıpkı saç bakımında olduğu gibi sakallarınızın bakımında da doğal yöntemlerden faydalanmalısınız.

SAĞLIKLI BESLENME İLE SAĞLIKLI SAKALLAR

Her sorunun temel çözümleri arasında yer alan düzenli ve sağlıklı beslenme. Sağlıklı bir şekilde beslenmeniz size çok olumlu dönüşler yapacaktır.

Herkes sarımsağın iyi geldiğini söyler, bu doğrudur. Yapmanız gerekenler şunlardır. Jilet ile güzelce tıraş olun (kanatmadan) Ardından sarımsağı dövün ve alıp yüzünüzde gezdirin. Yüzünüz çok yanacaktır bu normaldir, 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü sıcak su ile temizleyebilirsiniz (Cildiniz narin ve hassassa kesinlikle bu yöntemi denemeyin, ya da kısa sürede tutunuz. Sonuçta herkesin cildi bir değildir.).

Haberin Devamı

SAKAL VE SAKAL ÜSTÜ LAZER EPİLASYON


 Erkek için sakal ne kadar önemlidir 

Bazı erkeklerde de genetik nedenlerle elmacık kemiği bölgesinde ve boyunda sakal çıkabilmektedir. Bu da kişide düzensiz ve tercih edilmeyen bir sakal görüntüsü oluşturmaktadır. Erkekler sakal üstü, boyun ve ense kıllarından kurtulmak için son yıllarda lazer epilasyon uygulamasını tercih etmektedir. Sakal üstü denilen yada elmacık kemikleri alanındaki kıllara uygulanan lazer epilasyon tedavisi, sakalın daha derli toplu görünmesini sağlamaktadır. Ayrıca sakal sıklığı aşırı olan ve her gün tıraş olması gereken erkekler için lazer epilasyon etkili ve güvenli bir seçenek olarak kullanılabilir.

SAKALDA OLUŞAN KIL DÖNMESİ


Kıl dönmesi, kılın deride içeriye doğru büyüyerek apse oluşturması sonucunda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Özellikle fazla kıllı genç erkeklerde görülür. Vücudun farklı bölgelerinde görülmesi muhtemel olup en yaygın oluşum yeri sakal bölgesi, kafa derisi, bacaklar, koltuk altları, kalçaların arasındaki yarığı kaplayan deri ve kuyruk sokumu çevresidir. Kıvrık olan kıllar deriden çıktıktan sonra büyüyerek tekrar deri içine girebilirler. Bunun dışında özellikle kıl alma, tıraş işlemleri sonrası dökülen kıllar vücuda tutunur baskı ile birlikte deri içerisine girmeye başlar. Vücut içeri doğru gelişen kıla yabancı madde gibi davranır ve burada enflamasyon yani iltihap oluşur.

  • Cildi ölü hücrelerden arındıracak olan kremler kıl dönmesi tedavisinde kullanılabilir.
  • Retinoidli cilt kremleri kararmayı ve kalınlaşmayı engellemek için kullanılır.
  • Kortikosteroidli kremler iltihap oluşumunu kontrol altına almak için kullanılır.
  • Antibiyotikler bölgedeki enfeksiyon oluşmasını engeller.
  • İlaç tedavisi yeterli olmayan vakalarda ameliyat düşünülebilir.
Yazarın Tüm Yazıları