2013 kış makyaj trendi ve doğru makyaj tüyoları

Makyaj trendleri her sene yenilense de özünde değişmeyen bazı kural ve çeşitleri vardır.

Haberin Devamı

Makyaj trendleri her sene yenilense de özünde değişmeyen bazı kural ve çeşitleri vardır. Kendi içinde mevsime göre farklılıklar gösterebiliyor. Aslında tüm mesele, kendimizi ne kadar sağlıklı ve güzel göstermeye çalışmamız ile bağıntılı...

Bu yazıda 2013 kış makyaj trendlerinden ve gün içinde (spor yaparken, iş hayatında vb.) olması gereken doğru makyaj uygulamalarından bahsedeceğim. Özellikle kış aylarında birçoğumuzun yüzü daha kuru ve daha soluk görünür. Bu yüzden bizler özellikle kış aylarında makyaja daha fazla özen göstermeye çalışırız.

2013 kış makyaj trendi

Ruj

Ruj renkleri arasında olmazsa olmazlar arasına giren kırmızı renk, bu sene daha koyu kırmızı şekliyle ön plana çıkacak. Vişne çürüğü koyu kırmızıya örnek olarak verilebilir.

Far

Haberin Devamı

2013 kış makyajında gözlerin daha gizemli ve buğulu görünmesi için gri ve gri tonları farları sürebilir ve sürülen farı el yardımı ile hafif dağıtarak daha çekici gözlere sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda gri farların dışında kahverengi ve toprak renkleri de favoriler arasında yer alacak. Daha çekici ve dikkatleri üzerine toplamak isteyen bayanlar için işe koyu yeşil farları kullanabilirler. Çünkü koyu yeşil de bu senenin trendleri arasında.

Eyeliner

Abartıyı seven kadınların vazgeçilmezi haline gelen eyeliner, bu sene kalın çizgiler halinde sürerek modaya uyum sağlayabilirler. Bununla birlikte sıvı veya likit eyeliner ile bu kış makyajı arasında kedi gözleri ile sıradanlıktan sıyrılabilirsiniz. Küçük gözlü olmaktan şikâyet eden hanımların en çok eyeliner modasını sevecek gibi görünüyor. Çünkü gözlerin daha büyük ve gösterişli görünmesi sağlayan en önemli makyaj malzemesi eyelinerdır.

Doğru makyaj nasıl yapılmalı!

Makyaj öncelikle cilt tipine ve cilt, saç, göz rengine uygun malzemelerle yapılır. Ayrıca bulunduğunuz ortam, yaşınız, kişiliğiniz, stiliniz, yüz hatlarınız veya gözlük kullanıp kullanmadığınız, yapacağınız makyajı etkiler. Kuşkusuz, kişiliğinize ve ortama uygun olmayan veya abartılı bir makyaj, pek başarılı sonuçlar vermez ve insanı eninde sonunda güç durumda bırakır.

Haberin Devamı

Spor yaparken makyajınız nasıl olmalı?

Fondöten, eye liner veya göz kalemi kullanılmaz. Çünkü terlediğiniz zaman bu malzemeler sorun yaratır. En iyisi kirpiklerinize suya dayanıklı bir rimel sürmek, dudaklarınızı korumak için de bir parlatıcı ile yetinmektir. Bu hafif makyaj akmaz, bulaşmaz ve size taze bir görünüm kazandırır.

İş hayatınızda yaptığınız makyaj nasıl olmalı?

Bakımlı olmak çok önemlidir, ancak bu halinizi bütün gün korumanız da kolay değildir. Bu nedenle size öncelikle kaliteli bir fondöten ve toz pudra sürmenizi öneririm. Böylece cildiniz gün boyunca düzgün ve mat görünür. Allık sürerken, pastel renkleri tercih edin. Göz makyajı için hafif bir far ve rimel yeterlidir. Rujunuzun düzgün ve kalıcı olması için, dudak çevresini kalemle belirginleştirmeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Gece makyajı nasıl olmalı?

Gece çıkarken, suni ışıkları ve gölgelerin etkisini hesaba katmalısınız. Bu nedenle gece makyajı yaparken, kuvvetli tonları ve parlak renkleri seçmeniz gerekir. Suni ışık ve gölgelerin etkisini azaltmak için açık ve koyu renkli fondötenleri birlikte kullanabilirsiniz.

Olgun kadınların makyaj seçimi nasıl olmalı?

Sade bir makyajla yüzlerindeki izleri kısmen örtebilirler. Örneğin göz kenarından yukarıya doğru dik bir şekilde toz far sürülmesi, göz kenarındaki ince çizgileri gizler ve düşük göz kapaklarını gergin gösterir. Gözlerinizin altındaki çizgiler fazla ise, sadece üst kirpiklerin rimellenmesi yeterlidir. İlerleyen yaşlarda, pembe - kayısı tonlardaki allıklar çok yakışır. Ancak allığı sadece elmacık kemiğinin en üst bölgesine uygulamak gerekir. Böylece hem çizgilerin içine allık dolmasına engel olursunuz hem de yanaklardaki çöküntüyü kamufle etmiş olursunuz.

Haberin Devamı

Ne kadar çok ayrıntı, ne kadar çok özel durum var değil mi? Makyaj ve cilt bakım ürünleri satan yerlerin gittikçe daha görkemli dükkanlara dönüşmesi boşuna değil. Eskiden kadınlar bir pudra, bir ruj sürüp sokağa çıkarlarmış. Artık gündelik makyaj bile bir sanat haline geldi.

Yazarın Tüm Yazıları