Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Yaz tatilinde kariyer estetiği

Günümüz işverenleri, çalışanlarında deneyim ve başarı kadar düzgün bir fiziki görünüm, genç, etkili, dinamik bir yüz ifadesi arıyorlar.

Haberin Devamı

İş hayatında son yılların olmazsa olmaz koşulu “prezentabl, pozitif enerji, etkili iletişim ve yaş” kavramı, etkili bir rekabet unsuru olarak iş arayanlar ve çalışanların estetik operasyonlara talebini her geçen gün artırıyor. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz yaz ve tatil mevsiminde kariyer amaçlı estetik uygulamalara ilgide belirgin bir yoğunluk yaşanıyor.

Günümüz işverenleri, çalışanlarında deneyim ve başarı kadar düzgün bir fiziki görünüm, genç, etkili, dinamik bir yüz ifadesi arıyorlar. Kuruluş içi hiyerarşi ve ürün/hizmet satışının olduğu her sektörde sonuca ulaşmak için ikna edici, güven verici, pozitif enerjiyi karşısındakine aktarabilen bir iletişime ihtiyaç var. Canlı bakışlara sahip genç göz yapısı ve göz çevresi, gülümseyen bir ağız yapısı, yüzle uyumlu bir burun, diri ve sıkı bir cilde sahip yüz bölgesi, fit bir fiziki görünüme sahip kişi, birikimini ve yeteneklerini daha etkili, dinamik ve başarılı bir iletişime dönüştürmektedir. Bu da, yoğun rekabetin olduğu iş ortamında çalışanı avantajlı konuma taşıyor. Genç çalışanların dinamik görüntüsü ise, özellikle orta yaş kadın çalışanlarda kendini güçlü hissetme ihtiyacını doğuruyor.

Haberin Devamı

Karşımıza çıkan bu gerçekçi tablo doğrultusunda, tatil dönüşünde iş hayatına daha iddialı girmek isteyenlere yaz döneminde yapılan estetik uygulamalara sizlerle birlikte göz atalım.

Başarı için bakışlara bilimsel tarif

Bakışları ön plana çıkaran estetik işlemler sıklıkla tercih ediliyor. Çünkü gözler, dış dünya ile direkt bağlantı kuran, yüz ifadesinin temelini oluşturan, anatomik açıdan beynin sinirsel uzantısı yegâne yapılardır. Yüze yapılan bütün estetik operasyonların dolaylı ya da direkt amacı gözleri ve bakışları ortaya çıkarmaktır. Ortadoğu ve Anadolu’daki kadınların göz yapıları genellikle aşağı doğru düşüktür. Duygusal kişiliklerini de dikkate alırsak her türlü iletişimde karşı tarafa düşünce ve duygularını aktarırken yoğun mimik hareketlerini kullanırlar. Bundan ilk ve en çok etkilenen göz çevresi erken yaşlanır. Ciltte gevşeme ve kırışıklıklar oluşur. Göz kapakları ve kaşlar erken düşer. Bütün bunlar, dış köşeleri aşağı dönük, ‘negatif vektör’ dediğimiz göz yapısıyla birleşince sürekli üzgün, mutsuz, depresif ve yorgun bir bakışa, bu da iş ortamında iletişim kazalarına neden olmaktadır. Ancak çalışanların iş hayatında genç, canlı, enerjik, etkileyici ve ikna edici bakışlara ihtiyaç var.

Haberin Devamı

Bilimsel olarak güzel gözün tarifi, gözün dış köşesinin içi köşeye göre 4 derece daha yukarda olmasıdır. Bu da 30 dakikada gerçekleştirilen, mini bir cerrahi işlem olan badem göz estetiğiyle kalıcı olarak sağlanmaktadır. Biraz çekik, etkileyici, genç göz yapılarına sahip olan çalışanın üst göz kapağında gevşeme ve sarkmalar da varsa toparlanmakta, düşük kaşlar da yüzle uyumlu, doğallığı bozmayacak şekilde kaldırılmaktadır. Böylece kişi iş hayatındaki iletişiminde, pozitif enerjisini karşı tarafa daha etkili ve ikna edici bakışlarla aktarabilmektedir.


