Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Testesteronu düşüren faktörler nelerdir?

Erkeklerde de estetik furyası başladı!

Haberin Devamı

Boy ve ayakların uzunluğu ya da kısalığının cinsel organın büyüklüğü üzerindeki etkisi yıllardır süregelen bilimsel temeli olmayan şehir efsaneleridir. Ancak erkeklerde sesin kalınlığı ya da inceliği ile penis boyu arasındaki ilişki bilimsel bir gerçektir. İnce sesli erkeklerin penis boyu risk altındadır, genellikle ideal ölçülerden uzaktır.

Erkeklerin ergenlik ve sonrası hayatlarında erkeksi özelliklere sahip olmasında en büyük rolü oynayan testosteron, seslerin kalınlaşmasından ve penisin büyüyüp gelişmesinden de sorumlu hormondur. Büyük ölçüde testislerde üretilen ve penisi büyüten testosteronun yeterince salgılanmadığı erkeklerin ses tonu ince olur. Penis ise, olması gereken ölçülerin altında gelişimini tamamlar.

Sesin inceliği ve kalınlığıyla penis büyüklüğünün ortak noktası, erkeklik ya da seks hormonu dediğimiz testosteron hormonudur. Az salgılanan hormonun, ilerleyen yaşın etkisiyle daha azaldığını belirtmekte yarar var.

Haberin Devamı

Erkeklik hormonu az salgılandığında ve bu kronikleştiğinde erkekleri bekleyen belli başlı problemler şunlardır: Sesin, kadınsı tonda ve ince olması, kas dokusunda kayıp, cinsel yaşamda isteksizlik, sperm sayısında düşüş ve çocuk yapma yeteneğinin azalması, testislerde küçülme, kemik erimesi, vücut kıllarında azalma. Eğer testosteron yetersizliği ergenlik döneminde başlarsa, erkeklerde boy kısalığı ortaya çıkar.

TESTOSTERONU DÜŞÜREN FAKTÖRLER NELERDİR?

Erkeklik hormonunun salgılanmasını baskılayan ve penisin yeterince büyümemesi ve zaman içinde küçülmesine neden olan önemli etkenler vardır. Doğuştan gelen hormon salınımı bozukluklarının yanı sıra dış faktörler ciddi etkilere sahiptir. Sağlıklı bir yaşam tarzı, testosteron salınımı ve dolayısıyla ideal ölçülerde penis boyuna sahip olmak açısından çok önemlidir. Sürekli ve yüksek düzeyde yaşanılan stres, yoğun sigara ve alkol kullanımı, damar rahatsızlıkları, aşırı kilo, hareketsiz yaşam, diyabet, böbrek hastalıkları ve metabolik sorunlar testosteron salınımını ciddi düzeyde düşürmektedir. Yaşın ilerlemesi de düzenli bir azalmaya yol açar. Yaşa müdahale edemeyeceğimize göre, belirttiğimiz diğer çevresel faktörlerden uzak durmak mümkündür.

Haberin Devamı

Testosteronun etkisiyle gelişip büyüyen penisin, dünyada kabul edilen ideal uzunluğu ortalama 13, ideal kalınlığı ise ortalama 11 santimetredir. Penis boyu ve kalınlığı, özellikle psikolojik açıdan erkeklerin özel yaşamını direkt etkilemektedir. Her erkek, en az ideal ölçülere sahip penis boyuna sahip olmak ister. Bu kriter, birçok erkekte memnuniyetsizliği ve mutsuzluğu beraberinde getirmekte, dolayısıyla cinsel yaşamı da negatif etkilemektedir.

ERKEKLERDE DE GENİTAL ESTETİK FURYASI BAŞLADI

Kadınlar arasında yaygınlaşan genital estetik operasyonları son yıllarda erkekler tarafından da tercih edilmektedir. 

Penis boyundan memnun olmayan erkekler, ö zgüveni yüksek bir şekilde cinsel yaşamlarına devam etmek için penis büyütme ameliyatı ile organını en az 5’e 1 oranında kalıcı olarak uzatabiliyorlar. Anestezi altında ortalama 1 saat süren ameliyatta, penisin görünmeyen 3’te 1’lik kısmına müdahale ediliyor. Deri altında gömülü olan penis gövdesini pelvik bölgesine bağlayan asıcı bağları serbest bırakarak en az yüzde 20 oranında uzayan bir penis görünümü elde ediyoruz. Sağlıklı her erkeğin yaptırabileceği penis büyütme ameliyatında tüylü bölgedeki yara izinin tam iyileşmesi 3-4 haftayı bulmaktadır. Hastalarımız 1 ila 1.5 ay sonra cinsel ilişkiye girebiliyor. Yara izi birkaç yıl içinde ten rengine kavuşuyor. Penis büyütme operasyonu kalıcı ve bir kez yapılabilen bir operasyondur.