Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Revizyon burun estetiği

Bilimsel araştırmalar burun estetiği yaptıran hastaların yüzde 10’unun sonuçtan memnun kalmayarak ikinci kez revizyon burun ameliyatı yaptırdığını ortaya koymaktadır.

Haberin Devamı

Anadolu insanı, beş duyu organından biri olan burnuyla maalesef barışık değil. Vücudunun en sevmediği bölgesinin başında gelmektedir ki, güzel burun formuna sahip olmak için yaptırılan burun estetiği işlemleri, estetik ameliyatlar içinde 1. sırada yer almaktadır. 

Kemerli, geniş, uzun, kemikli ve iri yapılı burun özelliklerimiz nedeniyle yaptırılan burun estetiği ameliyatlarının tamamı yüz güldürücü sonuçlar veriyor mu peki? Hepsi değil. Bilimsel araştırmalar burun estetiği yaptıran hastaların yüzde 10’unun sonuçtan memnun kalmayarak ikinci kez revizyon burun ameliyatı (sekonder rinoplasti) yaptırdığını ortaya koymaktadır.

Bu sonuçlar revizyon burun estetiğini gerektiriyor

  • Revizyon burun estetiği ameliyatını gerekli kılan faktörleri şöyle sıralayabiliriz:
  • Hastaların bekledikleri burun yapısının ortaya çıkmaması, dolayısıyla yaşanan mutsuzluk.
  • Burun ucunda düşme, burun yapısının yüzle orantısız bir şekilde aşırı derecede küçültülmesi, var olan nefes alma sorununun ortadan kalkmaması ya da yeterli nefes alamamaktan duyulan rahatsızlık.  

Revizyon burun ameliyatının nedenlerini biraz daha detaylandıralım:

  • Ameliyat tam olarak bitirilmemişse ki hastanın bunu fark etmesi çok zor, iyileşme dönemiyle birlikte sorunlar ortaya çıkmaya başlar.
  • Burun kıkırdağı ve kemik dokuların olması gereken miktardan fazla çıkarılması durumunda.
  • Burun kemerinin bir bölümünün burun ucuna doğru kayması halinde.
  • Burun ucunun aşırı yukarı ya da eğri, sağa sola kayması durumunda.
  • Burun kemiğinin hatalı kaynamasıyla oluşan şekil bozukluklarının varlığında.  

İlk burun estetiği ameliyatının fonksiyonel ve estetik ölçülerde sonuçlanmasını burun yapınız, hastanın gerçekçi beklentileri ve plastik cerrahi uzmanının bu alandaki yetkinliği, tecrübesi belirler. Bu üç kuraldan birinin eksikliği estetik ve hasta memnuniyeti açısından sorunlara, bu da revizyon burun ameliyatına kapı aralar.

Haberin Devamı

Revizyon burun sonuçları artık yüz güldürücü

İkinci burun ameliyatımdan istediğim sonucu alabilir miyim endişesi, deneyimli bir plastik ve estetik cerrahi uzmanının bu tecrübesini teknolojik imkânlarla birleştirmesiyle günümüzde yüz güldüren sonuçlara dönüşmektedir.

En az 6 ay beklenmeli

Revizyon burun ameliyatı için ilk burun ameliyatının iyileşme süreci olan en az 6 ay beklenmesi gerekir. Bu ameliyat ilk burun ameliyatına kıyasla daha zor ve dikkat gerektiren operasyondur. Ortalama 3 saatte genel anestezi altında yapılmaktadır. Genellikle açık burun ameliyatı tekniğiyle ameliyat yapıyoruz. Aşırı küçültülen burun gerekli görüldüğünde kulak ve kaburgadan alınan kıkırdak dokusuyla estetik ve ideal ölçülere getirilmekte, burun içinde ilk ameliyat sonrasında oluşan yapışıklıklar düzeltilmekte ve burunda oluşan diğer şekil bozuklukları ve işlevselliği engelleyen deformasyonlar ortadan kaldırılmaktadır.

Revizyon burun nasıl iyileşiyor?

Hastanede yatışı gerektiren revizyon burun estetiği sonrasında hastaların burun çevresinde, dudakta, yüzde şişlikler ve uyuşukluklar oluşur. Bu son derece doğaldır. Ancak gün geçtikçe bunlar azalır. Hastalarımızın pansumanlarını 1 hafta sonra çıkarıyoruz. İş hayatına dönebiliyorlar. İlk ayın son haftasından itibaren spora başlanabiliyor. Yine gözlük kullanan hastalarımıza ameliyattan sonraki 3. günden itibaren lens, 1. aydan itibaren de ağır olmamak kaydıyla gözlük kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Hastalarımızın yüz hatlarıyla uyumlu, üst dudak ile estetik açıya sahip, burun sırtı, uzunluğu ve genişliği yine estetik ölçülerde, kişiye özgü ve doğal görünümlü burun yapısı 6. ayda tam olarak kendini gösterir.