Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Kadınların göz kapağı 10 yıl daha erken düşüyor

Kadınlar 30, erkekler 40’lı yaşlardan itibaren göz kapağı düşüklüğü problemini yaşamaya başlıyorlar. Bunun nedeni ise kadınların cilt yapısının erkeklere kıyasla daha ince ve hassas bir dokuya sahip olması.

Haberin Devamı

Göz kapağı düşüklüğünden kadınlar erkeklere göre 10 yıl daha erken etkileniyor. Kadınlar 30, erkekler 40’lı yaşlardan itibaren göz kapağı düşüklüğü problemini yaşamaya başlıyorlar. Bunun nedeni ise kadınların cilt yapısının erkeklere kıyasla daha ince ve hassas bir dokuya sahip olması.

Yüzün en hassas deri tabakasına sahip göz kapağında ve göz altı bölgesinde yaşlanmanın ilk izleri ortaya çıkmaktadır. Göz kapağında gevşemeyle birlikte gelen düşüklük zamanla kirpiklerin üzerini örtmekte ve görmeyi engelleyecek boyuta dahi gelebilmektedir. Kişi, refleks olarak kaşlarını kaldırma hareketini yapmakta, başını yukarı kaldırarak görmeye çalışmakta bu da kronik baş ağrısı rahatsızlığına yol açmaktadır.

Diğer taraftan, düşük göz kapakları insanı olduğundan daha yaşlı göstermekte. Yüz ifadesi tamamen değişmekte, yorgun, üzgün bir imaja bürünmektedir. Cilt kalitesindeki düşüş, alt göz kapağında gevşekliğe, yağlanmaya ve torbalanmalara da neden olmaktadır. Torbalar ise ilerleyen yaşla birlikte sarkma eğilimi göstermektedir. Alt ve üst göz kapaklarındaki sorun, kişinin bakışlarına sönük ve üzgün bir ifade katmaktadır. Yani kimlik yaşından daha yaşlı bir durum ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Kadınların göz kapağı 10 yıl daha erken düşüyor

GÖZ ÇERVESİ NEDEN SARKAR?

Göz kapağının estetik görünümünün bozulmasının birçok nedeni vardır. Genetik yatkınlık, yaşlanma, sigara ve alkol bağımlılığı, uykusuzluk, bilgisayar karşısında çok fazla vakit geçirilmesi başlıca etkenlerdir.

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİNDE HEKİM TECRÜBESİNİN ÖNEMİ

Göz çevresini saran, estetik görünüm ve görme sağlığı açısından sorun yaratan göz kapağı rahatsızlığının tedavisi için yapılan göz kapağı estetiğinde, cilt dokusunun ne eksik, ne fazla alınması gerekmektedir. Fazla miktarda alınan doku nedeniyle gözlerin kapanmasında sıkıntılar baş gösterir. Bu noktada, operasyonu yapacak doktorun tecrübesi gerçekten çok önemlidir.

GLOKOM RAHATSIZLIĞI OLANLAR ESTETİK İŞLEM ÖNCESİ BUNU YAPMALI

Göz kapağı estetiği olacak kişinin glokom hastalığı, retina ayrılması gibi sorunları varsa estetik operasyon öncesinde mutlaka bir göz doktoruna görünmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİNDE İZLER GİZLENİR

Genç göz kapakları için yapılan göz kapağı ameliyatında hasta genellikle uyanık kalır ancak herhangi bir acı hissetmez. Önce üst göz kapağına, ardından gözaltındaki torbalara müdahale edilir. Operasyon, kapaklardaki bozulmanın düzeyine göre ortalama 1-1.5 saatte gerçekleştirilir.

Üst göz kapağının kıvrım bölgesinden kesi açılır. Sarkmaya yol açan fazla deri ve gevşemiş kas dokusu alınarak, özel dikişlerle yara izi kapatılır. İzler bu kıvrıma gizlenir ve görünmez. Bazı durumlarda kirpiklerin dip kısmından kesi açılarak fazla deri alınır ve ameliyat izi kirpik altına gizlenir.

Göz altı torbaları yine alt göz kapağındaki kirpik dibinden kesi açılarak tedavi edilir. Fazla yağ ve deri dokusu alınarak düzgün, genç ve sıkı bir göz altı derisi, görünümü elde edilir. Yağ dokusunun bir kısmı göz altına yayılarak gözyaşı oluğunun kapatılma yoluna da gidilebilir.

Haberin Devamı

TAM İYİLEŞME 2-3 HAFTAYI BULUR

Estetik operasyon sonrasında bandajlar gözleri kapatmayacak şekilde uygulanır. 4-5 gün sonra çıkarılır. Ameliyatın ardından ilk gün gözlerin ovuşturulmaması gerekir. İlk üç gece başınızı 2 yastık üzerine alarak uyumalısınız. Daha sonra alışık olduğunuz yükseklikte uyuyabilirsiniz. Hasta, vücudunu kasacak güç gerektiren hareketten kaçınmalı. Ağrı hafif şekilde görülür ama ilaçlarla bu sorun önlenir. Gözün kurumaması için en az iki gün suni gözyaşı kullanılmalı. Morluklar oluşabilir göz çevresinde. 1 hafta sonra neredeyse kaybolur. Ödemler 10 günde iner. 2-3 haftada göz kapakları tamamen iyileşerek, genç, gergin ve estetik görünüme kavuşur.