Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Kilo almadan kışı atlatmak mümkün mü?

Kışa hazırlıklı girmek, fazla kilolarınızdan kurtularak kış aylarını kilo almadan geçirmek için ne yapabilirsiniz?

Haberin Devamı

Soğuk kış günleri kapımıza dayandı. Günlerin kısalmasıyla hormonal dengemiz değişiyor. Metabolizmamız yavaşlıyor, daha az hareket ediyoruz ve daha çok kilo alıyoruz. Kış ayları bir anlamda kilo alma aylarıdır. Üstelik alınan bu kilolar maalesef kalıcı hale dönüşmektedir. Bu durum herkesin ortak şikâyetine dönüşür.

Kış kiloları eşittir büyük yağ hücreleridir. Büyük yağ hücrelerinin en sevdiği bölgeler ise karnımız, bel simidimiz, basenler ve bacaklarımızdır. Yaşımız 30’u geçmişse, biraz fazla kilomuz da varsa değmeyin bu yağların keyfine, çünkü çoğaldıkça çoğalırlar. 

Artan kilolar hayatımızı bir kısır döngüye sokar. Alınan her kilo fazla yeme ihtiyacını, fazla yenilen her besin daha fazla kilo anlamına gelir. Kışın karbonhidrat ve kalorisi yüksek besinleri daha çok tükettiğimizi dikkate alırsak ilkbahar geldiğinde ortaya çıkacak vücut deformasyonunu aynada görmek gerçekten sinir bozucu olmaktadır. 

Haberin Devamı

Tek seans ile kış kilolarından korunun

Kış kilolarıyla baş etmek gerçekten zor bir iştir. Spor ve diyet bu kalıcı fazla yağları yok etmekte yetersiz kalır. Yok etmeyi başarsanız bile tekrar oluşmasını önleyemezsiniz. Peki kışa hazırlıklı girmek, fazla kilolarınızdan kurtularak kış aylarını kilo almadan geçirmek için ne yapabilirsiniz? Estetik cerrahi yöntemler bu soruya kalıcı zayıflama etkisi olan lazer lipoliz yöntemiyle yanıt veriyor. Yani lazer lipoliz operasyonu geçiren kişi kış aylarını fit bir şekilde, müdahale edilen bölgeden kilo almadan estetik vücut ölçülerini koruyarak atlatabiliyor.

Lazer lipoliz ile ilgili en çok dile getirilen kaygı, yağların alındığı yerden tekrar kilo alır mıyım? Bunun kesin cevabı: Hayır. Çünkü güçlü lazer ışınlarıyla yağların dış zarları patlatılarak yağ dokusu parçalanıp yok ediliyor. Kısa bir zaman diliminde bu yağ dokuları vücut tarafından emilerek atılıyor.

Lazer lipoliz ile yağları yok etme işlemi, müdahale bölgesindeki gevşek ve sarkık derinin tekrar toparlanıp gergin hale getirilmesini sağlıyor.

Spor ve egzersiz ya da başka bir tıbbi müdahale gibi lazer lipoliz birden çok seanslarla yapılmıyor. Tek seansta sonuca gidilerek hasta taburcu ediliyor ve iyileşme süreci başlıyor. 

Haberin Devamı

Kaç kilo yağ yok ediliyor?

Aslında bir vücut şekillendirme yöntemidir lazer lipoliz işlemi. Vücut estetik oranlara kavuşturuluyor. Kadınlar ince ve kavisli bir bel çevresine, düz bir karına, basenlerden arındırılmış dolgun ve sıkı bir popoya, düzgün bacaklara kavuşabiliyor. Erkekler, karın ve kalın bel çevresinden kalıcı olarak kurtuluyor. Vücudun hangi bölgesine lazer lipoliz yapıldıysa o bölge estetik hatlara kavuşuyor. Fazla yağın miktarına göre tek seansta neredeyse 1 kilo ile 20 kilo arasında değişen yağ dokusu bir daha oluşmamak üzere vücuttan uzaklaştırılıyor.

Bu operasyon kanama ya da sinirlere zarar verme riski taşımıyor. Operasyon sonuçları öz güven ve beğenilme duygusunu pekiştiriyor, gündelik yaşamına zindelik, canlılık geliyor. Fazla kilolar ayrıca ilerleyen yaşlarda diyabet ve kalp hastalıklarının da habercisidir. Lazer lipoliz de bu risk kaynağı da ortadan kaldırılmış oluyor.

Haberin Devamı

Her açıdan sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileğiyle…