Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Sık ağlayanlar erken yaşlanıyor

Duygularını gözyaşıyla ifade eden kadınlar farkında olmadan göz çevresinin yıpranmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Yaşlanmaya başladığınızı düşünüyorsanız aynaya bakın lütfen. Çünkü vücudumuzda yaşlanmanın ilk belirtisi göz çevresinde başlar. Göz çevresi dokusu vücudun en hassas bölgelerindendir. Ve onu yıpratan birçok etken vardır.

Göz çevrenizde yaşlanmanın önemli ama az bilinen nedenlerinden biri de duygusal bir kişiliğe sahip olmaktır. Coğrafyamızda kadınların duygusal ve duygularını gözyaşıyla ifade etmesi farkında olmadan göz çevresinin yıpranmasına neden olur. Duyguları ifade ederken mimiklerin sıklıkla kullanılması da göz çevresinde kırışıklıklar ve derin oluklara neden olur. Sigara göz çevresinde kanlanmayı azaltan ve dokuları besinsiz bırakan, önlenebilir bir etkendir. Yine sürekli antidepresan ilaçların kullanımın yan etkileri göz çevresinde kendini gösterir. Ayrıca uzun süreler bilgisayar kullanmak da göz çevresini yıpratmaktadır.

Haberin Devamı

Göz çevresi nasıl yıpranıyor?

Bütün bu faktörler, üst göz kapağının erken yaşta gevşemesine, sarkmasına, alt göz kapağında torbalanmalara, gözyaşı oluğunun oluşmasına, göz çevresinin küçülmesine, yorgun ve üzgün bakışlara, göz kenarlarında kırışıklıklara yol açar. Gözün etrafındaki dokuların gevşemesi gözün komşusu kaşların da canlılığını yok ederek aşağı düşmesine yol açar.

Göz çevresini gençleştirme operasyonları

Göz çevresindeki yaşlanma izlerinin yarattığı olumsuz yüz ifadesinden kurtulmak için yapılan estetik operasyonlar, burun, göğüs, yağ aldırmadan sonra 4. sıraya yükseldi son yıllarda. Yapılan işlemler, üst göz kapağı estetiği, göz altı torbalarının alınması, kaz ayaklarının yok edilmesi ve kaş kaldırma operasyonlarıdır. Bu estetik müdahalelerin bir ya da birkaçının birlikte yapılması göz çevresi dokusunu gençleştirmekte, yaşlanmanın izlerini ortadan kaldırmakta ve bakış estetiğini beraberinde getirmektedir.

Alt sınır 20 yaş

Ailede erken yaşta göz çevresinde deformasyon söz konusuysa 20 yaşından itibaren göz çevresi estetiği yapabiliyoruz. Göz kapakları, göz altı torbaları yeni nesil geri dönüşüm estetiği ile de başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Üst göz kapağındaki yağlar ile kaş altı desteklenmekte, gevşemiş doku sıkılaştırılmakta, göz altı torbalarındaki yağlar ise elmacık bölgesine dağıtılarak bu bölge yükseltilirken torbalar yok edilmekte, aynı zamanda göz yaşı olukları da doldurulmaktadır. Öte yandan kalıtımsal olarak düşük göz kenarları kalıcı olarak baden göz estetiğiyle bilimsel güzel göz tarifine uygun bir yapıya kavuşturulmaktadır. Bütün bu operasyonlar göz çevresini gençleştirerek yaşlanmanın ilk izlerini ortadan kaldırmaktadır. Bakışlara ve yüz ifadesine canlılık ve enerji katmaktadır.