Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Kadınların en çok sahip olmak istediği vücut tipleri

Kadınlık ve dişilik algısıyla özdeşleşen ve her kadının sahip olmak istediği vücut şekillerinin başında kum saati ve armut tipi kadın vücut tipleri geliyor.

Haberin Devamı


Baharın gelmesiyle kıyafetlerin incelmesi ve küçülmesi bugünlerde hemen her kadın için zorlu bir kıyafet seçim süreci ve stresini beraberinde getiriyor. Türk kadınının yüzde 50’sinden fazlası maalesef kadınsı estetik kıvrımlarından yoksun. Araştırmalar bunu söylüyor.

Her kış alınan kilolar, egzersizden ve dengeli beslenmeden uzak bir yaşam tarzı, vücuttaki dirençli yağ oranını sürekli arttırıyor. Artan kilolar kadına özgü vücut şekli tanımlamasını, dişilik algısını da adeta yerle bir ediyor. Kadınlık ve dişilik algısıyla özdeşleşen ve her kadının sahip olmak istediği vücut şekillerinin başında kum saati ve armut tipi kadın vücut tipleri gelmektedir. Bu vücut ölçülerinde belirleyici olan ise göğüs ölçüleri, ince bel ve basen, popo hattının estetik uyumu.

Kadınların en çok sahip olmak istediği vücut tipleri


HALLE BERRY’NİN KUM SAATİ VÜCUDU

Hemen her kadının, dişilik algısını ortaya koyacak, kendine güvenini tazeleyecek kum saati ve armut tipi vücutlarına kavuşması plastik ve estetik cerrahi yöntemleriyle günümüzde mümkün kılınmaktadır. Önce armut ve kum saati tipi kadın vücutlarının ne demek olduğunu hatırlayalım. Kum saati şeklinde, dolgun ve diri göğüs yapısının ince bir bel kıvrımıyla yine orantılı basen ve popo çizgileriyle birleştiği vücut şeklini görüyoruz. Ünlü Hollywood yıldızı Halle Berry’nin vücut yapısı kum saatine güzel bir örnek.

Kadınların en çok sahip olmak istediği vücut tipleri


RİHANNA’NIN ARMUT TİPİ VÜCUDU

Armut tipi vücutta ise belirleyici olan vücudun üst kısmının dar, göğüs yapısının bununla uyumlu, düzgün ve kavisli bir bel ve üst kısma göre daha geniş bir basen yapısıdır. Bu vücut tipinin de en bilinen örneğini ise Rihanna ve Jennifer Lopez sergilemektedir. Bu iki vücut tipi hemen her kadının sahip olmak istediği estetik ölçüleri barındırıyor. Simetrik, düzgün ve diri bacaklar bu vücut tiplerinin estetik açıdan tamamlayıcısıdır.

Kadınların en çok sahip olmak istediği vücut tipleri


VÜCUDUNUZU BÖYLE ŞEKİLLENDİREMEZSİNİZ

Kadınların en çok sahip olmak istediği vücut tipleri

İdeal estetik kıvrımlara kavuşmak egzersiz ya da diyetle pek mümkün değildir. Çünkü özellikle orta yaş ve üzerinde yağlanma kadınların en çok bel çevresi, göbek ve basenlerinde ortaya çıkar, egzersiz ve diyetle eritilse bile zamanla yağ birikintileri nükseder. Keçi gibi inatçı iri yağlar ince bel hattını yok ederek karın kısmının büyümesine, sarkmasına, basenlerdeki popodaki yağ oranının dengesiz bir şekilde dağılmasına neden olur. Bacakların özellikle üs kısmındaki yağlanma, bacak ile popo arasındaki hassas kıvrımları yok ederek bu bölgeyi düzleştirir. Popo fazla yağlar içinde kaybolur.


KUM SAATİ VE ARMUT TİPİ VÜCUT ŞEKİLLENDİRME İŞLEMLERİ

Kadınların en çok sahip olmak istediği vücut tipleri

Bahar mevsiminin canlanışını vücudunuzda hissetmek için armut ya da kum saati vücut tiplerine kavuşmanız için plastik ve estetik cerrahide vücudunuzdaki sorunlu bölgelere tek tek ya da kombine yaptığımız minimum riskle maksimum sonuç aldığımız operasyonlarla yüz güldüren sonuçlar elde ediyoruz.

