Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Kış kilolarıyla gelen yarasa kollar

Kış aylarında alınan kiloların bahar ve yaz aylarında verilmesi sonrasında daha sık yarasa kol oluşumu meydana geliyor.

Haberin Devamı

Yaşınız 35’i geçtiyse, düzenli spor yapıp dengeli beslenmiyorsanız, sık kilo alıp veriyor ya da kiloluysanız hiç arzu etmediğiniz yarasa kollardan kurtulmak neredeyse imkânsız hale gelir. Kolunuzdaki sarkık dokuyu ömür boyu taşımak zorunda kalırsınız.

Yaşlanmanın belirtileri orta yaş ve üstündeki kadınlarda kolların alt/arka kısmında gevşeme ve sarkma şeklinde kendini gösterir. Dirsek ve koltuk arasındaki bölge sıkılığını kaybeder. Kol estetiğini tamamen bozan bu şekil bozukluğu kadınların ortak sorunudur.

İşte nedenleri

Yaşlanmanın yanı sıra yerçekimi de yarasa kol dediğimiz bu doku bozulmasında etkilidir. Deri, yağ ve kas dokusu, kollar yana kaldırıldığında sarkık bir görüntü verir. Yarasa kol oluşumunu tetikleyen diğer faktörler ise sık kilo alıp vermek, düzenli spor yapmamaktır. 

Haberin Devamı

Şöyle düşünelim; 40 yaşındasınız, yaşınıza rağmen diri bir vücut, genç ve güzel bir yüze sahipsiniz. Ama kolunuzu kaldırdığınızda alt ve arka kısımları aşağı sarkıyorsa, bu durum yaşınızı ortaya çıkarır. Güzel ve etkileyici imajınızı kesinlikle gölgeler. Yarasa kolun varlığı, yaz aylarında tam bir eziyete dönüşebilmektedir. Kişi, kollarını istediği zaman kaldırmaktan çekinir, sarkık dokuyu gizleme ihtiyacı duyar. Yarasa kol, hareket özgürlüğünü kısıtlayan bir şekil bozukluğudur. Aynı zamanda terlemeyi arttırır, dolayısıyla hijyen problemi yaratır. 

En uygun mevsim kış, çünkü…

Kış aylarında alınan kiloların bahar ve yaz aylarında verilmesi sonrasında daha sık yarasa kol oluşumu meydana geliyor. Estetik cerrahide uyguladığımız yöntemler, yarasa kol oluşumunu kış mevsiminde önleyerek kadınların bahar mevsimine sıkı, diri, sarkmayan genç kollarla girmesini sağlıyor. 

Tek seansta kalıcı sıkı kollar

Yarasa kol deformasyonunu iki ayrı yöntemle tedavi ediyoruz. Kolun arka ve iç kısmındaki yağ ve deri dokusunda gevşeklik ve sarkma ileri derecede değilse lazer lipoliz yöntemiyle istediğimiz genç ve sıkı kollar elde ediyoruz. İşlem ortalama 1 saat sürüyor ve tek seansta kalıcı sonuçlar elde ediliyor. Kol inceliyor, sarkan cilt lazer sayesinde kendini toparlıyor, sıkılaşıyor. 

Haberin Devamı

Ciddi sarkmaya germe operasyonu

Sarkma ciddi boyutlarda ise o zaman kol germe operasyonu yapıyoruz. Genel veya lokal anestezi altında yaklaşık 2 saat içinde işlem tamamlanıyor. Fazla deri ve yağ dokusunu alıyoruz. Kalan deriyi gererek özel bir teknikle dikiyoruz. Dikiş izleri kolun iç kısmında olacak şekilde planlandığı için fark edilmiyor. Zamanla ten rengine dönüyor. Hasta 10 gün sonra son derece sıkı ve genç görünümlü kollara sahip oluyor.