Tuğsan Yılmaz
Tuğsan Yılmaz
Tuğsan Yılmaz

Yeni, yine, yeniden şiddet!

Toplumdaki şiddet algısını yok etmek için hoşgörülü olmaya çalışmalıyız hepimiz. Adliye önlerinde anneler vurulmasın diye!

Haberin Devamı

Sevgili Okurlar,

11.03.2014 itibarı ile İstanbul Adalet Sarayı’nda hiç birimizin tasvip etmediği bir olay yaşandı! Bir anne oğlu tarafından adliye çıkışında vuruldu ve vefat etti. Derdest bir boşanma davasının görülmekte olduğu ve öz oğlu bakımından da tehdit edildiği ortaya çıkan bir anneydi, merhum.

Bu tatsız olay ne ilk ne de son olacak belki de. Ancak son olması hepimizin temennisi olmakla birlikte iğneyi kendimize batırmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bireylerin kendi adaletini aradığı bir toplumda devletin adaletinin ne anlamı kalabilir ki? Yıllarca adı çıkmış Adana Adliye’sindeki olayları birlikte takip etmedik mi?

Sadece kadına karşı olan şiddet ve yaptırımları değil esaslı meselemiz. Toplumsal düzen, şiddetin her türlüsünün bertaraf edilmesi gerekmiyor mu?

Haberin Devamı

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u hepimizin okuması gerekiyor. Aile bireylerinden şiddet mi görüyorsunuz, tehdit mi ediliyorsunuz? Mutlaka 25 maddeden ibaret bu kanunu okuyun. Bulunduğunuz şehir barolarını durumunuzdan haberdar edin, maddi durumunuz avukat tutmak için yeterli değilse adli yardım isteyin. Aile mahkemesinden talepte bulunun, C. Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunun.

Toplumdaki şiddet algısını yok etmek için hoşgörülü olmaya çalışmalıyız hepimiz. Adliye önlerinde anneler vurulmasın diye!

Şiddetin her türlü nedeniyle Berkin Elvan’lar da ölmesin diye!

Mekanları cennet olsun.

Hukuki konulara değinmeye diğer hafta devam edeceğiz. Varsın bu hafta da toplumsal olaylara kıyısından, azıcık değinmiş olalım. Olanları çabucak unutmayalım, unutturmayalım!