Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Soğuk havalarda tartı fobisine elveda

Kış aylarında evinizde yemeklerin esiri olmayın!

Haberin Devamı

Kış kapıda, havalar soğuyor, geceler uzuyor, yüzde 70’imiz hareketsiz bir yaşam sürüyor, 12 yaş üzeri her 3 kişiden 1’si, daha doğrusu birimiz obez. Bütün bunlar ne demek? Kış aylarında ideal kilodaki insanlar dahi risk altında ve rahatlıkla kilo alabiliyor, kilolular obez oluyor, obezler daha çok kilo alıyor.

KIŞ AYLARI DEPRESYONU O DA KİLO ALIMINI TETİKLİYOR

Bu ağır tablonun nedenlerini şöyle sıralayabiliriz: Kış aylarında gecelerin uzun olması ve gündüzlerin kısalması depresyonu tetiklemektedir. Depresyon ise, daha sık ve düzensiz yeme alışkanlığını, dolayısıyla kilo alımını da beraberinde getiren bir hastalıktır. Yine kış aylarında insan metabolizması yavaşladığı için alınan besinlerin kiloya dönüşmeden yakılabilmesi hareketi ve sporu elzem kılmaktadır. Ancak ülkemizde her 100 kişiden 70’i spor yapmamakta ya da yapamamaktadır. Maalesef hareket eden değil, oturan bir ülkeyiz. Hareketsizlik kış sofralarında yenilen ağır kalorili ve yağlı gıdalarla birleşince kilo almak kaçınılmaz bir hale gelmektedir. Kadınlar arasında kilo alımı ve obezite maalesef daha yaygındır.

Haberin Devamı

HER LOKMANIZDA BİRAZ DÜŞÜNÜN

Orta yaş ve üzerindeyseniz her lokmada biraz daha düşünmenizi, her lokmayı defalarca çiğnemenizi öneririz. Neden daha fazla çiğnemeliyiz? Çünkü beynimiz 15 dakikada doyduğumuzu algılar. Yeterince çiğnemeden hızlı yemek yemek 15 dakikada gereğinden fazla besin tüketmek anlamına gelir. Dolayısıyla yağlanma ve aşırı kilo kaçınılmazdır.

Soğuk havalarda tartı fobisine elveda

BEL, GÖBEK VE BASENLER RİSK ALTINDA

Kış kilolarının en çok sevdiği vücut bölgeleri bel ve göbek çevresidir. Kadınların doğurganlık özelliği nedeniyle basenler, yağ hücrelerinin biriktiği öncelikli bölgedir. Bu üç bölgede oluşan ve artan yağ dokuları, iri yağ hücrelerinden oluşur. Alındıktan sonra verilmesi zordur. Çünkü zayıflamaya karşı dirençlidir. İri hücrelerden oluşur. Uzun ve istikrarlı bir diyet ve spordan sonra tekrar ortaya çıkarlar. Bedeninize adeta yapışırlar. Kişi aldığı kiloları görmemek için tartıya çıkmaktan dahi korkar olur. Yağlanmadaki artış ve kilo alımının kalp, diyabet gibi çeşitli hastalıkların da habercisi olduğunu unutmamakta yarar vardır.

Haberin Devamı

Hareketsizlik oranının yüzde 70’e çıktığı, her 3 kişiden 1’inin obez olduğu ülkemizde kilolardan kurtulmak maalesef başlı başına bir sorun. Uzun ve istikrarlı spor, diyet gibi çabalar gerektiriyor ki, bunun da mümkün olmadığı ortada.

Soğuk havalarda tartı fobisine elveda

YAĞLAR VE KİLOLARI KALICI YOK EDEN 3 OPERASYON 

Plastik ve estetik cerrahi alanında son dönemde sıkça gerçekleştirilen uygulamalar, yılların kronik kilolarını ve bölgesel yağları kalıcı olarak kaldırıyor. Karın germe operasyonu, lazer lipoliz ve lazer liposuction kesin sonuç veren işlemlerdir.

Kişinin karın bölgesinde aşırı kilolardan kurtulması için en uygun seçenek, karın germe ameliyatı. Bu ameliyatta fazla yağ dokuları ve sarkan cilt dokusu alınarak düz ve sıkı bir karın bölgesi elde edilebiliyor.

Haberin Devamı

Bölgesel yağlanmalar belirli yoğunlukta ise lazer liposuction ya da lazer lipoliz ile fazla yağlar alınarak vücut ideal şekline ve kilosuna kavuşturulmaktadır. Lazer liposuction işleminde yağlar dışarı çekilirken, lazer lipoliz uygulamasında yağ hücreleri patlatılarak kalıcı olarak yok edilmektedir. Günübirlik bu iki operasyon tek seansta sonuçlandırılmakta, hasta en geç 1 haftada işbaşı yapabilmektedir. 1 ila 3 ay içinde tam sonuç ortaya çıkmaktadır. Sonuçlar kesinlikle yüz güldürücüdür.

Gelecek yazımızda görüşmek dileğiyle… Sağlıkla kalın…