Erkeklerle yer değiştirmeye ihtiyacım var!

Kadın olmak dünyanın en zor hali. Hem bakımlı olacaksın, hem evi toparlayacaksın, hem çocuğuna güzel bakacaksın...

Haberin Devamı

Her yükü anneler üstleniyor. Bunu bilerek ve isteyerek yapıyor. Baba çocuğu bir yerden bir yere götürse ya da yemek hazırlasa “Teşekkür yağmuru” altında kaldığı gibi yere, göğe sığdırılamıyor. Babalarla ilgili haşin bir yazı kaleme alma isteğim “Babalar Günü” sonrası gerçekleşti. Üzerine fazla düşünmediğimiz, akışına bıraktığımız babalık halleri üzerine gelin biraz konuşalım…

Kadın olmak dünyanın en zor hali. Hem bakımlı olacaksın, hem evi toparlayacaksın, hem çocuğuna güzel bakacaksın, hem de çalışıp para kazanacaksın. Yetmedi anne-babana hatta kayınvaliden ve kayınpederine yetişeceksin. Misafir geldi mi süper, nezakette bir numara, aşçılıkta iddialı olacaksın. Bu arada yerde minik bir kırıntı bile olmayacak. Kimseden bir şey beklemeyecek hatta beklentilerin tümünü karşılayacaksın. Şimdi düşünüyorum da bu durumda ben de o kadınlardan biriyle evli olmak isterdim. Erkekleri ne yapayım?

Haberin Devamı

BIRAKIN BABASI İLGİLENSİN!

Yazdıkça sinirleniyor insan ama gerçekler hem beni hem bütün kadınları acıtıyor muhakkak. Nasıl değiştirmeli düzeni? Ne yapmalı da sorumlulukları paylaşmalı erkekler? Çocukla babasını tatile, kampa göndermek hızlı çözüm almanın yollarından biri. Öyle el bebek gül bebek bakılacakları kamplardan bahsetmiyorum. Hakikaten efor sarf edecekleri AKUT gibi sivil toplum örgütlerinin kamplarından söz ediyorum. Çocuğuna sahip çıkmayı, ihtiyaçlarına karşılamayı, çevresinde emir buyuracağı karısı, annesi gibi kadınlar yokken tek başına her şeye yetebilme halinden bahsediyorum.

Kampa gidilemese bile kocanızı evde bir gün çocukla bir başına bırakmaktan, eve geç gelmekten, eve gelince de “Bu ev ne kadar dağınık, ne yaptınız tüm gün?” diye söylenebilmekten bahsediyorum. Dünyamız erkek egemen olmayı sürdürürken, reklamlar bile bangır bangır “Evi kadın temizler, çocuğa kadın bakar” alt mesajı dayarken bunu nasıl başaracağız bilmiyorum ama denemeye değer.

Yazarın Tüm Yazıları