2012 makyaj modasına, “Doğallık” damga vuracak

Bu yazımda bizi ilgilendiren önemli bir moda akımından, makyajdan bahsedeceğim. 2011 yılında hangi makyaj çeşitleri modaydı, 2012 yılında neler moda olacak? Ya da diğer anlamıyla trend olması beklenen uygulamalar neler?

Haberin Devamı

Moda kelimesi önceleri sadece giyisi sektörünü kapsarken artık eş anlamlı olarak “Trend” kelimesiyle aynı anlamda kullanılıyor. Böyle olunca her şeyin modası oluyor. Örneğin teknolojinin, saçların, şarkıların vb.

Bu yazımda bizi ilgilendiren önemli bir moda akımından, makyajdan bahsedeceğim. 2011 yılında hangi makyaj çeşitleri modaydı, 2012 yılında neler moda olacak? Ya da diğer anlamıyla trend olması beklenen uygulamalar neler?

2011 yılında makyaj modası nasıldı?

2011 yılında daha çok 2 renkli uygulamalar gözdeydi. Gözler ve yanaklarda kullanılan iki farklı ton tercih edildi. Aynı şekilde göz kapaklarının iç tarafı altın rengi farlar ve dışa yakın kısımlarda koyu, gölgeli tonlar kullanıldı. Kaşların bittiği bölgeden başlayarak gözün orta kısmına doğru mor ve bronz renkler sürüldü. Kirpiklere sürülen yoğun maskaralar buğulu bakışların olmasını sağladı.

Haberin Devamı

Dudaklarda kontür renkler ağırlığını hissettirdi. Birbirine yakın iki rengin karışımıyla ortaya çıkan koyu renkler tercih edildi. Açık renkler dudak içine uygulanırken koyu renkler dudakların çevresinde tercih edildi.

Allık kullanımında ilk önce bronzlaştırıcılar, sonra allıklar kullanılırken elmacık kemiklerini ortaya çıkaran ve yüzlerde üç boyutlu ifadenin oluşmasını sağlayan parlak allıklar favoriydi.

Ciltlere uygulanan hafif fondöten tamamlayıcı ürünlerden oldu. Yüzü 3 parça gibi düşünerek, şakaklardan başlayan ve üst elmacık kemiklere doğru yayılan tarz, en sık uygulanan tekniklerdendi.

[fotogaleri=317]

2012 yılında makyaj modası ne olacak?

Şuh bakışlar

Göz makyajına önem veren hanımlar ve eye-liner kullanmayı sevip becerebilenler yaşadılar. Şuh bir bakış sağlamak için üst kirpik diplerinden çekeceğiniz kalemi biraz daha uzatarak, yukarıya doğru şekillendirerek sürebilirseniz bunu başarmış olacaksınız. Genelde kullanılan renk siyah olmasına rağmen farklı renkler kullanarak da aynı derin bakışa sahip olabilirsiniz.

Tüm renkler sizin

Klasik far renklerini bu sene unutun. Çarpıcı renklerdeki göz farlarını, göz kapaklarınıza ince olmayacak şekilde sürerek bu trendi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Mavi ve tonları olmak üzere tüm parlak renkler bu sene emrinize amade. Burada unutulmaması gereken püf noktası makyajı uyguladıktan sonra yüzünüzde başka bir bölümü gözlerinizin önüne geçirmemeniz gerektiğidir.

Haberin Devamı

Doğal dudak renkleri favori

Uzun zamandır devam eden doğallık vurgusu 2012 senesinede damga vuracak gibi görünüyor. Özellikle çok açık pembe, gül kurusu ya da şeftali tonlarındaki rujlar bu etkiyi artıracaktır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken rujun belirgin olup ön plana çıkmamasıdır.

Gözlerinize simleri alıştırmaya başlayın

Bu yıl ile birlikte parlaklık ve ışıltı gözlere de iyice yansıyacak. Bugüne kadar denemeye cesaret edemediğiniz sizin için fazla gelen makyaj türleri önce sizi korkutacak sonra vazgeçemeyeceksiniz. Sim kullanırken aklınızda acabalar olacak ama özellikle makyaj paletinizin en bol simli ve renkli olan kısmı kullandıkça sizi çok farklı kılacak.

Haberin Devamı

2000 yılından sonra ortaya çıkan Milenyum kavramı hayatımızın her bölgesine girdiği gibi biz fark etmeden makyaj alanınada girdi. Genellikle beyaz ve gümüş renkli metalik renklerden oluşan bu moda göz kapaklarınıza süreceğiniz far ve kalemlerle tamamlanabilir.

Kirpikleriniz gözlerinizi anlatsın

Kirpiklerde romantik ve etkileyiciliğin ön plana çıktığı bir seneyi yaşayacağız. Tek iş yapan maskaralara veda edin. Çünkü kirpiklerinizi hem kıvrık hem de daha uzun ve hacimli göstermek önemli. Bu yüzden onlara çok iş düşecek. Yapılması gereken size romantik ve derin bakış açısı kazandıracak bir maskaraya merhaba demek.

Kaşlarınız özgür kalacak

Haberin Devamı

Kaşlarınızı inceltmek artık eskilerde kaldı. Trend tam tersi, kalın ve işin özü kendi hallerine bırakmak. Uğraşmadan, zaman kazanarak ve doğal görünerek modaya uymak artık kolay. Zaten yüzünüzü en iyi gösteren kaşlarınızın doğal şeklidir.

Ciltlerinize bakmalı, pürüzsüz bir görünüme kavuşmalısınız

Cildinizde reng pigmentasyonu fazlaysa yapmanız gereken bu durum için özel üretilmiş kremleri kullanmaktır. Bu ürünler sayesinde pürüzsüz bir cilde sahip olabilir, aydınlatıcı görevi olan aynı zamanda da transparan ve doğal yapıya sahip ince bir fondötenle aydınlık görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.

2012 yılına girdiğimiz bu günlerde, Ocak ayı ile birlikte kış aslında yeni başlıyor. Kışın o siyah ve kasvetli havasını kendimizde yapacağımız bu küçük makyaj hileleriyle şenlendirebilir. Kendimizden başlayarak değişimi etrafımıza yayabiliriz. Modayı yaratanlar da bizleriz, onu sürdüren de...

Haberin Devamı

Sağlık ve mutluluğun, güzellik ile buluştuğu bir yıl geçirmenizi dilerim...

Yazarın Tüm Yazıları