Kızları mikro riskler alarak güçlendirmenin zamanı geldi!

Cesaret hem içgüdü, hem kas problemidir.

Haberin Devamı

Fortune 500 CEO'sunun 10 tanesinin kadın olması, kadınların küresel olarak ulusal hükümetlerin koltuklarının sadece yüzde 23'ünü işgal etmesi ve Dünya Ekonomik Forumu'nun cinsiyet eşitliğinin en az 200 yıl sonra elde edilebileceğini tahmin etmesi, cinsiyet farkının çok uzak olduğunu kanıtlıyor. 

Genç kadınların kendileri için oluşturdukları vizyonu genişletmeye ve kendilerini düşüncesel olarak zayıflatan eril normlara meydan okumaya devam etmesi zorunlu.

6 YAŞINA KADAR KIZLAR, ERKEKLER KADAR AKILLI OLMADIKLARINA İNANIYOR

ABD’de Duke Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar, altı yaşına kadar kızların "erkekler" kadar akıllı olmadıklarına inandıkları sonucunu buldu. Bu kışkırtıcı ve sinir bozucu sonuç karşısında ebeveynlerin daha etkin bir rol üstlenmesinin zamanı geldi. Genç kızları daha yükseğe taşıyacak, kariyer hedeflerini korkusuzca ele almasını sağlayacak bir kaç küçük eylemi hep beraber hayata geçirebiliriz.

Haberin Devamı

CESARET HEM İÇGÜDÜ, HEM KAS PROBLEMİDİR

İlk olarak, kızınız olabileceği kadar dikkatliyse, onu 'mikro risk' almaya teşvik edin; Onu ormanlık alanlarda kurulu macera parklarına, tırmanma duvarlarına, paten ve kaykay öğrenmeye götürmek işin başlangıç kısmı. Cesaret öğrenilebilir bir beceridir, aynı zamanda bir kas problemidir. Bu tip etkinliklere katılan, yelken, eskrim, judo yapan kızlar sadece tartışma ortamında değil, hayatın her alanında cesurca davranabilir.

GÜÇLÜ VE KİBAR OLUNABİLİR

Erkek ve dişi beyinlerin farklı algoritmalarla düşündüğünü biliyoruz. Oysa güçlü ve kibar olmak birbirini dışlayan duruşlar değil. Kızlar, aynı anda hem şiddetli hem de dişil olabileceklerini öğrenmeli. Bu kızlara erkek gibi olmayı öğretmekle ilgili değil, sadece kendi değerlerine sahip olmayı ve değerlerine saygı duymayı öğretmekle ilgili. Kızların doğuştan gelen nazik, anaç, korumacı tavrını yok etmeden güçlü olmayı öğretmek gerekiyor.

BAŞUCU KİTAPLARI CESUR KADINLARLA İLGİLİ OLMALI

Güçlü kadın rol modellerin kitapları sık sık okunmalı onlar cümle arasında yüceltilmeli. Araştırmalar kadınların olumlu kadın rol modellere maruz kaldığında hırslarını da açığa çıkardığını gösteriyor.

Birleşmiş Milletler Vakfı Başkanı ( Girl Up programını yürüten) Kathy Calvin, "Kadınlar büyük rüyalar görmeli. Önlerine idoller konmadan, onları hem duygusal hem fiziksel olarak güçlü yapmadan asla öne geçemeyiz” diyor.

Haberin Devamı

Oprah Winfrey'ten Angela Merkel'e, dünyanın en güçlü kadınları cesaretlerini elinde tutuyor. İktidar tarafından değiştirilmek yerine, iktidarın doğasını değiştiriyorlar. Dünyayı daha çok kadının yönetmesine ihtiyaç var. Şefkatle gelen değişim, eşitlik ve dünyanın çok çaresizce ihtiyaç duyduğu hoşgörü için doğru aracılar sadece kadınlar olabilir…

Ebeveynlere not: Karşılanmamış özlemlerinizin, takip etmediğiniz hayallerinizin veya korkularınızın kızlarınızın hayallerini azaltmasına izin vermeyin.

Yazarın Tüm Yazıları