Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Küçük göğüslere dekolte estetiği

Göğüs ölçüleri beden ölçüsü, göğüs kafesinin şekli, omuz ve kalça genişliği, kişinin boyu ile estetik bir uyum içinde olmalıdır.

Haberin Devamı

Dekolte bölgesini belirleyen göğüs yapısı, kadınların bedenleriyle barışık olmasının önündeki en büyük engellerden biri. 

Beden ölçüleriyle uyumsuz küçük göğüsler birçok kadının hayatını olumsuz etkileyen ciddi bir estetik sorunu. Göğüs yapısının belirlediği dekolte bölgesi, çekiciliğin ve dişilik algısının olmazsa olmazıdır. Yaklaşan yaz mevsimiyle birlikte bu sorun kendini daha çok hissettirecektir.

HAZIR GIDALAR KÜÇÜK VE DÜZ GÖĞÜSLERE YOL AÇIYOR

Böyle bir göğüs yapısına yol açan nedenlere kısaca göz atalım. En önemli nedenleri, genetik yatkınlık ve ergenlik döneminde aşırı hazır gıda tüketimidir.

GÖĞÜSLERDEKİ ESTETİK SORUNLAR

Göğüslerin vücut ölçüleriyle uyumsuz bir şekilde küçük, birbirinden fazlasıyla ayrı, asimetrik, gevşek ve sarkık olması dekolte bölgesinin güzelliğine gölge düşüren etmenlerdir.

İDEAL DEKOLTE ESTETİĞİ NASIL OLMALI?

Dekolte bölgesi kırışmamış, düzgün ve canlı bir cilde sahip olmalı. Güneş lekeleri olmamalı. Göğüs ölçüleri beden ölçüsü, göğüs kafesinin şekli, omuz ve kalça genişliği, kişinin boyu ile estetik bir uyum içinde olmalıdır.

Haberin Devamı

Göğsün iç kenarları dolgun ve kıvrımlı, dik ve diri bir görünüme sahip olmalı. Göğüsler, birbirinden uzak olmamalı. Meme başının konumu, göğsün üst sınır çizgisine yüzde 45, alt sınır çizgisine yüzde 55 uzaklıkta olmalı.

HER KADINA ÖZEL DEKOLTE DİZAYNI

Diğer kriterlerle birlikte göğüs kafesinin yapısı kişiye özel dekolte estetiğinin oluşturulmasında son derece önemli. Birçok kadında göğüs kafesinin orta kısmı çökük olabiliyor. Köprücük kemiği ön plana çıkabiliyor ve kaburga kemiklerinin alt kısmı belirgin olabiliyor. Bütün bu ölçütlerin dekolte estetiğinde harmanlanması ise akıllı silikon göğüs protezleri sayesinde gerçekleştirilmektedir.

Akıllı silikonlar ile en az 300 farklı göğüs modellemesi ortaya çıkarabiliyoruz. Meme büyütme operasyonlarının en akıllı teknolojik altyapısını oluşturan akıllı silikonlar abartısız, doğal bir dekolte estetiği oluşturulmaktadır. Göğsün küçük ve hacimsiz olması, birbirinden uzaklık, asimetri, meme başının düşüklüğü sorunları, akıllı silikonlarla meme büyütme operasyonu sonrasında rahatlıkla ortadan kaldırılıyor.

Bu protezlere akıllı silikon dememizin nedeni, içindeki jelin hafızalı olmasından kaynaklanıyor. Bu silikonlar üst düzey tıbbi silikon malzemesinden yapılmakta, her türlü pozisyonda şeklini korumaktadır. Doğal bir meme görüntüsü sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Kişinin göğüs kafesi, bel, omuz, kalça genişliği, boy ve kilosu, beden ölçüsü dikkate alınarak farklı boyut ve şekillerdeki akıllı silikonların yerleştirmesini, ortalama 2 saatlik meme büyütme operasyonuyla gerçekleştiriyoruz. Hastalarımız 1 ya da 2 günde taburcu olurken, 4 hafta özel sutyen kullanıyorlar. 2 ya da 3 ayda tam olarak ortaya çıkan sonuçlar ile çekici bir göğüs dekoltesine kavuşuyorlar.