Bakımlı saçlarda doğru taramanın etkisi

Saçınıza istediğiniz şekilleri kolaylıkla verebilmenizde size yardımcı olabilecek türden olan, tabii kıldan üretilmiş saç fırçalarını seçin, bu tür fırçalar saçın maruz kalabileceği hasarları en aza indirecektir.

Haberin Devamı

Yeterli kalitede olmayan taraklar saçların kırılmasına ve çatal çatal olmasına sebep olur. Saçlarınızda röfle varsa ya da kıvırcık saçlıysanız taraklarınızın dişleri özel olarak kalın tasarımlı olmalıdır. Saçınıza istediğiniz şekli bir türlü veremiyor olmanızın sebebi, kullanmakta olduğunuz saç fırçası olabilir.

Belli saç fırçası tipleri, belli saç şekilleri oluşturabilmenizi sağlar. Bu açıdan saçınız üzerinde uyguladığınız yöntemlerin ardından ifadenize yansıyan kızgınlık, hayal kırıklığı, mutluluk ve neşe gibi duygularınız doğrultudan kullanmakta olduğunuz saç fırçanız ile ilişkili olabilir.

Bakımlı saçlarda doğru taramanın etkisi

Haberin Devamı

Saçınıza istediğiniz şekilleri kolaylıkla verebilmenizde size yardımcı olabilecek türden olan, tabii kıldan üretilmiş saç fırçalarını seçin, bu tür fırçalar saçın maruz kalabileceği hasarları en aza indirecektir. Bu tip fırçaları saçlarda büyük dalgalar oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Aşırı derecede kıvırcık yahut kısa saçları düzleştirmek için de aynı şekilde bu fırça tipinden faydalanılabilir.

İnce ve kırılmaya elverişli saçlara sahipseniz daha küçük ve yuvarlak tipli saç fırçalarını kullanabilirsiniz.

Ahşap çerçeveye sahip saç fırçalarını, metal çerçeveli olanlara tercih etmeniz faydalıdır, zira metal saç fırçaları saçları yakabilmektedir.

DOĞRU SAÇ BAKIMI NASIL OLMALI?

Bakımlı saçlarda doğru taramanın etkisi

  • Uzun saç sağlıklı bir büyüme gerçekleştirse de saçın güçten düşmesine neden olur. Uzunluğunu devam ettirmek saç uçlarında kırıkları almakta yatıyor.
  • Sağlıklı saçlara sahip olmak dengeli beslenmekle mümkündür. Folik asit yüksek bulunan gıdalar tüketmek saçlar için yararlıdır. Saçlarınızı lastik bantlar ile değil kumaş bantlar ile bağlamak önemlidir.
  • Islak saçları yüksek sıcaklık altında kurutmak saç tellerine hasar verir.
  • Saçlarınız kepeklenip dökülüyorsa doğal saç kılından yapılmış bir fırça ile taranması gerekir. Çoğu zaman kepek için fırçalamak yetmektedir.
  • Saçın parlaklığı soğuk su ile yıkanırsa artar. Saç derinize az temas ettirerek yıkayabilir ve pürüzsüz saçlara sahip olabilirsiniz.
  • Yağlı ve az saçlı kişiler kurutma makinesi kullanmamalıdır. Doğal bakım için ılık bir bardak suya elma sirkesi ile bir çorba kaşığı şampuanı karıştırın ve saçınızı yıkayın. Sonra soğuk su ile durulamayı unutmayın.
  • Kafa derisi ve saçlar kötü kullanılmaya oldukça dayanıklı olmasına rağmen fazla veya yanlış yapılmış permadan, boyadan, renk açıcılardan veya masajdan zarar görebilir. Saçlarınızın uzun ömürlü olması için, doğru bakım ürünlerini seçin, yıkarken nazik davranın, tahta fırça kullanın, uyurken bile saçlar kırıldığı için saçları yukarı doğru toplayın.
Yazarın Tüm Yazıları