Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Kadınsı çizgilerin gölgesindeki erkekler

Erkeklerin yüz ve vücut bölgesinde lokalize bir şekilde gelişen kadınsı çizgiler, erkeksi imaja ket vurmaktadır

Haberin Devamı

Bazı erkeklerin korkulu rüyasından ve bu rüyadan nasıl çıkabileceklerinden bahsedeceğiz bu yazımızda. Erkeklerin yüz ve vücut bölgesinde lokalize bir şekilde gelişen kadınsı çizgiler, erkeksi imaja ket vurmaktadır. Küçük çene, ucu dik bir burun, büyük göğüsler, sakalsız bir yüz bölgesi, büyük kalça ve geniş basenler erkeklik algısını kadınsı bir havaya dönüştüren estetik sorunlardır.

Kadın göğüslü erkekler

Erkek bedeninde kadınsı hatların ortaya çıkmasının en önemli nedenleri, doğuştan gelmesi, hormonal bozukluklar ve fazla kilodur. Ülkemizdeki kilolu ve obez nüfusun yarısından fazlasının erkek olduğunu bu noktada hatırlamakta yarar var. Erkeklerin, vücudun geçiş dönemi olan ergenlik çağında karşılaştığı hormonal dengesizlikler öncelikle göğüsleri vurmaktadır. Göğüsler, kadın göğsü gibi büyüme eğilimine girer. Yani hormonal dengesizliklere ailesel yatkınlık da eklenince jinekomasti rahatsızlığı ortaya çıkar. Erkek vücudunda belirgin, sarkık ve kadınsı formda göğüslerin olduğunu hayal edin.

Haberin Devamı

Kadınsı göğüsler, erkekleri özellikle yaz aylarında ciddi anlamda rahatsız eder. Jinekomasti ergenlik döneminde genellikle kendiliğinden kaybolur. İleri yaşlarda hala devam ediyorsa lazer lipoliz ya da liposuction, meme küçültme ameliyatıyla tedavi yoluna gidiyoruz.

Geniş basenli erkek olur mu?

Kalça ve basen bölgesi erkeklerde yağlanmanın çok az olduğu bölgelerdir. Genellikle kadınların bu bölgeleri lokalize yağlanmadan etkilenmektedir. Geniş kalçalar dişilik imajını çağrıştırır. Bazı erkeklerde kalça ve basen bölgesi aşırı yağlanmayla büyür ve genişler. Bu durum erkeksi imajı feminenleştirir. Yağ aldırma yöntemleri olan lazer lipoliz ve liposuction işlemiyle fazla yağlar alınarak kalça ve basenler küçültülüp erkeksi hatlara kavuşturulmaktadır.

Erkeksi yüz hatları

Erkeklere özgü karakteristik yüz hatları, otorite, güç ve öz güveni simgeler. Bunu sağlayan yüz formu ise dikdörtgen yüz yapısıdır. Küçük yüzler kadınlara özgüdür. Ayrıca yine “köselik” olarak bilinen, sakal bölgesinde kıl çıkmayan erkeklerin yüz ifadesinde belirgin bir kadınsı imaj oluşur.

Haberin Devamı

Erkeğe yakışan kaşlar

Erkeksi güçlü bir yüz ifadesini tamamlayan kaşlar kalın ve düzdür. Uzun ya da kısa olması önemli değildir. Kalkık, ince ya da yay gibi kaşlar erkek yüzüne uymaz. Kaşları kalın olan erkeklerin kaş sınırlarını belirginleştirmek için kaş aldırdığına, kaşların kalın olmasına rağmen belirginleştirilmiş olmasının bile yüz ifadesine kadınsı bir hava kattığına tanık oluyoruz. İnce ve kalkık kaşlar, kaş estetiğiyle erkeksi bir forma dönüştürülmektedir.

Elmacık bölgesi belirgin olmamalı

Elmacık bölgesi nasıl olmalı peki? Erkeklerde elmacık bölgesinin belirgin ve yüksek olması erkeksi çizgiyle bağdaşmaz. Yüksek ve belirgin elmacık bölgesi kadın yüzüyle uyumlu bir formdur. Elmacık bölgesi dikkat çekmemelidir. Özellikle orta yaş ve üzerinde belirgin elmacıklar, erkeğin yüzüne kadınsı bir imaj katar. Yüksek elmacık bölgesi, elmacık estetiğiyle erkeksi çizgiye çekilmektedir.

Haberin Devamı

İri göz erkeğe yakışır mı?

Erkeklerin göz yapıları kadınlarınkinden farklıdır. Kadınlara çekik ve iri gözler yakışırken, erkeklerin gözleri daha küçük ve yuvarlak formda olmalıdır. Ayrıca ok gibi kirpikler olmamalıdır. Göz dış kenarının, iç kenarıyla aynı hizada olması makbuldür.

Burun ucu farkıyla erkeksi burun

Yüze erkeksi ya da kadınsı ifade veren lokomotif organlardan biri de burundur. Erkekler burun şekilleri konusunda kadınlar kadar hassastırlar. Burun ucunun yüksek olması erkek yüzüne kadınsı ifade katan en önemli yüz ayrıntısıdır. Erkek burnunun hafif yüksek ya da düz olması, burun ucunun ise üst dudak ile yaptığı açının 95 derecenin altında olması erkeksi burun çizgilerini oluşturur. Burun ucunun 95 derecenin altına indirilmesi, burun deliklerinin dikkat çekmeyen bir şekilde konumlandırılması burun estetiğiyle gerçekleştirilmektedir. Erkekte olması gereken güçlü yüz ifadesiyle çelişen küçük burun yapısı da burun büyütme operasyonuyla olması gereken çizgilere kavuşturulmaktadır.

Haberin Devamı

Otoriter çene yapısı

Erkek yüzünde en etkili kadınsı çizgi çene yapısında ortaya çıkmaktadır. Güçlü bir çene formu erkek yüz ifadesinin sarsılmaz kalesi gibidir. Erkek yüzünde küçük ve yumuşak hatlı bir çene yapısı bütün yüz ifadesinde erozyona yol açar. Küçük çene yapısı doğuştan gelen bir durumdur. Hafif öne doğru çıkmış, ucu geniş çene yapısı erkek yüzünün en belirgin karakteristik özelliğidir. Küçük çene yapıları çene büyütme operasyonuyla erkeksi hatlar kavuşturulmaktadır.