Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Meme büyütmeyle ilgili 10 gerçek

Toplumda hala silikonun kanser yapabileceğiyle ilgili bir bilgi kirliliği var.

Haberin Devamı

Ülkemizde kadınların en sık şikâyet konularından biri göğüs yapılarının çok küçük ve bedenleriyle uyumsuz olmasıdır. Halk arasındaki gibi tabiriyle, “tahta gibi göğüsler” ve bundan kurtulmak yapılan meme büyütme estetiğiyle ilgili bilmeniz gereken 10 gerçek…

Yediklerimiz göğsümüzü küçültüyor

Günümüzde kız çocukları olması gereken yaşın çok altında ergenliğe giriyor. Bunun nedeni östrojen içeren hazır gıdaların çocukluktan itibaren tüketilmesi, sağlıksız ve dengesiz beslenme. Bunun sonucu ise hormonal vücut dengesinin bozularak büyük ya da küçük göğüs oluşumu. Küçük meme oluşumuna neden olan diğer faktörler ise genetik yatkınlık, hareketsiz yaşam ve yer çekimi.

Büyütme dört farklı yerden yapılabiliyor

Göğüs büyütmek için kullanılan protezler, birçok farklı bölgeden göğüs içine yerleştirilmektedir. Dört ayrı bölge vardır: Meme altı, meme başı, koltuk altı, göbek deliği.

Haberin Devamı

Doktor, bunlara bakarak silikon yerleştiriyor

Silikon protezler için en uygun bölge nasıl belirleniyor? Bu sorunun yanıtını, hastanın göğüs deri altı dokusu, cildin durumu, göğüs kafesinin yapısı, meme kaslarının durumu, yine göğüs dokusunun hacmini değerlendirdikten sonra verebiliyoruz.

Göğsünüzü en güzel büyüten yöntem

Küçük ve kadınsı hatlardan uzak göğüslerin büyütülmesi, bunun uzun yıllar kalıcı, sağlıklı ve konforlu olması için tercih edilen en etkili yöntem silikon protez uygulamasıdır. Silikonlar doğal malzemeden yapılmış tıbbi protezlerdir. Dünyada 60 yıldır uygulanmaktadır.

Bilinçli hastanın silikon soruları…

Meme büyütme ameliyatında silikon protez uygulamasına karar verilmişse bu noktada hastanın da kullanılacak silikonlarla ilgili bilinçli olması çok önemli. Çünkü bu başarılı bir ameliyatın sonucuna etki edecektir. Hasta, silikonun sağlık güvenlik sertifikasını kesinlikle görmelidir. Silikonun kalitesi, garanti belgesi, seri numarası, marka ve modeliyle ilgili mutlaka bilgi almalıdır.

Tıbbi silikon meme kanseri tedavisinde kullanılıyor

Toplumda hala silikonun kanser yapabileceğiyle ilgili bir bilgi kirliliği var. Tıbbi silikonlar doğal malzemeden yapılmıştır. Vücut ile uyumlu ve kesinlikle göğüs kanserine ya da başka bir rahatsızlığa neden olmaz. Aksine, göğüs kanseri sonrasında meme dokusu eksilen hastaların tekrar göğüslerine kavuşması için silikon kullanılır. Ucuz maliyetli silikonlardan lütfen uzak durun. Bu tedbir de sizi meme kanserinden korur.

Haberin Devamı

Riskler nasıl ortadan kaldırılıyor?

Meme büyütme estetiğinin riski var mıdır? İyileşme sürecinin erken döneminde nadiren enfeksiyon, dikişli bölgede yaranın geç iyileşmesi gibi komplikasyonlar, meme içinde kan birikmesi görülebilmektedir. En sık görülen kan birikmesi olayı, ameliyathane ortamında kanın boşaltılmasıyla ortadan kaldırılmakta, enfeksiyon geçinceye kadar protez çıkarılmakta ve tekrar takılmaktadır. İyileşme sürecinin geç evresinde nedeni tam olarak bilinmeyen protez çevresinde zar oluşumu gözlemlenebilmektedir. Bu durum memede deformasyon ve ağrıya neden olur, ancak cerrahi müdahaleyle düzeltilir.

Göğsünü büyüten her anne emzirebilir

Göğüs büyütme estetiğiyle ilgili en sık sorulan sorulardan biri de “emzirebilecek miyim” sorusudur. Silikon protezleri süt bezlerinin altına yerleştiriyoruz. Dolayısıyla emzirme döneminde annenin süt verme sorunu ortadan kalkıyor. Hamilelik sonrasında silikon şeklinin bozulmaması için annelerin dikkat etmesi gereken husus, gebelik sürecinde alınması gereken kilonun üzerine çıkılmamasıdır.

Haberin Devamı

MR ve mamografi testleri…

Silikonlarda oluşabilecek sorunlar MR, mamografi tetkikleriyle tespit edilebilir. Protezlerde herhangi bir sorun ağrı, sertlik şeklinde kendini gösterir. Bu durumda protez yeni silikonlarla değiştirilerek sorun çözülür.

Silikonsuz göğüsler gibi muayene edilebilir

Göğüs sağlığı için rutin muayeneler, silikon protez uygulamasından sonra hiçbir sorun yaşamadan yaptırılabilir. Mamografi gibi görüntüleme yöntemleri silikonsuz göğüslerde olduğu gibi rahatlıkla gerçekleştirilir.