İş yerinde küskün dudak sendromu

İş ortamında yanlış algı, anlaşılma ve iletişim sorunlarına neden olan bir başka estetik sorun ise “küskün dudak sendromu”dur. Cildi hassas olan kadınlarda daha sık görülür. Çalışanın duygularını ve psikolojisini karşı tarafa aktarmada ağız çevresi ve dudakların şekli gözler kadar önemli bir role sahiptir. İletişimde ağız çevresi ilk dikkat edilen, algının yönlendirildiği bölgedir. Genetik nedenler, işyerindeki stres, ilerleyen yaş, sık kilo alıp vermeler ve depresif durum ağız köşelerini aşağı düşürür. Yüzde sürekli bir mutsuzluk ifadesi olur. Küskün dudak sendromu çalışanların psikolojilerini etkileyerek, “Neden hep mutsuzsun” sorularıyla karşılaşmasına neden olur. Çalışma hayatındaki iletişiminde, kariyerinde ciddi sorunlar yaşar.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir psikoloji, dinamik ve hayat dolu bir kişilik algısının oluşması için ağız köşelerinin bilimsel olarak 5 derece yukarı dönük olması gerekir. Ağız köşesi iki şekilde düzeltilmektedir. Köşelerde aşağı doğru açılanma 45 dereceden az ise 15 dakikalık dolgu işlemiyle sorunlu bölge yukarı doğru çekilir. Eğer köşeler 45 derecenin üzerinde düşüklüğe sahipse 30 dakikalık mini bir işlemle bu sorun ortadan kaldırılır. 18 yaşından itibaren bu yöntemler uygulanabilir. İşlem sonrasında psikolojisi dengeye giren kişi, iş ortamında pozitif enerjisini daha etkili bir şekilde çevresine yansıtır.

Neden işe burnunu sokmak istemiyorlar?

Burundaki görünüm bozukluğu ise çalışan kişinin psikolojisinde takıntılara yol açabilmektedir. Bu da iş ortamında çoklukla özgüven eksikliği olarak kendini gösteriyor. Kişi görsel açıdan kendini iyi hissetmediği için işyerindeki karar alma süreçlerinde ve girişimlerde yeterince cesur roller alamayabilir. Burundaki estetik sorunlar, solunum fonksiyonları da dikkate alınarak, yüzle uyumlu doğal bir görünüme kavuşturulur. Burun ucu kaldırma ve şekil bozuklukları dolgu maddeleriyle cerrahi müdahale olmadan yapılabildiği gibi, artık tampon gerektirmeyen ve 10. günde işe başlanmasına imkân veren cerrahi burun estetiği yöntemleri uygulanmaktadır. Bu operasyon aynı zamanda gözler ve bakışları da ortaya çıkarıyor. Yüz ifadesine canlılık, enerji geliyor. Bu da çalışanın psikolojisini ve performansına direk yansıyor.

Haberin Devamı

Kepçe kulak saçlarla gizleniyor

Kepçe kulak diye bilinen kulaklardaki görüntü bozukluğu, özellikle kadınlar için hep saklanması gereken bir sıkıntıdır. Saçlarıyla sürekli kapatma ihtiyacı duyarlar. Saçlarını rahatlıkla toparlayamazlar. Bu durum takıntılara dönüşerek, kişinin işe harcayacağı enerjiyi etkileyebilir. Sorunun çözümü cerrahi ya da iple askılama yöntemidir. Cerrahi operasyon sonrası kişi bir haftada işbaşı yapabilmektedir. Sonuç olarak çalışan kişi kepçe kulak görüntüsünden kurtulur ve özgüveni yüksek bir şekilde işine adapte olabilir.

Göğüslerden gelen öz güven sorunu

Vücutta kadınlık figürü açısından en belirleyici bölge olan göğüslerde aşırı büyük ya da küçük olma, meme deformasyonları kadın için başlı başına fiziksel ve psikolojik bir sorundur. Özgüveni ciddi bir şekilde sarsan bu sorunlar, kadının çalışma hayatındaki performansını da olumsuz etkilemektedir. Ayrıca istedikleri kıyafetleri giyememe sorunu yaşarlar. Türkiye’de burun estetiğinden sonra en çok meme büyütme operasyonlarının yapılması bu sorunun boyutunun göstergesidir. Çözümü için akıllı silikon ya da yağ transfer yöntemi uygulanmaktadır. Silikon ile meme büyütme 1.5 saat sürmekte, hasta 1 hafta sonrasında işine dönmektedir. Estetik ölçülerden uzak aşırı büyük memeler ise boyun fıtığı, sırt ağrılarına neden olmakta, aynı zamanda çalışma ortamında sürekli kambur bir duruşla saklanma eğilimi yaratmaktadır. Meme küçültme operasyonuyla hasta 2 hafta sonra işine dönebilmektedir. Bu sorunlarından kurtulan kişi, iş hayatına daha yoğun adapte olmakta, bu da başarısını olumlu etkilemektedir.

Haberin Devamı

Yağlardan arınmış fit bir vücut için…

Fit, güven veren, algıyı pozitife çevirebilecek bir duruş için stres, dengesiz beslenme ve genetik nedenlerden kaynaklanan bölgesel kilolar yine çalışanların en sık karşılaştıkları sorunlardan biridir. Sorunun çözümü için vücut şekillendirme amaçlı yağ aldırma teknikleri kariyer sahibi olmak isteyenlerin sıklıkla talep ettiği uygulamalardır. Lazer lipoliz ve liposuction ile göbek, bacak, basen, koltuk altı ve gıdılardaki yağ birikimleri estetik ölçülere çekilir. Fit bir vücut iş hayatındaki iletişim ve algının yönlendirilmesinde çalışana önemli avantajlar sağlar.