Bu vücut tipleri için yaptığımız işlemleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Göğüs büyütme ya da küçültme, dikleştirme operasyonları
  • Lazer lipoliz ve liposuction ile vücut şekillendirme

KUM SAATİ VÜCUT TİPİ OPERASYONU

Kum saati vücut tipinde belirleyici olan ince bel yapısıdır. Belin üst kısmı ve basenler geniştir. Bunun için geniş göğüs kafesiyle uyumlu dolgun, diri ve biraz iri göğüs yapısı önemlidir. Belin alt kısmında yuvarlık kıvrımlı basen ve popo yapısı, düzgün bacaklar bu vücut tipini tamamlar.

Vücudun üst kısmının estetik hale getirilmesinde meme büyütme ve şekillendirme operasyonu başlıca rolü üstlenir. Küçük, asimetrik ve sarkık göğüs yapısı, akıllı silikonlarla gerçekleştirdiğimiz meme büyütme işlemiyle göğüs kafesinin ölçülerine ve şekline uygun estetik oranlara getirilir. Bel çevresinde, sırt ve karın bölgesindeki fazla yağlar ince bir bel kıvrımı oluşturmak için gerekli durumlarda liposuction ile kombine edilecek lazer lipoliz vücut şekillendirme işlemiyle alınarak ortadan kaldırılır. Bu bölgelerdeki yağlar spor ile kalıcı olarak verilemeyecek kadar inatçıdır. Dolayısıyla lazer lipoliz ile fazla yağların kalıcı olarak yok edilmesi gerekir.

Kadınların en çok sahip olmak istediği vücut tipleri

İnce bir belin estetik kavisini destekleyecek yine yuvarlak hatlara sahip bir basen formudur. Aşırı genişleyen, asimetrisi bozulmuş basenlerdeki yağ dağılım dengesizliği ya da fazla yağlar lazer lipoliz ile güvenli bir şekilde çözüme kavuşturulur. Basen yapısı dar ise erimeye dirençli yağ hücrelerinin transferiyle bu bölge, olması gerektiği kadar geniş ve yuvarlak hatlara kavuşturulur. Poponun şeklini bozan yağlanma ortadan yine aynı işlemle kaldırılırken, düz bir popo şekli yağ transferi ya da popo silikon protezi yerleştirilerek brezilya poposu denilen hafif arkaya ve yukarı doğru, yuvarlak ve dik bir görünüme kavuşturulur.

Bu operasyonlar kadın vücudu ve dişilik algısıyla özdeşleyen ince bel, yuvarlak geniş basen ve popo yapısı, diri ve dolgun göğüs yapısını anlatan kum saati vücut tipini ortaya çıkarır.


ADIM ADIM ARMUT TİPİ VÜCUT ESTETİĞİ

Armut tipi için sarkık ya da büyük göğüs ölçüleri, meme küçültme ve dikleştirme operasyonlarıyla estetik, dolgun, diri, doğal ve vücudun dar üst yapısıyla orantılı ölçülere kavuşturuluyor. Hastalarımız yaz gelmeden tam sonuçları görebiliyorlar. Kalınlaşan bel simidi ve büyüyen karın ya da göbek bölgesi lazer lipoliz ve liposuction işlemleriyle yağın miktarına göre gerekirse kombine yapılarak kıvrımlı ince bir bel ortaya çıkarılıyor. Bu bel hattının, aşırı yağlanmanın dengesiz bir şekilde dağıldığı basenlere doğru estetik bir kıvamda genişlemesi için basenlerdeki fazla yağlara lazer lipoliz ile müdahale ediyoruz. Fazla yağ dokusu çıkarılıyor, poponun şeklini bozan yağlanma ortadan kaldırılarak dik bir popo formu elde ediliyor. Gerekli durumda popoya yağ transferi yapılıyor.

Kadınların en çok sahip olmak istediği vücut tipleri

Bacaklardaki fazla yağlar da yine lazer lipoliz ve liposuction işlemleriyle düzgün, orantılı bir şekilde alınarak popoyu destekleyen bir bacak şekli ortaya çıkarılıyor. Sonuçta diri bir dekolte bölgesinden ince bel kıvrımlarına, oradan da vücudun üst kısmına göre daha geniş ama estetik görünümlü bir popo-basen yapısına inen armut tipi vücut hattı ortaya çıkıyor. Lazer lipoliz ile vücut şekillendirme işleminin sonuçları kalıcı oluyor. Çünkü yağ hücreleri bir daha ortaya çıkmayacak şekilde patlatılıp vücuttan atılıyor. Hastalarımızın beslenmesine ve egzersizine dikkat etmesi sonuçların kalıcı olmasını desteklemektedir.